Márki-Zay Péter szerint senkit sem bántanak a migránsok

2021. október 27. 16:00
A baloldal kormányfőjelöltje erről egy 2018-as lakossági fórumon beszélt.
A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna”

fogalmazott egy lakossági fórumon a baloldal kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter. Az ekkor még csupán hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltként ténykedő politikus szerint az illegális migráció politikai manipulációs eszköz és riogatás volt a kormány részéről.

A 2018-as országgyűlési választásokra ráfordulva a most őt támogató ellenzéki pártok egyértelműen bevándorláspárti álláspontot képviseltek, és ez ma sincs másképp.

A baloldal legyint az illegális migráció veszélyeire

Szijjártó Péter korábban arról számolt be, miközben a Márki-Zay által is képviselt ellenzéki doktrína folyamatosan bagatellizálja az illegális bevándorlás veszélyeit, a migráció jelenségét pedig igyekeznek összemosni az unión kívülről legális eljárás útján érkező munkavállalókkal, az uniós politika továbbra is ellenzi a határkerítések építését a keletről érkező illegális bevándorlás megfékezésére.

Márki-Zay Péter bevándorláspárti nézeteket vall

Mint arról korábban írtunk, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Soros Györgyöt is védelmébe vette a migráció ürügyén. „Soros egy nyomorult migránst sem hozott be Magyarországra” – fogalmazott Márki-Zay augusztus 11-i műsorban.

Ezt megelőzően pedig a Kálmán Olga által szerkesztett, Szeretemország című kötetben fejtette ki bevándorláspárti nézeteit.

A könyvben Márki-Zay Péter kérdésre válaszolva leszögezte: „Az integrációnak vagyok a támogatója”. Mint fogalmazott: szerinte „a migráció egy létező jelenség, egyik napról a másikra nem lehet megállítani, teljes mértékben megszüntetni pedig lehetetlen”. Példaként a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Castro idejében Floridába menekült kubaiak kapcsán kifejtette, hogy „egy nagy horderejű amerikai kutatás, és a tudósok azt állapították meg, hogy összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás a térség gazdasági fejlődésére”.

Hozzátette, hogy „amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni (a migrációt – a szerk.), különösen úgy nem tehet különbséget, hogy a fekete bőrű vagy a mohamedán vallású nem jöhet, a többi meg igen”.

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegyük fel, hogy nem bántanak senkit. És ez elegendő ahhoz, hogy beengedj bárkit is (mondjuk a lakásodba)?

Én sem akarok migránsokat az országba, de amikor 2015-ben átment az országon vagy 200 ezer migráns, nem lehetett hallani bűncselekményről a részükről.

Ez egy mai Szálasi-fanatikus, akivel lehetetlen normális emberi módon érintkezni.
SOK ORSZÁGNAK ÉRDEKE MAGYARORSZÁG GYENGÍTÉSE,
de ami ennél sokkal meghatározóbb:
a nemzetközi spekulánstőke ALAPVETŐ ÉRDEKE
a társadalmak, az emberi közösségek szétzilálása, ugyanis
a spekuláns nemzetközi tőke profitot a természetes emberi közösségek
MEGBONTÁSA RÉVÉN ÁLLÍT ELŐ, csak és kizárólag ez a spekulánsok termelőeszköze.
Szemben a munka alapú termelőtőke érdekeivel, amelynek alapvető érdeke a társadalmak stabilitása.

Ha az illegális vándorlóknak nincs határ akkor nekünk miért kell útlevél, személyi?

Az alapkérdés az volt, hogy mit tettek/nem tettek Magyarországon.
Azt a támadást pedig nagyrészt ott vagy Belgiumban felnőtt férgek tették meg.
Egy újonnan érkezőnek sem helyismerete sem nyelvismerete nincs egy ilyen támadás végrehajtásához.

Pedig van tapasztalatunk a tömeges migrációról. A románok jó példa rá, hogy miért is nem szabad nekünk támogatni a tömeges illegális migrációt...

Evidenciák? Ha egy ember letelepedési engedélyt kér, akkor van esélye, hogy megkapja.

A mondókád evidenciájànak van egy szarvas hibája. Nem tesz különbséget legális és illegális migráció között. Az illegális migrációt meg lehet állítani. Lőni kell és n bohóckodni. Rögtön megállítható az illegális migráció. A legális meg értelemszerűen. Jól jellemzi a lopakodó diktatúrát, hogy hatályos szerződéseket egy varázsütéssel nem létezőnek tekint az unió összes szerve ès természetesen a " a független sajtója" is...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés