Tegnap Jakab Péter azt mondta a parlamentben, hogy a börtönben Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória

2021. szeptember 21. 13:56

Hont András
Facebook
Miért nem zavar a tieiteknél az olcsó demagógia?

„Tegnap Jakab Péter azt mondta a parlamentben, hogy a börtönben Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória. Lassan 24 óra telik el, és amivel még nem találkoztam az a szövetséges politikusok tiltakozása, a máskor a hasonló kijelentéseken felháborodó vagy azokon gúnyolódó, nagy portálokon megjelenő publicisztikák sora. Egyedül a Budapest Pride adott ki közleményt, noha az ízléstelen Viktor-Viktória göcögés itt mellékszál.

Jakab ugyanis a következőt mondta: amennyiben győznek, akkor olyanok lesznek változatlanul a börtönviszonyok, hogy az egyik rab megerőszakolhatja a másikat, és a kormányzati hatalom reményteli birtokosai szerint ez teljesen rendben van. Még egy kis konzultáció kéne mellé a börtönbizniszről.

Jakab továbbá azt is kommunikálta ezzel és az összes megnyilvánulásával, hogy amennyiben kormányra verekednék magukat valahogy, akkor Orbán Viktor börtönbe megy. Most tessék figyelni, lassan mondom, hogy a politológia-esztétika-szakos, pasaréti Mérce-kommentelő is megértse: n_e_m _ m_e_g_y _ b_ö_r_t_ö_n_b_e. Nem lesz ilyen. Az egész semmi másra nem jó megint, csak az üres hergelésre, amely során a valóságtól elszakadt kanapélázadó indulatait kiélje, hogy még ennél is rettenetesebben butább legyen ez az ország. Gondolom, a Gyurcsány Fegyencezésre mindenki emlékszik. És mi lett? Börtönbe ment? Övé a legnagyobb ellenzéki párt.

Ahhoz, hogy egy jogállamban a hatalmával vélelmezetten visszaélő politikussal szemben jogerős ítélet szülessen, hosszú-hosszú évek szükségeltetnek, és még akkor sem biztos, hogy börtönbe megy. Leginkább ugyanis az kell hozzá, hogy elveszítse a befolyását, légüres térbe kerüljön, marginalizálódjon. A Fidesz mögött - ha valamilyen kapitális orbáni hiba miatt ki is kapna (ez mindig elképzelhető nála) - milliók fognak állni. Mármint emberben. Pénzben százmilliárdok. Az egyetlen a valósággal szembenéző terv, amit erre a helyzetre eszkábáltak össze, Karácsonyék honlapján olvasható. Amennyiben azt figyelmesen elolvassa valaki, kiderül belőle, hogy az megint csak hosszú évek huzavonájával számol. Szerintem az is irreális, mert ezzel a színtársulattal nem menne, de ez mindegy is. Nincs dolgom sem Jakabbal, sem a többivel, aki ebben a néphülyítésben utazik. Veletek van, akik a jakabi kijelentést ismételten csak a választási esélyek, az idióta politikai pankráció szempontjából tudjátok kezelni. (»Mér' a Fidesznek szabad, höhö?« »Verseny van a homofób szavazatokért« stb.).

Mondjátok, ti hisztek valamiben. Vagy gondoltok bármit is azontúl, hogy az egyik valóságshow-szereplő nyerjen a beszavazáson a csúnya másikkal szemben?

Azt mondjátok, az a bajotok a Fidesszel, hogy lebontja a jogállamot. Akkor miért tapsoljátok vörösre a tenyereteket a legelképesztőbb jogállamisággal ellentétes javaslatokat hallva? Azt mondjátok, hogy elfogadhatatlan az uszító szöveg, a gyűlöletkeltés, a kisebbségek megbélyegzése. Akkor miért nem kéritek ki magatoknak a leghatározottabban, amikor a saját köreitekben hangzik el hasonló? Miért magyarázzátok meg? Miért nem teszitek egyértelművé, hogy ezt még akkor sem támogatjátok, ha az egyetlen alternatíva? Azt mondjátok elegetek van a hiszékenységre építő, hazug propagandából. Akkor miért bólogattok megértően, amikor a tieitek hasonlóval operálnak? Miért hagyjátok, hogy nálatok is csak az indulatok fokozása dívjon bármiféle megvalósítható elképzelés megfogalmazása helyett? Miért nem zavar a tieiteknél az olcsó demagógia? És legfőképpen: miért hagytátok államosítani az agyatokat.

Évtizedek óta az az egyetlen megoldási javaslat, hogy jöjjön egy jobb gazda, aki egy kicsivel aranyosabb, mint a másik. Amikor a NER kiépülésekor a választási törvénytől az oktatás átszabásáig milliók elképzelését, érdekét nem vették figyelembe, akkor mindig jöttetek, hogy »na, ezért kell jól szavazni«. Ez volt az egyetlen ötletetek az állítólag számotokra fontos dolgok megvédésére. De sikerült? Amikor a CEU-tüntetések zajlottak, a snájdig self made man népvezér kiállt, hogy most nem erre van szükség, hanem csinálni kell igazságos választási törvényt. Azután CEU se lett, választási törvény se lett, lett viszont megint kétharmad.

Megint ezt játsszátok, ami a ti dolgotok, úgy néz ki, ez valamiféle hobbi. Nem szólok bele. De mondjátok: eközben még hányszor akarjátok szembeköpni magatokat?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azon milliók közé tartozom, akiknek a NER jó, sokkal-sokkal jobb, mint a Horn-Medgyessy-Gyurcsány -Bajnai kormányok alatti.

Annak ellenére, h. vannak egyéni érdeksérelmeim nekem is. Mindig lesznek, anélkül NEM megy, azt kell nézni, h. az országnak, azoknak, akik a vállukon viszik, vagyis a dolgozó, adózó, gyermeket nevelőknek jobb-e. Nyilván sokkal-sokkal jobb. Még emlékszem, mikor a Medgyessy kormány kevéssel érdekes győzelme után eltörölte a családi pótlék kifizetésének iskola látogatáshoz kötöttségét, mondván, h. ez az érintettekre nézve megalázó. Most ugyanez a féleszű társaság igyekszik vissza a hatalomba.

Ezek semmi értelmeset NEM tudtak a kormányzásuk alatt felmutatni, pedig az övék volt a 90 előtti majdnem 45 év is. Mi ezen olyan bonyolult?

Ijesztő.

En most Ceglédi Zoltán fb oldalát néztem, ugyanez az őrjöngés megy... Ceglédit szidalmazzák, Jakabot éljenzik...

És ami a legmegbotránkoztatóbb Biden egy vén pedofil.

Sajnos, ilyen ez a világ és tévhit, h. van másmilyen.

"Ezek" minden szempontból mindennek a legalja, érthetetlen, h. milyen sokan bedőlnek nekik. Azért reménykedem, ha mégsem, amit most nagyon NEM hiszek, akkor így volt megírva, de azért nagyon keserves lenne ismét látni a különbséget, eltekintve attól, h. mint idősebb emberek is sokat megéreznénk anyagilag is, pl. a rezsi nyilván hamarosan több lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés