Coming outol a Mikulás a norvég posta karácsonyi reklámjában

2021. november 23. 13:45
A norvég posta „When Harry Met Santa” hirdetésében Karácsony szenteste meleg szerelemre lel a Mikulás.

Két évvel ezelőtt a Posten – a norvég posta – elkezdett minden évben ünnepi hirdetést készíteni Karácsony alkalmából, azóta a kampány az ország ünnepi szezonjának várva várt részévé lett. Az idei új reklám hatalmas viszhangot váltott ki, mivel a szervezet úgy döntött, hogy megemlékezik arról, hogy az ország 50 éve dekriminalizálta a homoszexualitást.

A reklám egy férfi életét meséli el, aki beleszeret a Mikulásba

A film a „When Harry Met Santa” címet viseli mely szójáték a magyarul Harry és Sally címen ismert romantikus vígjáték címével. 

A filmben egy férfi felfedezi, hogy a Mikulás minden évben meglátogatja a házát, és a két férfi tekintete találkozik. A következő években a férfi továbbra is szemmel tartja a Mikulást, de a Mikulás látogatásai túlságosan rövidek. Az egyik látogatás során a Mikulás azt mondja neki: „Te horkolsz. Jövőre visszajövök.” A következő évben a Mikulás így szól: „Sok ajándékot kell kézbesítenem. Jövőre visszajövök. Jól nézek ki?” A fülledt szerelmi dráma azzal tetőzik, hogy a Mikulás egyik este kicsit tovább marad, mondván, kapott egy kis segítséget a norvégiai Postentől, így több időt tölthetnek együtt. A film végén a két férfi szerelmes csókot vált. A kisfilm végén található felirat így szól: „2022-ben lesz 50 éve, hogy Norvégiában legálissá vált, hogy bárki azt szerethesse, akit csak akar.”

Oda Rygh, a norvég LMBTQ-szervezet, a FRI munkatársa a Kampanje marketing magazinnak elmondta: „Sokunk számára a karácsony egy olyan időszak, amelyet azokkal töltünk, akiket szeretünk, és jó látni, hogy a Norvég Posta most megmutatja, hogy a szeretet mindenkié, irányultságtól és életkortól függetlenül, még akkor is, ha valaki az Északi-sarkon él.”

Fotó: Youtube

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nálunk is az volt a divat. A vezető óvónéni öltözött be minden évben. :-D

Köszönöm, hogy segítettél. Már azt hittem, hogy egy valódi transzférfi volt. Akkor most már nem is metoozhatok?

Pontosítsunk: ez a buzi nem a Mikulás (Szent Miklós), hanem a télapó. Felőlem az buzulhat, ahogy akar, csak ne nyilvánosan. A hagyományos Mikulást viszont ne merészeljék megbecsteleníteni, mert a kandalló mellől veszem a piszkavasat, és forrón feldugom ezeknek a boldog ratyiknak.

A mandiner szerkesztőségében valaki meleg szeretettel fordul az ilyen hányingert keltő témák iránt.........

Az ízléstelenség a Mikulás-reklámban is ízléstelenség. A divatcsinálók erőlködése a természetellenességen záronyra fut. Mindenki erőt meríthet a saját értelmes belátásából, hogy az Isten teremtő döntését senki nem írhatja felül, akármennyi földi hatalma és pénztömege van. És van számonkérő. végsőítélet!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés