Zsoldosokkal akarták elfoglalni a Dunai Vasművet

2021. április 17. 8:40
A támadás hátterében a cég ukrán kisebbségi tulajdonosai álltak.

Dunaújvárosban hatalmas volt a rendőri készültség, miután egy külsős biztonságiakból álló 50 fős csoport megpróbált behatolni a Duna Vasmű gyárkomplexumába péntek este – írta meg az Index. A támadásról a cég közleményt adott ki, amelyben azt állítják, hogy annak hátterében az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör állt.

Sikerült megakadályozni a támadást

A cég megköszönte a rendőröknek és az állami szerveknek, továbbá a város vezetésének, hogy „megakadályozták az erőszakot és megvédték a várost, a dolgozókat és a Dunaferrt ettől a Magyarországon példa nélküli, önkényes és agresszív csapat által végrehajtott támadástól”.

A cég információi szerint a behatolási kísérlet hátterében azok álltak, akik „az elmúlt hónapokban hamis meghatalmazásokkal és a járványhelyzet által előidézett jogi hézagokat kihasználva próbálták átvenni a cég irányítását”. Névszerint Mikó Istvánt jelölték meg, aki a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosainak a képviseletében járt el.

A közlemény alapján a cégvezetés már korábban értesült arról, hogy a kisebbségi tulajdonosi kör Ukrajnában már hasonló módszerekkel foglalt el gyárakat. Most azonban a „feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot” a rendőrségnek sikerült az esti órákban feltartóztatnia.

Az ukrán módszer Európában úgy tűnik nem működik

A támadás hátterében állók között van Tatjana Taruta is, akinek az édesapját, Szergej Tarutát Ukrajnában csak „üzleti sorozatgyilkosnak” nevezik. Az apa-lánya páros az ukrán sajtó szerint már több ukrajnai vállalatot is nem tisztázott körülmények között foglalt el. Ezeket általában okirathamisításokkal, erőszakkal és megfélemlítésekkel vitték véghez.

„Ma nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a módszerek Magyarországon nem működnek, azokat a hatóságok nem tűrik el. Az Európai Unióban nem lehet erővel, erőszakkal, zsoldosokkal elfoglalni egy vállalatot” – értékeli a cégvezetés az esetet a közleményben.

Összesen 232 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt az országot támogatja az USA és az EU? Ezt az országot kéne felvenni az EU-ba és a NATO-ba?

Válaszok:
pollip | 2021. április 17. 9:17

Igen. Zavarosban könnyű halászni. Érdekük a káosz fenntartása.

Ne vergődj már, mindenki tudja, hogy Orbán nem adta át a hatalmat sem Medgyessynek, sem Gyurcsányéknak 2002-ben: a felelős ezért Orbán.
"Horváth István elnök-vezérigazgatót 2001 februárjában az ÁPV Rt., az állam mint tulajdonos képviselője felmentette, egyúttal Tóth Lászlót nevezte ki utódjául.[45]
Tóth Lászlót 2002-ben Hónig Péter váltotta, akinek az idején elkezdődött a Dunaferr privatizációja, a Donbass csoportba való integrációja.
A tárgyalások 2003 őszén indultak, és a részvényjegyzési és befektetési megállapodásban rögzített zárási feltételekről szóló dokumentumot 2004. szeptember 30-án írták alá, az új tulajdonos a Donbass Ipari Szövetség (+ Alcsevszki Vaskohászati Kombinát Rt., Duferco International Trading Co. Ltd., Kundax AG.) vezette csoport lett.[46] "
De ez még hagyján, hogy Orbán átjátszotta a Dunaferrt, mert ezt mondod, ne tagadd, de szegény Ukrajnát már nemcsak a Donbaszban támadják az oroszok, de Dunaújvárosban a magyarok ugyanígy.
No ezért kell lépni a Soros Biden-Ukrajna érdekében, no meg azért, hogy az Északi áramlat vezeték meglékelődjön.
Nem meglájkolódjon, hülye gyerek, lékelődjön.
Érted már?
Biden-Sorosék villámgyorsan átdobtak egy Majdan-kommandót Magyarországra, hogy csináljanak diverziót Orbán ellen, ennyi.

diverzió (főnév)
1. Romboló aknamunka; egy csoporton, szervezeten, társadalmon kívülről eredő, a csoport, szervezet, társadalom céljaival ellentétes szándékú, azt megakadályozni akaró rejtett kártevő tevékenység.
Azok csinálják többnyire, pontosabban: azok szervezik, akik közel-keleti ősi vallás (zsidó) fiainak mondják - HAMISAN - magukat.
A hazugság fiai: azt harsogják, hogy Isten fiai, az ő tervét hajtják végre.
42Jézus ezt válaszolta: „Ha Isten volna az atyátok, akkor szeretnétek engem. Mert az Istentől való vagyok, tőle jöttem. Hisz nem magamtól jöttem, hanem ő küldött.

Bajnai Oszkó, de mindegy....

Na jó, ő maradhat. De a kopasz fiatalemberek többet ne lépjék át a határunkat!

ElakezekkelPintérsándortól!

Mert jogállam van, a Soros-kápók állításával ellentétben.
És jogállamban ahhoz, hogy az állam vevő lehessen legkevesebb kettő fél akarata szükséges.
1. eladó
2. vevő/állam

Csak beazonosítok, ennyi az egész.
Az, hogy van, aki ezt gyűlöletnek észleli, nem az én gondom, hanem az övé, ha úgy tetszik, a tied.
És, hogy mondjak B-t is:
Egy perverz aktivista csoport: zsidó uralom, zsidó terror, amely természetesen nem minden zsidóval értendő, ám konkrétan eme perverz aktivista csoport mögött zsidó perverzek állnak: CNN-ről, Facebookig, Hollywoodtól UEFA-ig, NYT-tól Guardianig, egyszóval:
az emberiség teljes agykontrollja - Kína, India, Dél-Amerika kivételével - zsidó irányítás alá került immár.
Az eredmény?
Az emberi létezés eddig soha nem látott mélységbe került.
És még nincs vége, ennek a zsidó körnek az arroganciája, elbizakodottsága, irracionális hisztero-aljassága napról napra nem csökken, ellenkezőleg: ez már az emberiség olyan rákos betegsége, amely mindent, ami tiszta, emberi, kedves és szép: felfal, felzabálja.
És marad a mocsok, a mocsok, a mocsok.
A mocskot akár fanatikusan is, gyűlölni, félnetek nem kell, jó lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés