Hivatalos: megindult az uniós eljárás a gyermekvédelmi törvény miatt

2021. július 15. 12:28
A lengyelekkel szemben is kötelezettségszegési eljárást indított az Unió.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezései miatt. Az uniós testület erről friss sajtóközleményében, a júliusi „eljáráscsomag” kihirdetésekor tájékoztatott – írja a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója.

Magyarország mellett Lengyelországgal szemben is jogi eljárás indul az LMBTQ-közösséget érintő lehetséges jogsértések miatt.

Hazánk esetében az EB az egyenlőség, valamint az alapvető jogok érvényesülését kérdőjelezik meg a törvénnyel kapcsolatban, továbbá abban is lehetséges jogsértést lát, hogy Magyarországon az LMBTQ tematikájú mesekönyvekben fel kell tüntetni, hogy azok a „megszokottól eltérő” kiadványok. Lengyelországgal kapcsolatban az Európai Bizottság kifogásolja az úgynevezett LMBT-mentes zónák létét, s azt, hogy Varsó ezidáig nem válaszolta meg kielégítően az azokkal kapcsolatos aggályokat.

Nyitókép: Olivier Matthys / Pool / Anadolu Agency / AFP

Összesen 392 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kártérítési pert kell kezdeményezni az EU-val szemben, mert jogtalanul tartja vissza a támogatási forrásokat. Ezt az igényt megalapozza a Velencei Bizottság állásfoglalása a törvényről.

Az EU-nak nincs érvényes elfogadott alkotmánya, mert vannak országok ahol nem történt meg a ratifikáció.
Így lett helyette öszvérmegoldásként a Római- és Liszaboni szerződés.

Az EB pedig téved, mert a törvény a 18 év alattiakkal kapcsolatos, akiknek a jogaik bizonyos témákban korlátozott. Szerintem a törvényben foglaltak is ehhez hasonlóak, így nem beszélhetünk sérelemről.
Amennyiben lehetőséget biztosítunk, hogy az oktatási intézmények szakdolgozóin kívül más civil szervezetek, tagjai, magánszemélyek is oktathassanak sérülnek a szülői jogok.

A vizsgálat lezárul, felejtse el.

Azt a problémát kell megoldani, hogy az OPNI bezárásával te itt kóborolsz.

A gyerekeid és az unokaid asztalára tesznek oda ...
Te még helyesled. Jó étvágyat!

Miért ilyen sürgős?
A Bizottságnál már megint megelőzi a kocsi a lovakat.
Még nem lépett hatályba - most van készítés alatt - a törvény végrehajtási utasítása, amely választ fog adni a Velencei Bizottság felvetéseire.
Amennyiben a magyar igazságügy körültekintően készíti el a végrehajtási utasítást és tartalmazni fogja a reagálást a Velencei Bizottság felvetésére, a Bizottság elveszti a pert és a magyar állam jogosan fogja követelni a kártérítést.

Ez a játék nem másra megy ki, mint arra, hogy befolyásolja a jövő évi választásokat. Korábban - 2006-ban - is ezt tette az EU, amikor elhallgatta, hogy valótlan számokat tartalmaz a konvergencia program.

,,Alapvető jogok érvényesüléséről hadovál ,,

Alapvető jog a szavazati jog. A fiatalkorúaknak viszont sincs szavazati joguk.
Ugyanilyen a a házasság. Amennyiben a 16 évet betöltötte csak szülői beleegyezéssel és gyámhatósági engedéllyel köthet házasságot.

Most olvasom, Franciaorszában el akarják törölni a szülő vétójogát a gyermeke nemátalakító műtéte kapcsán.
Ezt kell látni, a folyamatot! Egy gyerek hogy jutott el odáig, hogy nem az akar lenni, akinek született? Mint tudjuk, nyugatról minden begyűrűzik előbb-utóbb.
Mi ezt most az elején akasztottuk meg.
Te biztosan érted, hogy brüsszelnek miért annyira baromi fontos ez a téma? Elmeselhetnéd.

Mi ebben a szopás? Ez nem EU hatáskör.

Azoknak a jogai, elképzelései sérülnek, akik nálunk is szeretnék meghonosítani a nyugaton már ismert drag queen showkat, a legkisebbek érzékenyítését. Az LMBTQ pártiak erre felsőbbrendűen kioktatnak, hogy ugyan már, kik akarnak nálunk ilyent tenni?

Lehet, hogy most még senki nem akar az óvodákban, iskolákban érzékenyíteni, de ez a törvény éppen azt tiltja meg, hogy egyesek mégis megpróbálkozzanak ezzel. Nem véletlen ez a mostani hangzavar.

Az oszd meg és uralkodj taktikát éppen az amúgy jelentéktelen, marginális LMBTQ mozgalom nemzetközi tényezővé emelésével indítják el. A baloldal elvesztette egykori, nemzetközi méretekben is jelentős pártfogoltját, a neki tömegbázist adó munkásosztályt és most szánalmas módon a szexuálisan aberráltak rétegébe kapaszkodva próbálnak újabb felszabadító mozgalmat indítani.

Hiteltelen ez az uniós indokolás is, ezért érdektelen.
Talán észhez tér Brüsszel és utólag beleveszi:
a seggel evő, szájal szaró emberi szabadságát,
amit Magyarország nem foglal törvénybe,
ezért büntetést érdemel.

Van már két példa arra, hogy alkotmánybíróságok vizsgálják az EU bürokrácia hatalmi túlkapásait. Ez a törvény a lényegi mondanivalóján túl arra is jó, hogy az EB a nyugati média és az EP által nyomás alá helyezve, zsarolható vezetői által egyszer csak olyant lépjen, ami már jogilag nem védhető. És akkor borul az egész.

Nem kell erre sokáig várni, mert elve h
ibás volt az az elképzelés, hogy az EU csupa bólogató országból fog állni. Az pedig végképp hibás elképzelés volt, hogy a szovjet birodalomból szabadult keleti országok kritika nélkül fogadnak egy másik birodalmi kísérletet. Jogszerűen nem tudnak ellenük fellépni, csak egyre inkább kimutatható törvénytelenségekkel.

Gondolod, hogy pénzért minden eladó? Meg lehet lenni EU pénzek nélkül is, erre egy apró figyelmeztetés volt, hogy nem kértünk az összes lehívható pénzből. Nem volt véletlen a hazai ellenzék sivalkodása, ők értették a célzást.

Az alapító atyák nem meleg bárként álmodták meg az Uniót. Szégyen, hányingert keltő, hogy hová jutott Nyugat-Európa. A magyar kormány védje meg unokáimat, gyermekeinket a buziktól. El kell kezdeni a lassú elszakadást. Elég volt, hogy a magyar történelem során mindig a vesztesek oldalán kötöttünk ki. Most egy velejéig romlott, erkölcstelen, halálra ítélt Nyugat-Európa készül elnyelni bennünket. Egyedüli megoldás, a mielőbbi kilépés.

A magyar kormány tartson ki döntése mellett, az itt élők többsége, a normálisak, családjuk, közösségük, hazájuk iránt felelősséget érzők mögöttük állnak. Tragédia, hogy a szexuális deviánsok ekkora befolyásra tudtak szert tenni, amihez élvezik a hazaáruló balliberálisok támogatását.

Tragédia, hogy valódi emberi sorskérdések helyett, a globális nagytőke érdekeit kiszolgáló, egészséges értékrendet veszített brüsszeli ingyenélő, here bürokrácia az abnormális, sérült, deviáns kisebbség érdekeit helyezi a többség érdekei fölé.

Akkor most faj, fogyatékosság vagy vallás a homárság? Eddig nem ezt mondtátok.

Aki az EU-hoz csatlakozott, az akkor egy bizonyos helyzetben tette. Mára ez a helyzet konszenzus nélkül, az EU bürokrácia által felülről vezérelve megváltozott. Svájc azért állt el az EU-val való egyezkedéstől, mert el kellett volna fogadnia, hogy egy ma megkötött szerződéssel kötelezően elfogad előre nem látható további fejleményeket is. Figyeltek, mi történik az utólag csatlakozott országokkal. Mi belesétáltunk ebbe a csapdába.

Az EU-hoz csatlakozás, olyan elemi bizalomra épült (ez kétségtelen hiba), ami nem számolt demokratikus berendezkedés visszafejlődésével az EU bürokrácia réazéről. Nem számolt azzal, hogy az államok választott vezetőinek döntéseit a semmiért nem felelős, lényegében ideológiai sóhivatalként működő EP kikezdi, hogy az EB egyszer csak valamiféle központi bizottságként kezd működni.

Aki ezt felvetette, aki plasztikusan előhozta, az Orbán volt, ezért van a nagy felhajtás. A mai EU-nak már semmi köze az egykor bécsi cukrászdával csalogató EU-hoz. Szovjetizálódik, akár tetszik ez, akár nem. Konkrét párhuzamokat lehet felmutatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés