Kocsis: Egy Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal nem kaphat többséget

2021. június 17. 15:47
A Fidesz frakcióvezetője a debreceni frakcióülés sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a járvány utáni élet és a gazdaság újraindítása mellett szó volt a politikai ellenfeleikről is.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ismertette a miniszterelnök által már korábban bejelentett, gazdaság újraindítását célzó intézkedéseket. Megerősítette, hogy nemzeti konzultációt indítanak a járvány utáni életről – írja az atv.hu.

„Járványok kora, népvándorlások kora jön” – jelentette ki Kocsis. Szerinte a magyarokat gazdaságilag meg kell erősíteni, ha erős az ország anyagi helyzete, ellenállóbbak tudunk lenni a ránk váró kihívásokkal.  

A portál szerint a frakcióülésen szóba került a baloldal is.

„Gyurcsány Ferencre potenciális veszélyként tekintünk”

– mondta Kocsis. A frakcióvezető szerint a többi ellenzéki politikus epizódszereplő Gyurcsányhoz képest. Véleményük szerint a jövő évi választás arról is fog szólni, hogy a Gyurcsány Ferenc által képviselt „megszorító, véres politika” visszatér-e, vagy sem.

Simicskó István a KDNP frakcióvezetője is megszólalt a tájékoztatón. A KDNP számára kiemelten fontos, hogy a gyermeket nevelő családok védelme kiemelt figyelmet kapott. 

Az ATV kérdésére Kocsis Máté elmondta, hogy a pedofilellenes törvény nem került szóba a frakcióülésen, sem ennek visszhangja, mert „elfogadott törvényt nem tárgyalnak”. Úgy gondolják a Fidesz politikusai, hogy

a gyermekek védelme közös európai érték, szó sincs benne felnőttekről.

Minden ezzel kapcsolatos vitát hajlandóak lefolytatni – mondta az ATV arra vonatkozó kérdésére, hogy vizsgálja az Európai Bizottság a meleg közösségek jogait is sértő törvényt. 

Kép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fegyenc egyre jobban előlép az árnyékból, s ezzel megint hazugságon kapták ratjta: ő azt hazudta korábban - például az ATV-ben -, hogy már nem akar vezető lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés