A függetlenobjektív média azt állítja, úgy tűnik, lehetséges, hogy potenciálisan leleplezhette az évtized botrányát

2021. július 20. 8:16

Vésey Kovács László
Pesti Srácok
A baloldal szerint viszont a cáfolat is beismerés, mint az ’50-es években.

„A liberális média veszettül támad, a kormány és a gyártó cég cáfol, a baloldal szerint viszont a cáfolat is beismerés, mint az ’50-es években. Röviden ennyit tudunk az általuk »lehallgatási botránynak« elkönyvelt konteóról, amit a mainstream nyugati média közvetítésével gründoltak Magyarország ellen. A felvert sztoriról szervezett egységfrontban tudósító baloldali média máris kimondta a statáriális ítéletet, noha az égvilágon semmi nem bizonyítja a megjelent állításokat. A beszámolók sokkal inkább érzelemgazdag porhintések, mintsem tényfeltárások, nem tudni, honnan szivárgott ki a szóban forgó telefonszámlista, az pedig mély titok, hogy miként találták meg a mobilokon a baloldali média szerint is megtalálhatatlan szoftver nyomait.

A hírt a baloldal-szerte függetlenként hirdetett, valójában kőkeményen baloldali elkötelezettségű The Guardian dobta be, és onnan terjedt szét futótűzként. A terjedelmes kiinduló cikk szorgalmasan felsorolta a magyarországi baloldal évek óta ismételgetett hazugságait a haldokló sajtószabadságtól (megj.: az újságosstandok és az internet roskadásig tele vannak ellenzéki lapokkal) a CEU elüldözéséig (megj.: jelenleg is 8 szakon oktatnak a budapesti Közép-Európai Egyetemen). Az angol lap közölte: a Forbidden Stories nevű francia újságírószervezet projektje kiszivárgott anyagok alapján állítja, hogy Magyarországon sok ember »potenciális célpontja« volt »lehetséges hackelési kísérletnek« a Pegasus kémszoftverrel, amelyet »úgy tűnik«, 2017-ben vett meg Magyarország. Nem tudni, hogy mi és honnan szivárgott ki, mert ezt elfelejtették közölni ennek a félkész állapotban, sebtében élesített botránynak a karmesterei. Mindössze egy telefonszámlista képezi a kiszivárgás tárgyát, aztán ehhez költötték hozzá a kémszoftver meséjét.

Az sem világos, miért és hogyan végezhet az Amnesty International törvényszéki vizsgálatokat kommunikációs eszközökön – állítólag így derült fény a szoftverhasználatra. Még aggasztóbb, hogy miként lehet egy állítólag ártalmatlan, de a nép által ellenőrizhetetlen, leszavazhatatlan civil szervezetnek titkosszolgálati eszköztára. Pláne nem világos, hogy miként hagyhat ilyen egyértelmű nyomokat egy drága, vérprofi kémszoftver, és arról még nem is beszéltünk, hogy ha magyarországi mobilokon kémszoftvert találnak, az miért számít bemondásra, azonnal bizonyítottnak, hogy gyakorlatilag Orbán Viktor személyesen telepítette fel rájuk.”

A képen Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója szerepel.
Kép forrása: YouTube

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Itthon biztosan nem. Egy folyamat közepében vagyunk, tudjuk, honnan fújnak a szelek.

Szép az a sok aranyrúd az MNB-nél, meg a sok visszavásárolt érték, nagyon várják, h. kormányváltást tudjanak csinálni és lehessen ismét herdálni. Még az is lehet, h. sikerül.

A Fidesz tábor remélhetőleg ilyen vicces dolgokkal nem megbontható.

Az évtized botránya szerintem az, h. Ripacs és Populisszima az egybesült ellenzék élén díszeleghet, Popilisszima családi múltja és Ripacs kormányának felejthetetlen és alulmúlhatatlan "eredményessége" ellenére.

Nyitott koponyaműtétet még nem végez az AI?
Ezeket a baszh atomtudósokat a COVID 19, 20, 21 ellen kellene bevetni, hátha a kütyüikkel, no meg kézrátétellel azt is legyőznék...
Lehet, hogy nem is akarnák. Jó ez így. Jó zavaros.

Az objektív tények már vajmi keveset számítanak, szóval a helyes válasz az, hogy addig lesz ez a sztori pörgetve, amíg nem indul a következő (és következő és kövezkező) kampány.

Ez az egész "lehallgatási botrány" egy tipikus fake news kamuhír.

Vannak esetek, amikor a törvényes akciók védelme miatt nem lehet a felvetett kérdéseket megválaszolni. Így aztán az ilyen, sok mindent feltételező, de semmit nem bizonyító vádaskodók előnyben lehetnek azoknál, akik nem ragaszkodnak konkrétumokhoz.

Az Index egyik idevágó cikkét így fejezi be:

"Az is tény, hogy a botrányt kirobbantó, telefonszámokat és lakhelyeket tartalmazó, kiszivárogtatott adatbázis az NSO rendszeréből származik, de elvileg csak háttérinformációk vannak benne, vagyis több számot tartalmaz, mint ahány telefon megfigyelésére a rendszert ténylegesen használhatták."

Tehát valakinek az elérhetősége úgy is bekerülhetett a rendszerbe, hogy egy legálisan megfigyelt személy telefonján találták.

https://index.hu/techtud/2021/..

Még annyit, hogy a mostanában alkotmányellenes akciókat tervezgetők, tehát a törvényes rend ellen szervezkedők köre felkelthette - teljes joggal - a szolgálatok figyelmét, és a látókörükbe kerülhetett néhány személy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés