A Pentagon nem akarja kitűzni a szivárványzászlót

2021. június 8. 9:18
A védelmi minisztérium sajtószóvivője szerint ez nem jelenti azt, hogy ne becsülnék meg az LMBTQ-közösséget.

Fenntartja az amerikai védelmi minisztérium a Donald Trump által bevezetett előírást és az amerikai zászlókon kívül nem fog mást kitűzni a székhelyére, a Pentagonra – számolt be a Reuters. Ez azt jelenti, hogy a júniusi „pride hónap” alkalmából az LMBTQ-mozgalom szivárványzászlaja sem fog kikerülni az épületre.

Ez nem a tisztelet hiányának a jele

Nem fogunk kivételt tenni e hónapban a szivárványzászlóval”

– jelentette ki a Pentagon szóvivője, John Kirby. Hozzátette azonban, hogy ez „semmilyen szempontból sem jelenti a tisztelet és megbecsülés hiányát” az LMBTQ-közösség irányába.

Más idők járnak Biden óta

Joe Biden első hivatali napján elnöki rendeletet írt alá, amelyben utasította a szövetségi ügynökségeknek, hogy védjék meg az LMBTQ-személyeket azon törvények erejével, amelyek megtiltják a diszkriminációt. Az elnök emellett eltörölte azt a tilalmat, amely megakadályozta, hogy transznemű személyek csatlakozzanak az amerikai hadsereghez.

Szintén eltörölte a Biden-adminisztráció Mike Pompeo korábbi külügyminiszter azon utasítását, amely korlátozta azt, hogy milyen zászlókat lehet kitűzni az amerikai nagykövetségekre. Ennek eredménye volt, hogy a vatikáni amerikai nagykövetség épületére is kikerült a szivárványzászló júniusban.

Címlapképen: A Pentagon

Kép forrása: STAFF / AFP

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi gond.
Még várnak keveset, aztán kiteszik majd a szivárványosat a pedofil zászlóval, közöttük a csillagos sávos, két fokozattal kisebb méretben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés