Német államminiszter: az LMBT-közösséget érintő új magyar törvény ellentmond az uniós értékeknek

2021. június 22. 10:44
Michael Roth úgy fogalmaz, hogy „nem vagyunk a középkorban”.

A nemrégiben elfogadott magyar törvény, amely tiltja a 18 éven aluliak körében a homoszexualitás megjelenítését és népszerűsítését, egyértelműen sérti az Európai Unió értékeit – jelentette ki a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere kedden Luxembourgban, az általános ügyekért felelős miniszterek egynapos találkozójára érkezve. Michael Roth azt mondta, az Európai Unió elsősorban nem egységes piac vagy valutaunió, hanem értékek közössége.

„A közös uniós értékek azok, amelyek az Európai Unió tagállamait összekötik”

– tette hozzá. „Határozott üzenet kívánunk küldeni Magyarországnak, hogy a szexuális kisebbségekkel is tisztelettel kell bánni” – fogalmazott.    

„Európaiatlan”

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a magyar törvényt „európaiatlannak” nevezte, elfogadásáról pedig azt mondta: ilyet a 21. században nem szabad csinálni. Amit Magyaroroszág csinál, az „nagyon rossz” – mondta. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy megválassza, hogyan kíván élni, „nem vagyunk a középkorban” – hangsúlyozta. „Egy ilyen törvény nem európai, méltatlan Európához. Nincs köze az Európai Unió értékeihez” – fogalmazott. A Benelux-országok reagálni akarnak a magyar törvényre nyilatkozat kiadásával, amelyben hangsúlyozni fogják a mindenkinek kijáró tisztelet fontosságát – közölte. A luxembourgi külügyminiszter végezetül reményét fejezte ki, hogy az Európai Bizottság lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy az európai értékeket tiszteletben tartsák. A magyar Országgyűlésben június 15-én elfogadott „pedofilellenes törvény” rendelkezik a pedofil bűncselekmények elkövetői nyilvántartásának létrehozásáról, és az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Porter Binks

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint a pofátlan csúsztatás az állítólag közös-kötelező liberális értékekről, melyet az EU követel. Inkább fordítva érvényes: az EU keresztény alapítás, keresztény értékrenddel. Arcátlan önabszolutizálás ez a nyilatkozat is.

Szokás szerint hülyeséget válaszolsz, de akkor itt egy kérdés, rágódj rajta.

Kiskorúak, gyerekek előtt, akiknek még a normális szexualitás is, ismeretlen esetleg csak talány izgalmas rejtély, miért kéne az abnormális szexualitást reklámozni? Ráadásul a szülők megkérdezése nélkül, sőt egyenesen a hátuk mögött.

Bocs, hogy meghaladom az értelmi képességeidet.

Mi az ami európai? Például az, hogy luxemburgi jólét abból adódik, hogy nagy cégeknek segítenek ellopni a más országokat illető adót?

Európai értékek valaha voltak, mára felülírták őket egy szűk kisebbség által kitalált ideológiával. Amit soha nem vitattak meg, csak fokozatosan, főleg a média által bevezettek. A vitát a mai napig kerülik, a kritikákra agresszív politikával válaszolnak. Ilyen ideológia vezérelt birodalom volt a szovjet birodalom is, amely a kritikát 56-ban, 68-ban fegyveres agresszióval válaszolta meg.

A történelmi példák ismétlődnek. A nácik faji alapon gyártottak ideológiát, a kommunisták osztály alapon, a mai liberálisok pedig identitás alapon. A mai "liberálisok" kiforgatva, megcsúfolva az eredeti liberalizmust, tetszés szerint vesznek elő elnyomott, megkülönböztetett csoportokat, akikkel szemben mindig a többségi társadalom az elnyomó. Finomították gyászos emlékű elődeik módszereit, nem ragadnak le egy védendő osztálynál, fajnál, ők több esélyre játszanak, amivel jobban megoszthatják a társadalmat.

Ezekből származtatnak "európai értékeket".

Uniós értékekhez uniós identitás is kéne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában