A Philip Morris tíz éven belül betiltatná a cigarettát az Egyesült Királyságban

2021. július 27. 14:03
A cégnek már van füstmentes alternatívája.

A világ legnagyobb dohánycégétől érkezett felszólítás a brit kormány felé a cigaretták 2030-as betiltására. Jacek Olczak vezérigazgató el tudja képzelni a füstmentes jövőt és arról is beszélt, hogy minél hamarabb megtörténik ez, annál jobb mindenkinek – írja a Világgazdaság a Guardianre hivatkozva. 

Olczak szerint a belsőégésű motorral felszerelt autók lehetnek a minták, melyek értékesítését 2030-tól szüntetik meg. A lépés szerint eloszlathatja a zavart a fogyasztók körében, akik közül sokan még mindig azt gondolják, hogy a füstmentes alternatívák – mint például a cégének az IQOS nevű terméke vagy a vaporizátorok – károsabbak.

A vállalat a közelmúltban arról beszélt, hogy bevételeinek felét szeretné füstmentes termékekből elérni és egészségügyi és wellnes vállalattá alakulna. A vállalat mindeddig 8 milliárd dollárt költött arra, hogy a dohányon kívüli bevételi forrásokra is szert tudjon tenni. Ezen befektetések között található az asztmás inhalátorokat gyártó Vectura, amiért közel 1 milliárd fontot fizetne, vagy a nikotinos rágókat gyártó Fertin Pharma, amiért 820 millió dollárt fizetett.

Nyitókép: Fabian Sommer / DPA / AFP

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés