DK: Mindenki megérdemli azt az európai színvonalú egészségügyet, amit Orbánék elvettek tőlünk

2021. július 19. 11:42
A Demokratikus Koalíció közleményben mérgelődik a várólistákon.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője tragédiáról ír a közleményben: „Az Orbán-rezsimnek köszönhetően a végeláthatatlan kórházi várólisták áldozatai lesznek a magyarok.”

Orbán és Dobrev

Hozzátette: „a Pénzcentrum beszámolója szerint brutálisan nőttek a várólisták Magyarországon az elmúlt időszakban. A legszemléletesebb példa, hogy laparoszkópiás epekő műtétre tavaly 127 napot, idén már közel egy évet, 351 napot, térdprotézisre pedig 568 napot kell várni.”

Varga ezt követően Dobrev Klárába helyezi bizalmát: „A Demokratikus Koalíció szerint tragikus, hogy az Orbán-rezsimnek köszönhetően a végeláthatatlan kórházi várólisták áldozatai lesznek a magyarok. Mi, európai magyarok

a Dobrev Klára vezette kormánnyal a 2022-es választás után 9000 új ápolót, 3000 új orvost, 500 új háziorvost állítunk munkába,

mert mindenki megérdemli azt az európai színvonalú egészségügyet, amit Orbánék az elmúlt tíz évben elvettek tőlünk!”

(MTI-OS)

Fotó: Varga Zoltán Facebook-oldala

 

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hozz tényeket. Melyik kórházat zárta be a fidesz 2002-ig. Nem dékások vagyunk, hogy elég bemondani! Hazudsz, ami nálatok természetes.

Egyetemet végzett mentős, vagy ápoló. Nagy különbség. Ezek az emberek nem voltak kihasználva eddig és az orvosokéval megegyező munkát tudnak végezni.

Orbán biztosan nem volt párttag és nem is azzal van a baj, hogy valaki valaha párttag volt-e, hanem az, hogy megbánta-e , hogy az volt egykor.
Mert ez is különbség köztünk. Mi megkülönböztetjük a bűnt és a bűnöst. Ti a különbséget sem látjátok közte.

,,„A Demokratikus Koalíció szerint tragikus, hogy az Orbán-rezsimnek köszönhetően a végeláthatatlan kórházi várólisták áldozatai lesznek a magyarok. Mi, európai magyarok
a Dobrev Klára vezette kormánnyal a 2022-es választás után 9000 új ápolót, 3000 új orvost, 500 új háziorvost állítunk munkába,,

A DK-sok jobbam hazudnak, mint Gyurcsány a miniszterelnöksége alatt, amikor pénzbőség volt és mégis kórházi ágyakat és kórházakat szüntettek meg.
2010 évig 2002 évhez viszonyítva 26 ezer fővel csökkentették az egészségügyben dolgozók létszámát. Elmaradtak a kórházak felújítása, a korszerű orvosi eszközök, gépek beszerzése. Ezért be kellett vezetni a várólistákat. Mindez történt, pedig még világjárvány sem volt.

A 9000 új ápoló, 3000 új orvos, 500 új háziorvos munkába állítására nincsenek meg a körülmények és az Egészségbiztosítási kassza sem nyújt rá fedezetet. Akkor mi lenne a forrás? Adóemelés? Hitel?

Időnként lefagy a Mandiner szervere.
Valami bűzlik .....
Mi történt?
A DK betette a lábát?

Nem igaz. A ma 80ezer ESZO régen is volt. Az fizeti egyébként, akinek nincs biztosítva és szociálisan nem rászorult az ingyenes ellátásra.

Mert a hullarészeg orvos, aki kijött megállapítani anyám halálát, szerinted meg tudta volna állapítani?

És rothadtul nem érted. A szakápoló és az asszisztens, nem egyetemet végzett ápoló. A szemészeti szakápoló technikusi szinten van. A reumatológus a sszisztens még azon sem. A magyar egészségügy nem tudott eddig mit kezdeni az egyetemet végzett ápolókkal. A betegirányítási munkát viszont ők is el tudják végezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés