Vádat emeltek egy lepsényi férfi ellen, mert fel akarta robbantani válófélben lévő feleségét

2021. június 22. 12:39

A férfi behatolt a nő fürdőszobájába, megfúrta a gázvezetékét, és a helyiségben gyertyát gyújtott.

2021. június 22. 12:39
null

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai nyomozást folytattak egy 47 éves férfi ellen, aki 2018. december 31-én 5 óra és 13 óra 30 perc közötti időben a tőle válófélben lévő házastársa mezőszentgyörgyi lakóházában a fürdőszobai falra szerelt átfolyós gázkészülék földgáz betápláló, flexibilis vezetékének kifúrásával gázömlést idézett elő, és annak közelében egy égő gyertyát helyezett el. A kiömlő gáz begyújtotta a lángot, robbanás keletkezett, amitől a mosógép megrongálódott, és a helyiség mennyezetéről a vakolat lehullott.

A sértett a bűncselekmény napján, munkája végeztével lakása bejárati ajtajának nyitásakor arra lett figyelmes, hogy a házból erős gázszag szivárog ki, ezért azonnal elzárta a gázcsapot és értesítette a rendőrséget. A szándékos bűnelkövetéssel kapcsolatban a nyomozás során a gyanú rövid időn belül az asszony férjére terelődött, akit a nyomozók másnap – őrizetbe vétele mellett – közveszélyokozás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

Az eljárásba bevont tűzvédelmi szakértő megállapította, hogy a fürdőszobában előidézett gázömlés, az ott elhelyezett gyújtóforrás alkalmas volt a helyiségben és a szomszédos ház udvarán tartózkodók életének veszélyeztetésére. Az ügy vizsgálata során beszerzett adatok, bizonyítékok és szakértői vélemények alapján a nyomozók 2020 novemberében előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt hallgatták ki a gyanúsítottat.

A lepsényi férfi ügyében a megyei nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldték az illetékes főügyészségnek.

Nyitókép: Police.hu

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. június 22. 19:48
Pedig egy jó, békebeli mosógép, amiben benne van az anyag, mostanság igen ritka.
még fokozza
2021. június 22. 13:54
Csináltassa meg a megrongálódott mosógépet!
nyúlgerinc
2021. június 22. 13:37
Ahelyett, hogy örömében jó berúgott volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik