A horvát parlament felfüggesztette Vinko Grgic képviselő mentelmi jogát

2021. július 28. 7:50

Hadházy Ákos
Facebook
Vajon mi lenne, ha Magyarország is csatlakozna az Európai Ügyészséghez?

„Idehaza nagyjából visszhang nélkül maradt, de alig egy hónappal a munka hivatalos megkezdése után meg is lett az Európai Ügyészség első komoly fogása: a horvát parlament felfüggesztette Vinko Grgić képviselő és polgármester mentelmi jogát. Grgić urat vesztegetés elfogadásával vádolják, amit egy 562 ezer eurós EU-s támogatásból megvalósuló hulladékfeldolgozó üzem építésekor követett el. A vád szerint kb. 10 százaléka tűnt el a pénznek. Vajon hány magyar képviselő és polgármester ellen indulhatna hasonló eljárás, ha Magyarország is csatlakozna az Európai Ügyészséghez?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Európai Ügyészség vezetőjét kimentették a román igazságszolgáltatás elől, mert hivatalát pártpolitikai célok érdekében koncepciós perek indítására használta. Ettől kezdve az általa vezetett Európai Ügyészséget csak úgy tekinthetjük, mint egy európai szintű rendőrállami kezdeményezést. Korrupcióval bárkit lehet vádolni, ami később már folytatódhat a szovjet típusú ideológiai vádaskodással. Csak idő kérdése mindez. Kövesi fogott ember, neki teljesítenie kell. Árulkodó az, hogy nem egy nála tisztább múltú ember került abba a pozícióba.

Nem lehet parlamenti képviselőség mellett praxist folytatni. Hadhazy úgy néz ki, megtette. Akkor az ő mentelmi jogát biztosan felfüggesztenék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés