Márky-Zay: Nem a programok közt van különbség, hanem hogy ki szólítja meg a szavazókat

2021. október 15. 22:45
Márki-Zay Péter szerint 2010 előtt nem baloldali volt a kormány – hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

„Nem a programokban van a legnagyobb különbség, hanem hogy ki tudja megszólítani a bizonytalan, eddig fideszes szavazókat, ez a második forduló lényege. Stratégiai kérdés az, hogy ki tudja megnyerni a választást, ki az, aki képes összetartani egy széles koalíciót, és ki az, aki képes betartani az ígéreteit” – mondta Márki-Zay Péter péntek este az ATV-ben, miután Dobrev Klárát követően őt is megkérdezték a baloldali előválasztás tanulságairól.

Dobrev kiemelte, hogy Magyarországnak egy markánsan baloldali politikára van szüksége, és hogy Márki-Zay Péter szerinte nem képes egyben tartani a baloldali egységet, és kifejezni annak baloldali szándékait és programját. Mint megírtuk: Dobrev hangsúlyozta a többsávos adózást, a határon túli magyarok jogkorlátozását és az euró bevezetését. 

Nekem éppen a baloldali ismerőseim szokták mondani, hogy 2010 előtt nem baloldali volt a kormány.

Elszálltak a rezsiköltségek, elszállt az államadósság, nem volt roma felzárkóztatás, és olyan antiszociális intézkedéseket hoztak, mint a 13. havi nyugdíj elvétele. Hála a Jóistennek, hogy az MSZP és a DK is azt ígéri, nem hoznák vissza a 2010 előtti időszakot. De kinek hiszik majd ezt el a választók?” – tette fel a kérdést Márki-Zay, aki szerint ha Dobrev Klára nyerné az előválasztás második fordulóját, jogosan kérhetné számon mindezeket. 

Szó sem lehet adóemelésről

Márki-Zay szerint „szó sem lehet adóemelésről”, bár nem zárkózott el Dobrev Klára kétkulcsos javaslátától sem. A hódmezővásárhelyi polgármester azt tudná elképzelni, ha egy második adókulcs csökkentené a legalacsonyabb jövedelműek adóját.

Ez szerinte a gazdaság állapotától függ majd, de „a Fidesz rendkívül rossz helyzetben fogja átadni az államháztartást, ahogyan azt tették 2002-ben is”.

Egyetértett Dobrevvel az euró bevezetésében, és hogy a ciklus végére csatlakozzon az ország az ERM-rendszerhez, de ez is attól függ majd, hogy „milyen katasztrófát örökölnek a Fidesztől”.

„Szerzett jogot nem veszünk vissza jogállamban”

A határon túli szavazók kapcsán Márki-Zay Péter külön képviselői helyeket biztosítana a határon túli magyaroknak és a levélszavazást kiterjesztené minden Kárpát-medencén kívül élő magyarra, így a nyugati diaszpórára is.

Márk-Zay hisz az atomenergiában, ezért is folytatná a Paks 2 beruházást, amit Dobrev Klára leállítana, annak ellenére, hogy kiderült, épp férje kormánya kezdte meg annak előkészítését. Ezzel a Greenpeace és a HVG által szervezett vitán maga Márki-Zay Péter szembesítette, akinek állításait azonban nyíltan meghazudtolta. 

Németországban nem úgy befolyásolta az atomerőművek leállítása az energiamixet, hogy annak örültek volna a zöldek.

Sőt, Finnországban a zöldek kifejezetten atompártinak számítanak Óriási hiba leállítani az atomerőműveket, majd felpörgetni helyettük a szénerőműveket” – véli Márki-Zay Péter, aki ebben a kérdésben Emmanuel Macron francia elnökkel áll egy állásponton. 

„Most arra kérek mindenkit, hogy még bírjuk ki ezt az egy napot, utána minden egyes ellenzékinek kézen fogva, a szeretet jegyében kell közösen küzdeni a rendszerváltás érdekében” – zárta az interjút Hódmezővásárhely polgármestere, aki megerősítette: ha Dobrev Klára nyeri az előválasztást, annak eredményét el fogja fogadni. 

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ceterum censeo...

... SOHA TÖBBÉ DK-MSZP-SZDSZ-Márkizay-stb.-t!!!

Persze.
Erről azért elég nyíltan beszélnek. Az eszelősnek eleve végig az volt a mondanivalója, hogy ő az attraktívabb kirakatarc.

Gondolkodó, tájékozott embert nem téveszthetnek meg a két versenyző kezébe adott kották. Bármelyik győzelme a Voltaire-i kertbe való farkas beengedésével lenne egyenértékű.

Ja, "szó sem lehet" adóemelésről.
A választás napjáig.

Annyira unásig ismerjük ezt.
"Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: NEM LESZ GÁZÁREMELÉS!"
Továbbá Gyurcsány Ferenc az autóban: "AZ ADÓCSÖKKENTÉS..."
Végtelenségig sorolhatjuk.

,,a Fidesz rendkívül rossz helyzetben fogja átadni az államháztartást, ahogyan azt tették 2002-ben is”.- mondja Márki-Zay,

Ez azonban hazugság, ahogy az összes többi állítás is. Ugyanez igaz Dobrev Klára által elmondottakra.
Medgyessy Péter a kormány átadás-átvételénél kijelentette, hogy az előző kormány jó kondíciókkal adta át a kormányrudat, költségvetést ,ely lehetővé teszi, hogy 2006 évben belépjünk az euró előszobájába és 2008. január 1.-től euróval fizessünk.
Mindezt a következő cikkek tanúsítják.

2003. július. 16. 15:13 2004. november. 22. 12:00 Gazdaság
Medgyessy: euró 2008-ban; adóreform jövőre
https://hvg.hu/gazdasag/000000..

2003. július 17. 08:25
Medgyessy Péter beszéde az euró bevezetéséről
https://www.portfolio.hu/gazda..

Gyurcsány: Nincs ok menekülni a nemzeti valutától
MTI
2005.10.01. 14:41
https://www.origo.hu/itthon/20..

Mindazok az ígérgetések, amiről eddig hallottunk felelőtlen kinyilatkoztatások, mert a költségvetésben nincs meg a fedezete. Amit fedezetként említene, azok még az első év kiadásait sem fedeznék. Amennyiben teljesítenék, sokkal rosszabb helyzetben kerülnénk, mint amilyenben 2006-2009 évben kerültünk.

MINDEZEK EGYÜTTESEN AZT IGAZOLJÁK, HOGY MINDKETTEN ALKALMATLANOK AZ ORSZÁG VEZETÉSÉRE.

,,Egy hírhedt fényevő szélhámos pénzelte a Márki-Zay családot. Aztán jött a szekta
A Márki-Zay família olyannyira szoros kapcsolatba került az ijesztő hírnevet szerzett férfivel, hogy sok ezer dolláros anyagi támogatást is bezsebeltek tőle. Az illető a már több halálos tragédiát okozó fényevést hirdeti. Aztán egy szekta következett.

Minderről maga Márki-Zay fecsegett, kissé talán könnyelműen Kálmán Olga róla szóló, legújabb propagandakönyvében.,,
https://ripost.hu/cikk-egy-hir..

Nem normális ez a MZP: felsorol számos differenciát, de azért azt állítja, nincs különbség!...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés