Tegnap Jakab Péter azt mondta a parlamentben, hogy a börtönben Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória

2021. szeptember 21. 13:56

Miért nem zavar a tieiteknél az olcsó demagógia?

2021. szeptember 21. 13:56
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Tegnap Jakab Péter azt mondta a parlamentben, hogy a börtönben Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória. Lassan 24 óra telik el, és amivel még nem találkoztam az a szövetséges politikusok tiltakozása, a máskor a hasonló kijelentéseken felháborodó vagy azokon gúnyolódó, nagy portálokon megjelenő publicisztikák sora. Egyedül a Budapest Pride adott ki közleményt, noha az ízléstelen Viktor-Viktória göcögés itt mellékszál.

Jakab ugyanis a következőt mondta: amennyiben győznek, akkor olyanok lesznek változatlanul a börtönviszonyok, hogy az egyik rab megerőszakolhatja a másikat, és a kormányzati hatalom reményteli birtokosai szerint ez teljesen rendben van. Még egy kis konzultáció kéne mellé a börtönbizniszről.

Jakab továbbá azt is kommunikálta ezzel és az összes megnyilvánulásával, hogy amennyiben kormányra verekednék magukat valahogy, akkor Orbán Viktor börtönbe megy. Most tessék figyelni, lassan mondom, hogy a politológia-esztétika-szakos, pasaréti Mérce-kommentelő is megértse: n_e_m _ m_e_g_y _ b_ö_r_t_ö_n_b_e. Nem lesz ilyen. Az egész semmi másra nem jó megint, csak az üres hergelésre, amely során a valóságtól elszakadt kanapélázadó indulatait kiélje, hogy még ennél is rettenetesebben butább legyen ez az ország. Gondolom, a Gyurcsány Fegyencezésre mindenki emlékszik. És mi lett? Börtönbe ment? Övé a legnagyobb ellenzéki párt.

Ahhoz, hogy egy jogállamban a hatalmával vélelmezetten visszaélő politikussal szemben jogerős ítélet szülessen, hosszú-hosszú évek szükségeltetnek, és még akkor sem biztos, hogy börtönbe megy. Leginkább ugyanis az kell hozzá, hogy elveszítse a befolyását, légüres térbe kerüljön, marginalizálódjon. A Fidesz mögött - ha valamilyen kapitális orbáni hiba miatt ki is kapna (ez mindig elképzelhető nála) - milliók fognak állni. Mármint emberben. Pénzben százmilliárdok. Az egyetlen a valósággal szembenéző terv, amit erre a helyzetre eszkábáltak össze, Karácsonyék honlapján olvasható. Amennyiben azt figyelmesen elolvassa valaki, kiderül belőle, hogy az megint csak hosszú évek huzavonájával számol. Szerintem az is irreális, mert ezzel a színtársulattal nem menne, de ez mindegy is. Nincs dolgom sem Jakabbal, sem a többivel, aki ebben a néphülyítésben utazik. Veletek van, akik a jakabi kijelentést ismételten csak a választási esélyek, az idióta politikai pankráció szempontjából tudjátok kezelni. (»Mér' a Fidesznek szabad, höhö?« »Verseny van a homofób szavazatokért« stb.).

Mondjátok, ti hisztek valamiben. Vagy gondoltok bármit is azontúl, hogy az egyik valóságshow-szereplő nyerjen a beszavazáson a csúnya másikkal szemben?

Azt mondjátok, az a bajotok a Fidesszel, hogy lebontja a jogállamot. Akkor miért tapsoljátok vörösre a tenyereteket a legelképesztőbb jogállamisággal ellentétes javaslatokat hallva? Azt mondjátok, hogy elfogadhatatlan az uszító szöveg, a gyűlöletkeltés, a kisebbségek megbélyegzése. Akkor miért nem kéritek ki magatoknak a leghatározottabban, amikor a saját köreitekben hangzik el hasonló? Miért magyarázzátok meg? Miért nem teszitek egyértelművé, hogy ezt még akkor sem támogatjátok, ha az egyetlen alternatíva? Azt mondjátok elegetek van a hiszékenységre építő, hazug propagandából. Akkor miért bólogattok megértően, amikor a tieitek hasonlóval operálnak? Miért hagyjátok, hogy nálatok is csak az indulatok fokozása dívjon bármiféle megvalósítható elképzelés megfogalmazása helyett? Miért nem zavar a tieiteknél az olcsó demagógia? És legfőképpen: miért hagytátok államosítani az agyatokat.

Évtizedek óta az az egyetlen megoldási javaslat, hogy jöjjön egy jobb gazda, aki egy kicsivel aranyosabb, mint a másik. Amikor a NER kiépülésekor a választási törvénytől az oktatás átszabásáig milliók elképzelését, érdekét nem vették figyelembe, akkor mindig jöttetek, hogy »na, ezért kell jól szavazni«. Ez volt az egyetlen ötletetek az állítólag számotokra fontos dolgok megvédésére. De sikerült? Amikor a CEU-tüntetések zajlottak, a snájdig self made man népvezér kiállt, hogy most nem erre van szükség, hanem csinálni kell igazságos választási törvényt. Azután CEU se lett, választási törvény se lett, lett viszont megint kétharmad.

Megint ezt játsszátok, ami a ti dolgotok, úgy néz ki, ez valamiféle hobbi. Nem szólok bele. De mondjátok: eközben még hányszor akarjátok szembeköpni magatokat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Királyfi
2021. szeptember 22. 12:50
Jakab Péterből meg Jakab Petra lesz a börtönben.( szikla-szikla, Péter-Petra)
NagyLaci
2021. szeptember 22. 11:46
Az a rézfán fütyülő kisangyalát! Andris megtalálta a piruláit, egész objektív cikket rittyentett.
Thetruthtester
2021. szeptember 22. 04:50
Teljesen egyetértek Andrással. Jó írás és igaz.
-Zsolt-
2021. szeptember 22. 01:35
Bandika, ne izzadd össze a Hollister pulcsidat! Mindenki tudja, hogy nem fog börtönbe menni, és nem ott fognak Viktóriát csinálni belőle. Maximum egy rosszul kivilágított pesti sikátorban. Azért hadd már meg ezt az aprócska örömöt néhány ellenzékinek, hogy ha már Orbán kénye-kedve szerint játszik az egész országgal, legalább néhány dolgot a fejére olvasnak vagy oltják ezzel-azzal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik