Szászország-Anhaltban győzött a józan ész

2021. június 11. 16:39

Koenen Krisztina
Neokohn
A többségükben baloldali-zöld újságírók összetévesztik magukat a normális választópolgárokkal.

„Az elmúlt hétvégén Szászország-Anhaltban parlamenti választások voltak. Ez volt az utolsó szövetségi állami választás az e szeptemberben sorra kerülő általános választás előtt, úgyhogy az eredményt akár tesztnek is tekinthetjük.

Az alig több mint kétmillió lakosú keletnémet szövetségi állam ritkán kerül a nyilvános érdeklődés középpontjába, de most pont ez történt. A véleménykutatók már hetek óta szoros küzdelemre számítottak a kereszténydemokrata CDU és a konzervatív (a becsületes emberek köréből kitaszított) AfD között, sokan az AfD-t látták elöl, a CDU-t pedig már előre a választás veszteseként könyvelték el. Ezért hetek óta ment a keletnémet szavazók mocskolása, akik, mivel hajlanak rá, hogy az AfD-re szavazzanak, úgymond még mindig nem érkeztek meg a speciális nyugatnémet demokráciába.

A választók azonban egészen másképp döntöttek, mint azt a véleménykutatók várták. A CDU győzött a mostani körülmények között lélegzetelállítónak nevezhető 37,1 százalékkal, az AfD messze mögötte maradt 20,8 százalékkal. És még egy szenzációs eredmény született: A Zöldek 5,9 százalékkal éppen csak hogy bejutottak a parlamentbe, holott az állami TV-adók, valamint a nagy mainstream-lapok már a Zöld párt elnökét, Annalena Baerbockot látták ősszel a kancellári székben. Úgyhogy ez az eredmény valóban magyarázatra szorul.

Ami a CDU alábecsülését és a Zöldek istenítését illeti, úgy mindkettőnek az az oka, hogy a többségükben baloldali-zöld újságírók nyilvánvalóan állandóan összetévesztik magukat a normális választópolgárokkal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De sajnos ez is ott van: "Hogy hogyan lehet az, hogy a polgárok 28 százaléka, főleg nyugatnémetek, még mindig egy notórius hazudozót és adócsalót szeretne kancellárnak, az a nyugatnémetek titka marad".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés