Czeglédy Csaba polgári engedetlenségre buzdítja a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőket

2021. május 10. 17:34
Nem foglalok állást abban a kérdésben, hogy a vakcinák segítenek-e vagy sem – mondta a DK politikusa.

Terjedelmes Facebook-posztban ír arról Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi képviselőjelöltje, a párt befolyásos tagja, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők „másodrendű állampolgárok” Magyarországon.

Írása szerint „újabb törésvonal mentén szakad ketté a magyar társadalom: vannak az igazolvánnyal rendelkezők, valamint az azzal nem rendelkezők”. Czeglédy szerint az utóbbiak dühe jogos, és mivel az „oltás nem kötelező”, ezért polgári engedetlenségre hívja azokat, akik nem rendelkeznek igazolvánnyal. 

Akit nem akarnak oltási igazolvány nélkül beengedni bármilyen helyre, dokumentálja az ellene elkövetett jogsértést

(tanúkkal, vásárlók könyvébe – panaszkönyvbe – való beírással vagy akár videófelvétel készítésével, ugyanis ez esetben a felvétel a jogsértés bizonyítéka, így készítése és felhasználása célhoz kötött), majd forduljon az Alapvető Jogok Biztosához az őt közvetlenül ért hátrányos megkülönböztetés miatt” – írja posztjában a DK politikusa. Szerinte az, hogy valaki oltott-e vagy sem, egészségügyi személyes adat, ezért

sem étteremben, színházban, sportrendezvényen senkinek nincsen joga ahhoz, hogy más egészségügyi személyes adatát megismerje.”

Írásában Czeglédy Csaba egyszer sem tér ki arra, hogy a kártyával nem rendelkezők az általa felvázolt helyzetet akár az oltás felvételével is megoldhatnák. Ezzel kapcsolatban csak annyit írt, „nem foglalok állást abban a kérdésben, hogy a vakcinák segítenek-e vagy sem”.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha egy polgári engedetlenkedő bizonyíthatóan megfertőzi a környezetét, ahol ennek akár a legsúlyosabb következményei is lehetnek, akkor mit mond Czeglédy? Ez mások rovására elkövetve milyen bűncselekménynek számít?

Logikus levezetés, grat.
"sem étteremben, színházban, sportrendezvényen senkinek nincsen joga ahhoz, hogy más egészségügyi személyes adatát megismerje.”
Az oltás igazolása: nem egészségügyi személyes adat, járvány idején az emberi érintkezés KRESZ-e. És: csakis járvány idején.
Amint vége a járványnak, az igazolás érdektelenné, feleslegessé válik.
Ha ennyit ez a jogi ember, Czeglédy nem tud, az szomorú, neki és az ügyfeleinek szintúgy. Gyerekkorában, fiatalon, lehet, rendes gyerek volt.
Ahogy Szalma György írja a Mandineren, "A lelki vagy intellektuális züllés ugyanis menthetetlenül baloldalivá teszi az embert és a végén ott köt ki, mint Tordai Bence."
Vagy Czeglédy Csaba. És sokan mások.

Válaszok:
DrPepper | 2021. május 10. 19:10

Bolond ez a krapek! A határon is balhézni fogok, hogy miért nem engednek be pl. az olaszok?
Vedd már tudomásul, te ügyvédek gyöngye, hogy az egész világon van oltási könyv, pont azért, hogy ne fertőzze újra a világot az aki nem hajlandó beoltatni magát.
Dúró Dóra, most vidáman futkoshat, de étterembe, színházba, külföldre nem mehet, mert nem hajlandó beoltatni magát. Hát így járt a kis lázadó!

Nincsenek már szavak.

De ez hogyan lesz még 11 hónapig fokozva? Mi lesz itt mondjuk jövő február-márciusban? Polgárháború vagy mi?

Érdekes módon Vásárhelyi Mária azért volt kiakadva, mert az oltási igazolványok nem tartalmazták, hogy milyen vakcinával történt az oltás. Mint mondta az iylesmi még a kutyaútlevélben is szerepel. Na most legyen okos az ember.

És ha maszkkal együtt bejön az a minimális esély? Te mit tennél, ha így halna meg egy hozzátartozód?

Az Ördög Ügyvédje, Czeglédy, tovább kísérti az embereket...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés