Csáó Peti! Teljesítetted a bohóc-küldetésed, innentől már a Ferinek sem fogsz kelleni

2021. szeptember 22. 7:28

Bottyán-Lengyel Gabriella
Facebook
A Jobbik dicstelen történetének utolsó lapjai következnek, figyeljük hát a vergődést.

„Jakab Péter nem volt ám ennyire ostoba, mint amennyire most látszik. De megküzdött érte, sok munkát, kilométert és pénzt ölt bele, hogy kiírja magát az épelméjű politikusok sorából. Az hamar kiderült, hogy született Zs-kategóriás színész, nyilván volt egy kis drámaszakkörös háttér is, vagy sokat nézte a kelet-német indiános filmeket.

Kapott egy közepes szerepet egy sitcomban, írtak neki egy »erős karaktert« a DK-s forgatókönyvírók, ezt osztotta rá az öregecskedő rendező meg a haragos felesége. Jakab vette a lapot, nem volt ellenére a szerep, lehozta volna a csillagokat is az égről, ha elég vörösek lettek volna. Tetszett neki, hogy a rendező engedélyezte, hogy picit improvizáljon is: hozzad bátran a karaktert, színezd meg, Péter, ezért a kurvaországért teszed!

Jakab meg elhitte, hogy a mentorálás a megkötött szövetség hozadéka, ez az őszinte támogatás, a deal. Majd ez hozza meg neki a kis szerep után a nagyot.De végzetesen amatőr hibát követett el a miskolci gyerek. Mert a rendező nem önállóságot adott neki, hanem olyan precízen varrta rá a két felestől hőbörgő melós gúnyáját, hogy Jakab Péter, a hajdani tanár a hétfői nappal kiírta magát az összes szalonból. De kiírta magát a civil életből is, az összes vállalati menedzsmentből, az összes tanáriból, hova lesz innen tovább.

Sok szánalmas ostobaságot beszélt már ebben az előválasztásos komédiában, de tegnap elvesztette a kontrollt, és legyőzte őt az eddig valahogy féken tartott zsigeri gyűlöletcunami: a valódi személyisége. Párttársai korábban a nácik iránt érzett olthatatlan szimpátiájukkal navigálták le magukat a politikai térképről, Jakab meg paprikajancsi lett, vállalhatatlan. A műmájer bohóc, aki nem vette észre, hogy a legsötétebb politikai zsákutcába terelte be a rendező, ahonnan már nincs visszaút.

Egy hőbörgő melós nemkívánatos a politikai fehér asztalánál, a miniszterelnököt személyesen megbilincselő, és neki börtönerőszakot vizionáló hordószónok mégis milyen szerepet kaphatna bármilyen politikai formációban, nemhogy egy kormányban. Azt gondolta Jakab, ha megnyerik a választást, leteszi ezt a gúnyát, és visszaveszi a történelemtanárét, és minden el lesz felejtve? Onnantól újra értelmiségi lesz?

A rendező meg az asszony röhögnek a markukba, mert tökéletesen végrehajtotta a feladatot a miskolci gyerek, felkínálta a pártot, az erőforrásokat, és igazi hülyét csinált magából. A Jobbik dicstelen történetének utolsó lapjai következnek, figyeljük hát a vergődést.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, sőt valószínű, kapott egy löketet gyurcsánytól: a Fideszt nem szabad kímélni, de, hogy beleteszi a magáét, az nem lehet vitás.
Ugyanis a gyalázatversenyben az nyer, aki a leggyalázóbb - nyilván erre a felismerésre kutott a jakab, és eldöntötte:
Miért ne a Jakab Péter legyen a gyalázat szinonímája.
és innen egy önmagát beteljesítő és gerjesztő a folyamat, amely egyre lejjebb és lejjebb vezet számára.
Mellesleg: Ferenc és Klára vannak annyira dörzsöltek: nekik pontosan ilyenre van szükségük.
Lője szét a Fideszt, miközben annyira lejáratja magát, hogy a végén örülni fog egy portás állásnak valamelyik minisztérium hátsó bejáratánál...

A választásokra a Jobbik valahogy mindig elfogy. Ott se volt. Ott sincs a koalícióban.
Nekik a választások előtti hangulatkeltés a feladatuk, az érzelmek fokozása.
De most a Jakabnak sikerült öszödi böszme magasságokba jutni meccseljék ke egymással és a finnyás éttermiségükkel, melyik a nagyobb rétor/gazember.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés