Papírtigrisek

2021. június 10. 10:33

Őry Mariann
Magyar Hírlap
Európa nem attól lesz erős és versenyképes, hogy külpolitikai nyilatkozatokat ont magából.

„Ne gondoljuk azt, hogy amikor Magyarország megvétóz egy közös nyilatkozattervezetet, akkor mindenki más tökéletesen elégedett lenne a dokumentummal. Nem így van, csak legfeljebb nem mernek kiállni. A magyar álláspont ezzel szemben az, hogy veszélyes ostobaságokhoz asszisztálni nem szabad.

Az Európai Unió nevetségessé teszi magát, amikor hatástalan papírokkal akar megfenyegetni nagyhatalmakat, politikai rendőrséget játszik, lekezelő, kioktató stílusban bírálja az unió stratégiai partnereit is. Végtelen arrogancia van emögött, ami nagyon jellemző az uniós liberális elitre. Csak hogy el vannak tévedve, mert amíg ők gyártják a dühös nyilatkozatokat, a világ megy tovább, sőt, a világ elmegy mellettünk.

Európa nem attól lesz erős és versenyképes, hogy külpolitikai nyilatkozatokat ont magából. Főleg nem akkor, amikor nem az első válságot kezeli félre. A kizárólagosan a nyugati vakcinákra, a közös EU-s beszerzésre hagyatkozó uniós országok bő egy-másfél hónappal vannak lemaradva hazánk mögött. A kormány ugyanis időben felismerte, hogy nem szabad kizárólag a nyugatiakra hagyatkozni, kellenek a keleti vakcinák. Nem csinált ebből politikai kérdést, hiszen a vakcinánál az a lényeg, hogy működjön.

Ez ugyanúgy szuverenitási kérdés, mint hogy a nemzetállamok megtarthassák a jogukat arra, hogy igenis megvétózzanak közös döntéseket, nyilatkozatokat. Magyarország nem papírtigris akar lenni, hanem erős, szuverén ország. A járványkezelés és a gazdaság mutatói bizonyítják, hogy ez a helyes irány, Magyarország a történelem jó oldalán áll.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanez van a klimaegyezmenyekkel is.
Azt hiszik, ha alafirkantanak barmilyen egyezmenyt, azzal meg is oldottak a kerdest.
Latszolag igen, de valojaban es tenylegesen nem.
Fenyegessuk meg Kinat, fenyegessuk meg Oroszorszagot, de rajuk vagyunk utalva. Amerika pedig Kinara, agalhat barhogyan is ellene. Es futheti Europat is Kina ellen, Europa pedig, mint egy kis pincsi, acsaroghat reggeltol-estig, akkor is ra van utalva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés