Mondok egy mesét, gyermekem: fogatlan, koszos, buta cigányokhoz kerülsz, ha nem fogadsz szót

2021. szeptember 21. 9:38

Rovó Attila
Telex
Megmagyarázhatatlan, hogy ezt miért gondolta bárki frappáns ötletnek, jópofa mesének.

„(...) Jött a legfrissebb mese, ami olyan, mintha a Mi Hazánk, vagy a Vadhajtások meghekkelte volna a Tomi Meséket. A történet arról szól, hogy a gyerek nem szeret rendet rakni, és azt mondja, miért kellett ebbe a béna családba születnie, és olyan hülyék a szülei, hogy biztos adoptálták őt.

Ezután csönget nála a gyámügy, hogy elvigyék az igazi szüleinek (gyermekpszichológiai katasztrófa no. 1.: Magyarországon ilyen nincs, egy örökbefogadott tini gyereket nem vihetnek el a családtól, tiltakozik is keményen egy érintett civilszervezet a sugalmazás ellen). Az »igazi« szülei fogatlan cigányok, klasszikus viccbéli cigány beszédmóddal, akik lakókocsiban laknak, koszosak, nem dolgoznak, nem nevelik a gyereket, a nagyszülőket állati sorban tartják és közben elveszik tőlük a nyugdíjat. Mellesleg rasszisták is. »Pótanyád (akinél eddig laktál) máris eladta a játékaidat, nem a te véred, azért ilyen«, hangzik el. Sőt, az ezután elszökő Tomiért is csak azért aggódnak, mert mi lesz így az utána járó segéllyel.

Megmagyarázhatatlan, hogy ezt miért gondolta bárki frappáns ötletnek, jópofa mesének. A készítőknek feltettük a kérdéseinket, az alábbi levelet kaptuk rá (teljes egészében közöljük):

»A videó ötlete saját életünkből származik, a fiunk Tomi nem akart kiporszívózni a szobájában, és azt mondta, hogy biztos örökbefogadtuk, mert nem is hasonlít ránk. Ekkor jöttünk rá nagy testvéreivel együtt, hogy mindannyiunknak felmerült gyerekkorában, hogy talán örökbefogadták.

A nézők egy része valószínűleg nem tudta értelmezni, hogy a mesében egyetlen örökbefogadó szülő sem szerepel, hiszen csak eltévesztették a házszámot, mert Tomi dühösen becsapta az ajtót és leesett a 2-es szám.

Gyakorlatilag Tomi dühének a következményeként kerül tévesen másik családba. A történet a továbbiakban fikciós lévén minden szempontból a legrosszabb családot ábrázolja, csak így tudtuk megértetni Tomi karakterével, hogy értékelje a szerető családját, még ha néha házimunkát kell is végeznie.

A tartalom eltávolítását nem tervezzük, de 18-as korhatárbesorolást állítunk be rá. A meséről a továbbiakban nem szeretnénk nyilatkozni.«

Az internet nagy előnye, hogy mindenkinek lehetőséget ad az önkifejezésre, és például a zenészek számára kikerülhetővé tette a nagy kiadókat, de bárki elmondhatja az összeesküvés-elméleteit, bemutathatja a sminktippjeit, csinálhat karriert a humorával. A Tomi Mesék esetéből azonban úgy tűnik, a gyerekeknek szóló, az ő lelkükre ható meséknél nem lenne baj, ha a régi világ szerinti mechanizmusok esetleg működnének, és egy kiadó, lektor, szerkesztő, pszichológus is átnézné, hogy mit öntünk 900 ezer gyerekre az interneten mese címén.”

A mesét ide kattintva tekintheti meg.

Nyitókép: Youtube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

akkor allapodjunk meg.
ti nem meseltek a gyerekeknek a buzeransokrol, mi meg a ciganyokrol.

OK?

mert ez ugyanaz pepitaban.

Jakab Péternek tetszeni fog!
Főleg akkor, ha börtönszex is van benne!
Arra ő nagyon gerjed.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés