Tudom, hogy Orbán milyen ember

2021. április 21. 11:34

Dézsi Csaba András
24.hu
Nem akartam, hogy az ellenzék a saját hangommal kampánycélokra használja fel a szavaimat. Interjú.

Ha már ezt említi: a közéleti megnyilvánulásait figyelve feltűnő, hogy amennyiben egy kormányzati intézkedést bírál, siet leszögezni, nem Orbán Viktornak szól a kritika, hanem azoknak, aki rossz tanácsokkal látják el a miniszterelnököt.

Ez így van.

Nem túl meseszerű a »jó király« képe?

Nem. Jól ismerem, tudom, hogy milyen ember.

Orbán Viktor soha nem hibázik?

Mindenki hibázhat. Az egészségügyben alapvető szabály, hogyha gondot látunk, akkor rögtön szólni kell az illetékesnek, mert jó döntéseket csak helyes információkra lehet alapozni. A politikában úgy keletkezhetnek pontatlan információk, hogy minden egyes kérdésben különböző érdekek, érdekcsoportok ütköznek egymással. Orbán Viktor azon politikusok közé tartozik, akik kiválóan látják át az egyes érdekcsoportok gyakran átláthatatlannak tűnő törekvéseit. Külső bírálatot viszont nyilván csak akkor lehet mondani egy kormányzati lépésről, ha pontosan ismerjük egy döntés hátterét, összes motivációját.

Nemrég elég éles kritikát fogalmazott meg az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény kapcsán. Ott ki hibázott?

Szerintem körültekintőbben kellett volna előkészíteni. A győri kardiológiai osztály vezetőjeként és győri polgármesterként az is a feladatom, hogy szóvá tegyek minden olyan döntést, amely a betegeknek, az egészségügyi dolgozóknak vagy a városlakóknak szerintem hátrányos lehet.

De akkor miért vetette le a GyőrPlusz Rádió honlapjáról azt az interjúját, amelyben Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató kijelentését úgy kommentálta: »égbekiáltó baromság«?

Miért baj az, hogy már nem érhető el ez az interjú?

Mert ennek csak két oka lehet: vagy megváltozott a véleménye, vagy fentről önre szóltak, hogy ez már túlzás volt.

Egyikről sincs szó, egy harmadik oka volt. Kizárólag azért kértem, hogy vegyék le a beszélgetést, mert nem akartam, hogy az ellenzék a saját hangommal kampánycélokra használja fel a szavaimat.”

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy lehet valakinek két főállása?
"A győri kardiológiai osztály vezetőjeként és győri polgármesterként az is a feladatom"

Melyiket nem látja el teljesem?

"...is..."? Akkor mi a jó?

Orbán Viktornak kettő mulasztása, szakmaiatlansága, ha úgy tetszik tehetségtelensége bukkant felszínre az elmúlt 20-30 évben:
1. Nem tud, vagy nem akar megbirkózni a labdarúgás alaptézisével, hogy ti. ez a játék kettő fő elemből áll:
a) közelharc, párharc, cselezés, labdaszerzés
b) kapura rúgás, labdatovábbítás.
Ha csak ezt felfogta volna, ma a magyar futball-akadémiák nem a magyar kis focisták gyilkosai, hanem a tehetségek kinevelői lennének.
2. Orbánnak NINCS SEM TÁRSADALOMPOLITIKÁJA, de ami ennél tragikusabb: SEM IFJÚSÁGPOLITIKÁJA.
(Az ország a közmédia lenyomása miatt szinte tájékozatlan a világban végbemenő folyamatokról, láthatóan félnek bemutatni azokat - rossz hatással lenne a magyarokra! jelszó alatt - holott A TELJES NLTSÁG ÉS A HÁTTÉR, A RENDEZŐERŐK BEMUTATÁSÁVAL mindenki megérthetne mindent, mi miért történik, még ha címszavakban is.)
(Ezért szerintem egy intellektuálisan érzékenyebb kormányfő hasznosabb lenne most már - Orbán elvégezte a munka dandárját - Magyarországnak.)
Ezekkel összevetve Orbánt az eredményei teszik majdnem támadhatatlanná, de az eredmények holnap már a múlt és a jövő az egyre több 13 évesen szült cigány gyermek, a 40 évesen dédszülő cigányok tízezrei, az ország elcigányosodása - (tisztelet minden becsületes embernek, akár cigány, akár nem) - és itt köszön vissza az előbb említett társadalom- és ifjúságpolitika hiánya.
AMELY EGY ÉLETKÉPES TÁRSADALOM DÖNTŐ FAKTORA - kellene hogy legyen Magyarországon is.
A nemzeti kultúra, művészet, könyv, színház, populáris művészetek NEM LÉTEZÉSE IS ENNEK A HIÁNYNAK "KÖSZÖNHETŐ".

Nem, egyáltalán nem.
Orbán a szó szoros értelmében, legalábbis mára, megmentette Magyarország még maradék szuverenitását, sőt emelt, növelt rajta 2010 után.

te miért szereted Soros és Brüsszel helytartóit a parasztság ellenében? Lásd balliberális kormányzások........Horntól tovább.

Ha valóban így van, megkérnélek egy szívességre.
Kérlek, küldd el neki ezt
OberEnnsinnen 2021. április 21. 15:03
és ezt
OberEnnsinnen 2021. április 21. 15:25
És még annyit: támogasson minden munkahelyi sporttevékenységet adókedvezménnyel, a fiatalok a sportbázison is eltölthetik az estét szórakozással, nemcsak diszkókban és támogasson minden élő rendezvényt, elsősorban a 30 éven aluliak élő zenés rendezvényeit.

Nem erről van most szó, bár megértem a felvetésed.
Annyi biztos, egy komoly ellenzék Orbánból is meggondoltabb politikust faragna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés