Népszavazást kezdeményezek a Fudan egyetem ügyében

2021. április 17. 17:24

Eltitkolták előlünk az államközi megállapodást, a tervek részleteit, a helyszínt, a finanszírozási konstrukciót, mindent.

2021. április 17. 17:24
Baranyi Krisztina
Baranyi Krisztina

„A fővárosi közgyűlés tagjaként és Ferencváros polgármestereként helyi népszavazásokat kezdeményezek a Fudan ügyében

»Magyarország Kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Kérjük a közgyűlést, hogy hozzon egyenként döntéseket és mondja azt, hogy ez kell, ez nem kell«

A 2019-es elsöprő ellenzéki győzelem után mondta ezt a miniszterelnök és létre is jött a Budapesti Közfejlesztések Tanácsa, ahol a Kormány által tervezett nagyberuházásokról születnek a Fővárossal közös döntések.

Itt lett széleskörű, a budapestiek által is jóváhagyott felhatalmazása a Diákvárosnak, vagy az atlétikai világbajnokság megrendezésének.

Mindezeknél nagyságrendekkel nagyobb beruházás a kínai Fudan egyetem kampuszának a megépítése.

Erről nemhogy közös döntés nem született, de el is titkolták előlünk az erről szóló államközi megállapodást, a tervek részleteit, a helyszínt, a finanszírozási konstrukciót, mindent

A helyszín pedig Ferencváros páratlanul szép Duna-parti területe, ahová eredetileg a Diákváros északi részének épületeit - irodákat, üzleteket, kávézókat, lakásokat terveztek a Mesterterv készítői.

Csakhogy annak a 13 hektáros területnek, ahol megépülne a Fudan Egyetem, több mint a fele Ferencváros tulajdonában van és a Főváros is rendelkezik itt némi ingatlantulajdonnal.

Vagyis ezeket az ingatlanokat át kellene adnunk erre a célra.

Az a felhatalmazás, ami alapján ezt megtehetnénk, nem született meg.

Ehhez Budapest és a ferencvárosiak beleegyezése is kell.

Ha máshogy nem megy, népszavazás döntsön arról, hogy odaadjuk-e Ferencváros vagyonát egy magánegyetemnek, amelynek költségeit még az unokáink is fizetni fogják.

Amíg nem születik felelős, közös döntés arról, hogy a Fudan megépülhet ebben a városban, Ferencváros nem fog semmilyen vagyonelemet ennek a projektnek a rendelkezésére bocsátani

Ezért a fővárosi közgyűlés tagjaként és Ferencváros polgármestereként helyi népszavazásokat kezdeményezek a Fudan ügyében”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 443 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2021. április 21. 09:43
Ez a nő azért ilyen rémesen ronda, mert a lelkében csak gonoszság és gyűlölet lakozik. Még haragudni sem tudok rá, csak mélységes szánalmat érzek iránta. Egy nagyon-nagyon szerencsétlen ember. Ilyen komoly funkciót ilyen beteg lélekkel sosem lett volna szabad betöltenie.
jord
2021. április 18. 17:54
Felesleges szavazni, néhány év és minden a kinaiak kezében lesz. Akkor meg már nem lesz szavazás--aki szavazni akar valamilyen táborban tengetheti tovább az életét Észre kéne venni hogy Kina szép lassan a saját gyarmatává tesz minket!
tothpal
2021. április 18. 14:54
Baranyi nem szeretne a Fundan Egyetemre járni... Fel sem vennék... 3 idegen nyelv ismerete sok neki...
Ernie Pantuso
2021. április 18. 13:01
Nehogy a polgárok meg népszavazást kezdeményezzenek a leváltásodra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik