Novák: Sok külföldi párt szeretne együttműködni a Fidesszel

2021. április 17. 15:51

Az új európai jobboldal igent mond a szabadságra, az emberi méltóságra, a családra, a nemzetre és a kereszténységre, határozottan nemet a migrációra, a birodalmi logikára, a kommunizmusra, az antiszemitizmusra és a cenzúrára.

2021. április 17. 15:51
null

A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke szerint a Fidesz olyan pártokkal köt majd szövetséget, amelyek készek kiállni a hagyományos jobboldali értékek mellett. Novák Katalin azt is nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy egyelőre élvezik a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.

A miniszter arról is beszélt, hogy Néppárt régóta nem egységes, sokan nem nézik jó szemmel a pártcsalád balra tolódását, a választóik nehezen értik meg, miért nem egy szövetségben politizálnak azzal az Orbán Viktorral, aki távol tartja országától a bevándorlókat, kiáll a hagyományos kereszténydemokrata értékek mellett, és még a vakcinák beszerzésében is eredményesebb másoknál. Novák Katalin komoly esélye van annak, hogy több párt formálisan is elszakad majd a Néppárttól a jövőben,

mások pedig  továbbra is együttműködnének a Fidesszel.

Az új európai jobboldal olyan lesz az alelnök szerint, amely igent mond a szabadságra, az emberi méltóságra, a családra, a nemzetre és a kereszténységre, viszont határozottan nemet a migrációra, a birodalmi logikára, a kommunizmusra, az antiszemitizmusra és a cenzúrára.

Novák Katalin válaszolt egy olyan kérdésre, amely Matteo Salvini Mandinernek adott nyilatkozatára vonatkozott. Az alelnök szerint számos találgatás van arról, mi lenne, ha a Konzervatívok és Reformerek összefognának az Identitás és Demokrácia frakcióval. Azt mondta, a Néppárt esetleges szerepét még nehéz megjósolni, nem lehet tudni, milyen helyzet alakul ki a német választások után, még az is lehet, hogy ha a CDU/CSU nem szedi össze magát, félő, hogy kimaradhat a kormánykoalícióból.

Fotó: MTI

Kapcsolódó cikkek

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2021. április 18. 10:53
A buzik és pedofilok pártja az biztos.
fatman
2021. április 18. 10:05
A Nemzetben interjú formában azt mondja: az eu-t belülről kell megreformálni... :))) A történelem ismétli önmagát... Uez volt a szöveg 1990 előtt az MSZMP-vel... :-O
geyza1947
2021. április 18. 08:25
Nem a propaganda a fontos, hanem a tettek. Ha valóban úgy van ahogyan Novák mondja, akkor hamarosan új óriási jobbos pártot alakít Orbán. De ha nem, akkor valaki hazudós .
Pelso j.
2021. április 17. 20:44
Szerintem sokan várják, hogy Novák már a jövő héten megnevezze azt a sok külföldi pártot, amelyek szeretnének együttműködni a Fidesszel. Akik aztán ezt sajtónyilatkozatban megerősítik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik