A függetlenobjektív média azt állítja, úgy tűnik, lehetséges, hogy potenciálisan leleplezhette az évtized botrányát

2021. július 20. 08:16

A baloldal szerint viszont a cáfolat is beismerés, mint az ’50-es években.

2021. július 20. 08:16
null
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

„A liberális média veszettül támad, a kormány és a gyártó cég cáfol, a baloldal szerint viszont a cáfolat is beismerés, mint az ’50-es években. Röviden ennyit tudunk az általuk »lehallgatási botránynak« elkönyvelt konteóról, amit a mainstream nyugati média közvetítésével gründoltak Magyarország ellen. A felvert sztoriról szervezett egységfrontban tudósító baloldali média máris kimondta a statáriális ítéletet, noha az égvilágon semmi nem bizonyítja a megjelent állításokat. A beszámolók sokkal inkább érzelemgazdag porhintések, mintsem tényfeltárások, nem tudni, honnan szivárgott ki a szóban forgó telefonszámlista, az pedig mély titok, hogy miként találták meg a mobilokon a baloldali média szerint is megtalálhatatlan szoftver nyomait.

A hírt a baloldal-szerte függetlenként hirdetett, valójában kőkeményen baloldali elkötelezettségű The Guardian dobta be, és onnan terjedt szét futótűzként. A terjedelmes kiinduló cikk szorgalmasan felsorolta a magyarországi baloldal évek óta ismételgetett hazugságait a haldokló sajtószabadságtól (megj.: az újságosstandok és az internet roskadásig tele vannak ellenzéki lapokkal) a CEU elüldözéséig (megj.: jelenleg is 8 szakon oktatnak a budapesti Közép-Európai Egyetemen). Az angol lap közölte: a Forbidden Stories nevű francia újságírószervezet projektje kiszivárgott anyagok alapján állítja, hogy Magyarországon sok ember »potenciális célpontja« volt »lehetséges hackelési kísérletnek« a Pegasus kémszoftverrel, amelyet »úgy tűnik«, 2017-ben vett meg Magyarország. Nem tudni, hogy mi és honnan szivárgott ki, mert ezt elfelejtették közölni ennek a félkész állapotban, sebtében élesített botránynak a karmesterei. Mindössze egy telefonszámlista képezi a kiszivárgás tárgyát, aztán ehhez költötték hozzá a kémszoftver meséjét.

Az sem világos, miért és hogyan végezhet az Amnesty International törvényszéki vizsgálatokat kommunikációs eszközökön – állítólag így derült fény a szoftverhasználatra. Még aggasztóbb, hogy miként lehet egy állítólag ártalmatlan, de a nép által ellenőrizhetetlen, leszavazhatatlan civil szervezetnek titkosszolgálati eszköztára. Pláne nem világos, hogy miként hagyhat ilyen egyértelmű nyomokat egy drága, vérprofi kémszoftver, és arról még nem is beszéltünk, hogy ha magyarországi mobilokon kémszoftvert találnak, az miért számít bemondásra, azonnal bizonyítottnak, hogy gyakorlatilag Orbán Viktor személyesen telepítette fel rájuk.”

A képen Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója szerepel.
Kép forrása: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. július 21. 02:20
Radics Peti: Néha úgy érzem, mintha lehallgatnának https://index.hu/belfold/2021/07/20/radics-peti-neha-ugy-erzem-mintha-lehallgatnanak/
Nehidd El
2021. július 20. 16:55
Fontos bekezdés még Vésey Kovács írásából, akkor is, ha hamarosan beigazolódik, hogy még ennyi alapja sincs ennek a semmiből koholt botránynak: "Azt pedig végképp nem tudhatjuk, hogy melyik jogvédő, újságíró vagy akár médiatulajdonos milyen nemzetbiztonsági üggyel, illetve bűnüggyel kerül bármilyen kapcsolatba. Akik terroristákat mentegetnek a sajtóban, terroristák szabadon engedéséért érzékenyítik és hergelik a népet, a Magyarország energiabiztonságát és gazdasági stabilitását szavatoló paksi atomerőmű-projekt ellen áskálódnak, ráadásul mindezekhez külföldi háttérképzéseket látogatnak és külföldi titkosszolgálati segítségeket vesznek igénybe, azok mire számítanak? Az ilyenek milyen alapon várják el, hogy ne kerüljenek rá a magyar szolgálatok megfigyelési listájára?"
123321
2021. július 20. 13:00
Az sem világos, miért és hogyan végezhet az Amnesty International törvényszéki vizsgálatokat kommunikációs eszközökön" azannya b+... dübörög a nyugati demokrácia
Élő Éva
2021. július 20. 11:51
Már megint a "Jereváni rádió."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik