A Fidesz minden zugban

2021. október 24. 15:00

Kaltenbach Jenő
Facebook
Ebben az országban a hatalom közelében az ember vagy fideszes, vagy volt fideszes.

„Úgy tűnik ebben az országban a Fidesz rablóbandát csak egy volt fideszessel lehet leváltani.Nem is igazán értem miért nem voltam soha Fidesz hívő. Pedig az elejétől fogva, még a »hamvas« idejükből ismerem őket. Mondta is egy, azóta a párt egyik prominensévé avanzsált akkori jó ismerős, hogy milyen kár hogy elmúltam 35. Akkor ugye még volt korhatár a Fidesz tagsághoz.

Azt hiszem Orbán, meg talán Kövér, figyelmes szemlélő számára már akkor is fel-felvillanó, igazi személyiségjegyei taszítottak. Amikor aztán 98-ban hatalomra kerültek akkor már mindenkinek nyilvánvalóvá kellett volna lenni, hogy kik is ők valójában. Nem a mindennapi választókról beszélek, hanem a homo politicusokról.

A politikában átlagon felül tájékozottakról, akik az eseményekből, az elfoglalt pozíciókból, a gesztusokból olvasni tudnának. Tudtak volna, ha nem vakította volna el őket közös jellemzőjük a felfokozott nacionalizmus, amit ők persze hazafiságnak gondoltak, meg gondolnak ma is. Nekik a Fidesszel ma sem a nacionalizmus a bajuk, hanem a minden képzeletet felülmúló korrupció, vagy legfeljebb még Orbán Putyinhoz és Xihez dörgölődzése.A mai ellenzék vezéreinek és azok rajongóinak, feltétel nélküli támogatóinak egy része is ilyen, egykor lelkes fideszes.

Mondom, ebben az országban a hatalom közelében az ember vagy fideszes, vagy volt fideszes. A közös nevező meg a nacionalizmus. Ez a »vírus« itt leküzdhetetlen. Vakcina meg sehol.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jenőke, azért a tegnapi tömeg nem érte el a kommunistákhoz párttagkönyvvel dörgölődző 820,000-es számot. úgyhogy ne aggódj pribékia területén.

Kaltenbach még a "Létező Szocializmusban" 1970-ben kezdte meg egyetemi tanulmányait a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1975-ben szerzett állam- és jogtudományi doktorátust.
Alantas módon Kaltenbach Fidesz rablóbandáról szövegel, ebből világosan látszik, hogy a szocialista jogot tanulta meg, miszerint a jog a politika szolgálóleánya.
Kaltenbach,a jogász úgy gondolkodik mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég, ha Ő azt állítja, hogy a Fidesz rablóbanda.
Kaltenbach ha valódi értelmiségi lenne el tudna gondolkodni azon, hogy ha most sokat rabolnának Magyarországon, akkor jelentősen csökkentett adóék mellett, hogyan lehetne egyensúlyban tartani a költségvetést, hogyan lehetne megfelelni a maastrichti hiánycél kritériumnak, ami az elvtársaknak sohasem sikerült?
Biztos azért, mert a FIDESZ nyerte a választásokat 2010 óta.

Megint böfögött egyet a vén, szarszagú gyűlöletgombóc.

Német származásúak szégyene ez a pacák.

Gyakorlati érzék, számolni tudás semmi, csak szimpla rágalmazás.

Ha a Fidesz "lopna" nem telne annyi mindenre, vissza vásárlásoktól ingyen ebédig az iskolában, nem beszélve az emberségesebb adókról. Senki ne jöjjön az Áfával, az legalább nagyjából beszedhető.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés