Milák: Több tiszteletet az ellenfeleimnek!

2021. július 28. 07:29

„Kristóf miatt lehetetlen volt nyerni” – nyilatkozták ellenfelei.

2021. július 28. 07:29
null

Milák Kristóf ugyan kissé csalódott az időeredménye miatt, de azért boldog, hogy olimpiai bajnok lett 200 méter pillangón a tokiói olimpián. „Sokan előre a nyakamba akasztották ezt az aranyérmet, de ugyanolyan komolysággal készültem erre a versenyre, mint bármelyik másikra korábban. A legfontosabb, hogy megvan az olimpiai bajnoki cím, az időket majd lehet kergetni ezután” – kezdte értékelését a Budapesti Honvéd SE Európa-, világ- és immár olimpiai bajnoka, aki 1:51.25 perces győztes idejével elmaradt saját világcsúcsától. „Olyan nagy súlya van ennek az aranyéremnek, mint amennyi energiát belém fektettek a körülöttem lévők”.   

„100 méter pillangón  csak az eredmény érdekel”

A 21 éves versenyző kifejtette, hogy 15 év munkája van ebben a sikerben, és soha senkivel nem cserélne. Megjegyezte, mások csak az aranyat és a versenyt látják az életéből, de meglepődnének, ha csak egy napját megnéznék. „A 100 méter pillangón nincs elvárásom az időeredményt illetően, ott csakis a helyezés érdekel” – mondta az MTI érdeklődésére a folytatásról. – „Az olimpia után viszont két hónapig nem akarok medencét látni”. Korábban Milák úgy nyilatkozott, hogy a 200 méter pillangó olimpiai bajnoki címe után szívesen fejlesztené és kipróbálná magát más számokban. Ezzel kapcsolatban mosolyogva úgy fogalmazott, az egyéves halasztás után megrendezett tokiói játékokra utalva, hogy „a világ nyert egy évet”. Az viszont nem derült ki, hogy pontosan milyen számokra gondolt, mivel elmondása szerint azt majd az csak az újrakezdéskor beszélik át az edzőjével. A dobogósok sajtótájékoztatóján a versenyről kifejtette,

olyan váratlan helyzetekre, minthogy elszakadt a gatyája, nem lehet felkészülni.

Ugyanakkor azt kiemelte, jó volt látni és hallani a magyar úszó csapat tagjait a lelátón, sok erőt adott neki a biztatásuk, ha már nézők nem lehettek a Tokiói Vizes Központban.   

„Kristóf miatt lehetetlen volt nyerni” – válaszolt egybehangzóan a szám dobogósainak sajtótájékoztatóján az ezüstérmes japán Honda Tomoru és a bronzérmes olasz Federico Burdisso arra a kérdésre, hogy az aranyért ugrottak medencébe, vagy tudták, hogy ezúttal csak a második helyre lehet esélyük. A következő kérdést ismét Milák kapta, aki viszont nem tudott szó nélkül elmenni a szerinte tiszteletlen kérdés mellett: „Engem bosszant ez a kérdés, hogy csak az ezüstért versenyeztek volna, mert ez tiszteletlen velük szemben. Ha én megadom nekik a tiszteletet, akkor másnak is meg kellene”. Milák Kristóf csütörtökön – közép-európai idő szerint – este 19.57-kor kezdi meg szereplését a 100 méter pillangó előfutamában. A szám elődöntőjére pénteken, a fináléra pedig szombaton kerül sor.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Martin Meissner

Kapcsolódó cikkek

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szedlacsek
2021. július 31. 04:28
EMBER vagy Kristóf! Igazi sportember!
nyugalom
2021. július 28. 12:49
Az ujsagirok, riporterek nagy resze hihetetlenül bunkó, tiszteletlen arrogans! Itthon a kormanyinfon tenyerbemaszo, buta, de aljas alkok ülnek szep szammal, gatyaban, gpoloban, büdösen, apolatlanul! No ezeket nem kellene beengedni! Többtiszteletet, intelligenciat, ha mar olyan nagyra tartjak magukat! Csak intellligencccsek! Proli bunkok! Tisztelet a kivetelnek!
Crusader
2021. július 28. 12:23
ILYEN A MAGYAR VIRTUS. TISZTELET A LEGYŐZÖTTEK FELÉ! A szivárványos buzulás meg a német virtus.
Vasalo
2021. július 28. 12:13
Mekkora észkolosszus lehet az a barom, aki Tomorunak meg Burdissonak azt a hülye kérdést feltette. Örökké el kellene tiltani az ujságirástol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik