Márki-Zay: A Fidesznek beépített emberei vannak az ellenzék soraiban

2021. május 12. 11:34
A mai rendszer effektíve egypártrendszer. Teljesen felszámolták a demokratikus intézményrendszert, a jogállamot – állítja a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.

Márky-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje interjút adott a Telexnek. Szó esett a miniszterelnök-jelöltek esélyeiről, az esetleges kormányváltást követő elszámoltatásról, és a Lázár Jánossal való rivalizálásáról is.

Az előválasztásról

Márky-Zay szerint mindegyik miniszterelnök-jelöltnek komoly a „csomagja”, ebből kifolyólag pedig elutasítottsága is van. Úgy gondolja filozófiai különbségek is vannak a jelöltek között: 

„Én például egy szakértői kormányban gondolkodom, és az értékes dolgokat megőrizném a Fidesz kormányzásából, például a családtámogatásokat.” 

A Fidesz leváltásának esélyeiről azt mondta: „Orbán Viktort csak azoknak a szavazatával lehet leváltani, akik most még bizonytalanok, és a 2010 előtti korrupciót sem akarják cserébe a 2010 utáni sokkal nagyobb korrupció eltakarításáért.”

Amennyiben nem Márki-Zay nyeri az előválasztást, bármely közös jelölt mellett kész kampányolni. Még Dobrev Klára mellett is: „Mindent meg fogok tenni, hogy olyan ember legyen a közös jelölt, aki meg tudja verni Orbánt.

Dobrev szerintem nem tudja megverni, de ha ő lesz a közös jelölt, akkor mellette is kampányolni fogok”

Arról pedig, hogy kit tart a legesélyesebbnek (magán kívül) azt mondta: „Karácsony Gergelyt látom olyan kompromisszumnak, akinek talán még esélye lehet.”

Az elszámoltatásról

Az esetleges kormányváltást követő elszámoltatás – Fekete-Győr András mellett – Márki-Zay Péter számára is fontos téma. Arra a kérdésre, hogy mivel kezdené a lusztrációt azt felelte: „Az egyik javaslatom az lesz, hogy közvetlenül válasszunk legfőbb ügyészt, ne a parlamenti pártok állapodjanak meg a személyéről, mert abból ismét nagykoalíciós lopás lehetne.” Polt Péterrel kapcsolatban pedig azt mondta: „Ellene teljesen megalapozottan indíthatna eljárást a rendőrség.”

A politikus szerint a 2019-es önkormányzati választások után az ellenzék által elvitt több nagyvárosban azért nem került sor a korábbi fideszes városvezetők korrupciós ügyeinek feltárására, mert 

„ a Fidesznek beépített emberei vannak az ellenzék soraiban, illetve több olyan városvezetőről tudunk, akiket a Fidesz meg tudott venni, le tudott kenyerezni”

Szerinte a Fidesz rájátszik az ellenzéki városvezetők félelmeire.

A Lázár Jánossal való rivalizálásról

„Esély mindkettőre van, de Lázár legyőzésére valószínűleg nagyobb” – feleli arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök-jelölti előválasztás megnyerésére, vagy egyéniben Lázár megverésére lát-e több esélyt.

Arról a vádról, hogy Lázár János szerint Márky-Zay nem foglalkozik a hódmezővásárhelyi emberekkel azt mondta: „A hódmezővásárhelyiek kétszer is bizonyították, hogy ezt máshogy látják. Lázár szájából egyébként is hiteltelenül hangzik ez a vád, hiszen ő úgy volt polgármester, hogy közben országgyűlési képviselő, sőt frakcióvezető is volt. Lázár a polgármesterségének ebben az időszakban szinte csak vendég volt Hódmezővásárhelyen.”

Címlapképen: Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján.

Fotó: MTI / Mohai Balázs

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igény, de aztán megszüntetnék.
Marky ezzel el is szólta magát, szerinte a többi ellenzéki vagy megszüntetné, vagy erősen csökkentené a családtámogatást.
Úgy, mint ahogy már megtették.

Ez pont olyan paranoiás, mint a Sztálin... csak még hirdeti is.

"A NER ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan.

Meg van győződve arról, hogy be akarod csapni. Pláne, ha tudja, hogy tanultál és szellemi munkából élsz. Tanulni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A gondolkodás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni. Ezért nem lehet NER-rel barátkozni! Vagy ha barátkozol, eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, fitogtatni akartad a tudásodat és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni, tehát valamilyen módon a kultúrával "kivenni a fegyvert a kezéből", amivel neki örökké védekezni kell az "okos" világ ellen, és mindezekért végül elárul.

Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A NER-es örökké érzékeny. Bosszút kell állnia. A NER-es a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A NER-es nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló NER-es szomszédja épp úgy ellensége. Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli (ez a rosszabb)."

Forrás: Ismeretlen, de valami tokajhegyaljai taggyűlés után készülhetett...

Amúgy szögezzük már le: a Fidesz volt az, aki MEGSZÜNTETTE a polgámester + országgyűlési képviselő kettősséget.

Kimondta. Kampányolna Dobrevnek.

Szerintem egész Európában nincs, de lehet hogy soha nem is volt olyan ország, ahol a legfőbb ügyészt közvetlenül választanák...

Ajjaj!
Szóval szinonimák?

Lázár fölényesen fog nyerni Márki ellen, mert Lázár önálló politikus, Márki pedig egy kreatúra.

Az azért érdekes, hogy Marky tud pornó felvételekről. Gondolom, a sajátjára gondolt:-)))))

Lázárt egylapon emlegetni veled, kész szentségtörés.
A bokájáig sem érsz fel. Se tudásod, se tapasztalatod, csak az a nagy kockaalakú gőgös fejed, az van neked.

Ismersz egy Gyurcsány nevezetűt? Na arra illenek az emberek megvásárlására tett megjegyzéseid.
2004 óta Gyurcsány hány embert vásárolt meg az mszp-ből? És még nincs vége! Sok pénze van és nagy a zsebe. Még te is beleférsz, ahogyan jákobot is zsebre tudta vágni jobbikostól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés