A politikai turista interjúja Orbánnal

2021. augusztus 7. 8:08

Rőfös Géza
Kontra
A FOX News sztárriportere tájékozódni jött, irigykedve megy haza.

„Rövid, de eseménydús látogatást tett Budapesten az amerikai konzervatív FOX News hírcsatorna sztárriportere, Tucker Carlson. Az 52 éves tévés műsorvezető személye talán még azoknak is ismerős lehet, akik kevésbé követik az amerikai belpolitikát és nem fogyasztanak tengerentúli politikai médiatartalmat.

De azt, hogy fajsúlyos véleményformáló, már abból is tudhatjuk, hogy a hazai és nemzetközi liberális független sajtó már érkezése előtt fontosnak tartotta rögzíteni, hogy idejön a populista-trumpista pap, akiről elsősorban azt fontos tudni, hogy hazudik.

Carlson Magyarországon töltött napjai alatt meglátogatta a déli határmenti kerítést (melyről kissé szomorú elismeréssel volt kénytelen megállapítani, hogy lényegesen rendezettebb körülmények között zajlik a migráció kezelése, mint az USA-Mexikó közötti területen), előadást tartott a Matthias Corvinus Collegium rendezvényén, valamint exkluzív interjút készített Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki a Karmelita Kolostor épületének könyvtárában fogadta az amerikai riportert.

A közhiedelem szerint az Egyesült Államok lakosai – tekintet nélkül műveltségükre, társadalmi státuszukra – nem fordítanak túl sok energiát, hogy a világ azon részeiről túl sokat megtudjanak, amelyhez nem fűződnek érdekeik.”

Nyitókép: Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amilyen távol van az USA ahhoz, hogy onnan egy konzervatív riporter ide jöjjön interjút készíteni, ugyanolyan távol van ahhoz is, hogy onnan beleszóljanak a belügyeinkbe.

Az EU vonatkozásában pedig ne aggódj, 2015 óta nem találtak valódi fogást a magyar politikán, ezért egyre látványosabb jogtalanságokra, egyre inkább diktatórikus húzásokra kényszerülnek. Aztán csodálkozva panaszkodnak, hogy Orbán terjeszti a populizmust, miközben eszükbe sem jut, hogy mások figyelnek és elgondolkoznak.

A Deutsche Welle sem Orbánt kérdezte a Vár felújításáról, a különböző EU-s jelentések készítői sem ültek le a kormánnyal, hogy tájékozódjanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés