Márki-Zay: A Békemenet gyűlölködés volt

2021. október 27. 10:33
A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbra is úgy véli, hogy a békemenetelők „jó része azt se tudta, hol van”.

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje korábbi, ATV-nek adott interjújában támadta azzal a Békemenetre kilátogató tömeget, hogy 

több utcát megtöltöttek a buszok”.

A baloldal által sokszor hangoztatott buszoztató érvet mindenképp árnyalja, hogy az ellenzék szintén élt ezzel a lehetőséggel. Stummer János például egy Facebook-bejegyzésben hirdetett ingyenbuszt Békéscsabáról az ünnepi hétvégén zajló budapesti ellenzéki rendezvényre, de még ezzel együtt sem mentek többen az október 23-i ellenzéki tüntetésre. Még a 444 szerint is csak 3-4 ezren voltak kíváncsiak Márki-Zay beszédére.

Ennek ellenére Márki-Zay úgy fogalmazott a műsorban, hogy a békemenetelőkkel ellentétben

az ellenzéknél szívvel-lélekkel jöttek az emberek”.

Ő maga úgy saccolta, nyolcezer ember vehetett részt az ellenzéki tüntetésen, de mint fogalmazott, nem ez volt a lényeg, hanem hogy „minden miniszterelnök-jelölt egymás kezét fogva állt a színpadon”.

Gyűlölködés, azt sem tudták, hol vannak, Covid-kártya

Márki-Zay elismételte azt a korábbi nyilatkozatát, miszerint akik busszal érkeztek a Békemenetre, azoknak a „jó részük azt se tudta, hogy hova jött”. Ehhez hozzátette most azt is az ATV műsorában, hogy a Békemenet „gyűlölködés” volt.

A miniszterelnök-jelölt azt is megemlítette: „nem az a lényeg, ki hány embert tud buszokba tömni Covid idején”. Eme kijelentését árnyalja, hogy az ellenzéki tüntetésen olyan kevesen voltak maszkban, hogy az esemény házigazdája, VV Zsolti is felszólította a résztvevőket, hogy aki teheti, viseljen maszkot. 

***

Ez minden, csak nem ellenzékváltás és jobboldaliság – összeomlóban a Márki-Zay-jelenség

A Mandiner Reakcióval hétről hétre igyekszünk elmagyarázni fontos (itthoni és külföldi) közéleti ügyeket közérthetően és lényegre törően. Célunk, hogy néhány percben vázoljunk a Mandiner felületein egyébként bővebben és alaposan is kifejtett, bemutatott témákat. Az első rész a baloldali előválasztást megnyerő Márki-Zay Péter állítólagos jobboldaliságáról, kereszténységéről, illetve arról szól, hogy bár egyesek azt mondják róla, mégsem váltotta le az ellenzéket.

Nyitókép: atv.hu

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elmebeteg.

Amúgy igazi nagybetűs demokrataként most éppen felszólította a Kutyapártot, hogy NE merészeljenek ELINDULNI A VÁLASZTÁSON... ugyanaz a durva presszió lesz, mint amit Schifferék ellen bevetettek 2014 előtt.
Csak akkor az LMP bírta a nyomást és elindult - szerintem a Kutyapárt be fogja dobni a törülközőt.

Fidesz szavazókat akar elcsábítani:-))))) így:-)
Meg úgy, hogy egy városnyi fideszes együtt nem tud egy keresztrejtvényt megfejteni.

Ilyen hazug és mesterkélt-erőltetett szövegeléssel amortizálja magát MZP, méghozzá szélsebesen. Ilyen elnagyolt, bizonyíthatatlan és bizonyítatlan idétlenségekre még a józanabb hívei is csak legyintenek.

"gyenge balos troll" - jó hasonlat.

Megnéztem az október 23-i beszédét. Tényleg olyan volt, mintha egy egyensugarú telex-444-hvg-s troll állt volna ki a színpadra, és felsorolta volna az írásos kommentként is kínos ballib közhelyeket...

Egyértelműen elmekórtani eset.

Tényleg csak az érdekesség kedvéért kérdezem, szerintetek ez tényleg elhiszi ezt? Ezen gondolkoztam az előbb, miközben olvastam... Létezik, hogy ennyire nem érti, hogy mi van, hogy ennyire el se tudja képzelni, hogy valaki NE gyűlölje Orbánt? Hogy csak azt a magyarázatot látja, hogy lefizették és/vagy tudatlanul odabuszoztatták (vajon mit mondtak nekik? hova mennek a busszal?), menetbe terelték és gyalogoltatták (vajon mit gondoltak, hova gyalogolnak?), és mind nagyon meglepődtek a végén, hogy jé! Orbán!
... egy kicsit úgy vagyok vele, mint Amy az Agymenőkben: néha úgy bedrótoznám az agyát ennek a Makinak és megnézném, hogy hol világít....

Utcák voltak tele buszokkal, igen. Én is szervezett busszal mentem. Mert majd megbolondultam kocsival. Karácsonyisztán még egy átlag hétköznap is öngyilkosság kocsival, nemhogy nemzeti ünnepen. Igen, egy ekkora tömegrendezvénynek komoly logisztikája van. Mi a tökömet nem lehet érteni ezen?!

Hát igen. Az USA elnökválasztásában hogy kerül egy magyar porszívó ügynök Clintonneval testközelbe, hogy aláírást kérjen tőle? Ez tipikus?

Szerintem megnézték, kit engednek be Clintonne választási kampány gyülésére.

Eddig már legalább 8-10 miniszterelnök-jelöltje, sőt. MINISZTERELNÖKE volt a hibbantaknak, akik mellesleg mind-mind leváltjuk Orbánt-tal hakniztak.
Eddig Márki közülük a mínusz number van.
Szerintem a Fidesz, ha okos, Bajnaira készül, ezek a f.sz és nőif.szfej undokok csak a kifárasztás.felőrlés nevű Zion-toxin részei.

Donald Connecticutban fogja elkezdeni a fehér árulóaljasok koncentrált helyre szállítását...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés