Minden személyi döntést Orbán hoz meg

2021. május 3. 7:12

Bauer Tamás
Facebook
A „nemzeti gondolat” a Horthy-kor keresztény-nemzeti kurzusának új kiadása.

„De általánosabb tanulsága is van annak, amit az egyetemek kapcsán elmondott. Noha formálisan Palkovics miniszter választja ki a kuratóriumok tagjait, valójában ő »javasol«, vagyis személyesen ő mondja meg, hogy kit kérjen fel Palkovics. Törheti majd a fejét az »Alkotmánybíróság«, amely maga is Orbán kiválasztottjaiból áll, hogy vajon »alaptörvényszerű-e« a törvényben leírt jogi konstrukció, ez igazából mindegy. Már azóta, hogy Orbán egy bulgáriai nyaralásából küldött üzenetben közölte a kétharmados többségben levő fideszes képviselőkkel, hogy kit kell köztársasági elnökké választaniuk, tudjuk, hogy bárki is választ, bárki is nevez ki, minden személyi döntést Orbán hoz meg.

A nemzetközi szakirodalomban az oroszból vett szóval nómenklatúrának hívják a pártállamnak azt a működési módját, amit a korábbi magyar pártállamban hatásköri listának neveztek: a személyi döntéseket, bárki is hozza azokat, mindig egy eggyel magasabb szintű pártszerv, országos jelentőségű személyi döntéseknél a Központi Bizottság illetve Politikai Bizottság »javasolja«. Jelenlegi önkényuralmi rendszerünkben Orbán »javasol«, miként ezt maga is elismerte péntek reggel.

Két dolgot is elmondott rendszeréről. Az egyik tehát az, hogy önkényuralmi rendszerrel állunk szemben, a másik pedig, hogy mi ennek az önkényuralmi rendszernek a politikai irányultsága, ha tetszik lelkülete: a »nemzeti gondolat«, vagyis a Horthy-kor keresztény-nemzeti kurzusának új kiadása. Ebből következik a kor diktatúráival való szövetségkötés, a nyugati demokráciáktól való eltávolodás, a velük való szembefordulás éppúgy, mint országon belül a leválthatatlanság garanciáinak gondos kiépítése. A legfőbb ilyen garancia éppen a hatásköri lista, amelyet Orbán ereje teljes tudatában el is mond.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjon valaki egy országot, ahol a személyi kérdésekben nem a miniszterelnök dönt / prezidenciális rendszerben az államfő /. A Bauer féle liberálisok azonnal keresztény kurzust kiáltanak, ha nem a "magától értetődő" liberális szemlélet viszi a prímet.

"A „nemzeti gondolat” a Horthy-kor keresztény-nemzeti kurzusának új kiadása."

Na, akkor végre van remény a felzárkózásra:
A hazai egy főre jutó GDP az osztrák százalékában:
1870-ben 58,6%
1910-ben 60,8%
1938-ban 74,6% (Horthy rendszer utolsó békeéve)
1990-ben 38,2%
2010-ben 34,7%
(Hazafi Zsolt, Hetek, 2013. július 20.)
A kapitalista, horthysta idők határozott felzárkózási trendje után a kommunisták alatt határozott leszakadás.

Egyébként a keresztény-nemzeti kurzus az ellentettje a nemzetietlen-zsidó kurzusnak?

Nem lehet mindenki olyan békés mint a hullagyártó kommunisták:

Az Aurora fedélzetén nem volt éles lőszer. "A hadihajó kilőtt egy vaktöltést és elhallgatott - pont elegendően ahhoz, hogy biztosítsa prominens helyét Október legendái között."
Forrás: Richard Pipes: The Russian Revolution, Alfred A. Knopf, 1990, 494.old.

Es mekkora sertesnek erzi Ripacs es Ripacsne is, hogy nem ok kormanyoznak mindig is!
Sokak Magyarorszagat akarjak, Mindenki Magyarorszagat meg ok is tulzasnak ereztek, ezert be sem vallaltak. A sokake, a kommunista unokake, fiake lesz mindenkeppen es az europai gazdaike elsosorban.
Klaraek nem dozsolnek, nem haracsolnak, a MOTIM is jart nekik, a villa is, az oriasi osztalek is, Klara nem azert dolgozott az allamigazgatasban mert Apro Piroska lanya volt, Apro Piroska pedig nem azert dolgozott ugyanott, mert Apro Antal lanya volt es igy tovabb es igy tovabb - a voros polip meseje.
Mondja a kommunista-fasiszta mesejet masnak a Ripacsne, kimeljen meg a percenkenti orbanozastol, epeomlestol, atkozodastol minket!

"Két órával később a Péter Pál erőd ágyúi nyitottak tüzet, ezúttal éles lőszerrel, de a tűzvezetésük olyan pontatlan volt, hogy a harminc-harmincöt lövedékből csak kettő találta el a Téli Palotát, elenyésző kárt okozva."

Tehát amit igazán lehetne idézni a Nagy Októberrel kapcsolatban, azt jobb elhallgatni a tüzérségi hozzánemértés miatt. (Egyébként kiváncsiak is vagyunk, hova hullott a célt tévesztett több mint harminc ágyúgránát Szentpétervárott és mekkora nem szándékolt kárt okozott vagyonban és emberéletben?)

Okosan nem érdemes meghalni. Ezért az okos ember bután hal meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés