Rasszista atrocitások érték a Dobrev Klára ellen tüntető romákat Baranyában

2021. július 27. 21:39
„Ezek nem is magyarok!” – ilyen és ehhez hasonló megjegyzéseket tettek a Dobrev Klára ellen tüntető romákra a DK-szimpatizánsok Komlón, számolt be a BAMA.hu.

A Baranya megyei lap tudósítása szerint a konfliktus akkor tört ki, amikor a roma önkormányzat vezetője, Orsós Ferenc és társai megjelentek az eseményen, hogy demonstráljanak a DK miniszterelnök-jelöltje ellen. A tizenöt tüntető békésen akarta kifejezni ellenérzéseit Dobrev Klára személyét és a 2010 előtti baloldali kormányzást illetően, de a rendőrök már a rendezvény helyszínéül szolgáló Városház tér sarkán megállították őket, és csak nagy nehezen, igazoltatást követően engedték tovább Orsós Ferencet és társait – számolt be a lap.

Az egyik DK-szimpatizáns ekkor odalépett hozzájuk, és azt kiabálta: „Ezek nem is magyarok!”

Orsós Ferencék a rasszista megjegyzések ellenére békésen folytatták demonstrációjukat. Amikor Dobrev Klára a porondra lépett, magasba emelték molinóikat. „Soha többé Baloldalt!” „Szemek maradnak” „Tegnap MSZP. Ma DK. Holnap mi?”– álltak a molinókon.

E legutóbbit Szakács Lászlónak szánták, aki bár nemrég még az MSZP baranyai jelöltje volt, de miután saját pártja hirtelen kizárta, DK-s jelöltté vált.

A rendőrök ezután hirtelen körbevették a Dobrev Klára ellen tüntetőket.

Orsós Ferenc a Dunántúli Naplónak azt mondta, azért jöttek el a fórumra, mert a baloldal becsapta az embereket, és nem akarja, hogy ez még egyszer megtörténjen.

„Azt sem szeretném, ha a fiamból hirtelen lány lenne”

– mondta, utalva a pedofiltörvény körül kirobbant vitára és a baloldal abban vállalt szerepére. Eddigra már a tér másik oldalán is megjelentek Dobrev ellentüntetői, akik a DK jelöltjének beszéde alatt gyakran adtak hangot nemtetszésüknek, aminek hatására Dobrev többször is kizökkent szerepéből, de további incidensek nem történtek.

(BAMA, Facebook)

Fotó: Facebook

 

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Botrány, botrány hátán, ahol csak megfordul ez a hazug, rikácsoló nő! És Férje.
A rendőrök, pedig őket védik. Hogy van ez?

Lehet bizony. Mi más jutna róluk az eszünkbe? A Gyurcsány-klánt védeni? Vannak testőreik.
Na meg akinek nekimenne ez a dömper-Dobrev, annak annyi.

A "Szemek maradnak" annyira szellemes és könnyed, hogy egyből leleplezi a lelkes cigány ellentüntetőket. Ilyen szöveg életidegen az etnikumtól- a molinóra a szöveget sem valószínű, hogy a cigány önkormányzati képviselők festették fel, de ebben nem vagyok biztos, nem láttam, nem tudom volt e helyesírási hiba benne.

Ezt szerintem te se hiszed. Nemzeti érzelmű emberként jegyeztem meg, hogy hiba a cigányokat politikai célokra használni, egyszerűen kontraproduktív.
P.s. Nem tudom hány cigánynak van MTA doktora címe, ha találsz ilyet, beírod és én meg elismerem, hogy van közöttük magasabb végzettségű nálam. Akadémikus az bizonyosan nincsen...

Én a helyedben megnéztem volna néhány bispora beírást, igaz utána már nem irkáltál volna hüjeséget...
Kormányközeli kommentelőként továbbra is állítom, hogy hiba a cigányokat politikai demonstrációkhoz használni- általában rontanak a helyzeten...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés