Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

2021. április 17. 17:12
Salvini: „Bíróság elé állítanak, mert megvédtem a hazámat? Emelt fővel vállalom az olaszok nevében is, első Itália!”

Bíróság elé állítják Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert, a Liga párt vezetőjét a spanyol Open Arms civil hajó fedélzetén érkezett 147 migráns feltartóztatásáért – jelentették be a szicíliai Palermóban szombaton az előzetes bírói döntést, amely megalapozottnak tartotta az ügyészség vádemelési kérelmét.

Salvini közösségi oldalán hangoztatta, hogy a haza védelme minden állampolgár szent kötelességének számít. „Bíróság elé állítanak, mert megvédtem a hazámat? Emelt fővel vállalom az olaszok nevében is, első Itália!” – írta a legnagyobb olasz párt vezetője. Az Open Arms hajója 2019 augusztusában 21 napig várakozott Lampedusa vizein. Ez az első bírósági eljárás, amelyet egy civil hajó feltartóztatása miatt indítottak Salvini ellen. Az ügyészség többek között túszejtéssel vádolja a volt minisztert, aki tizenöt évig terjedő börtönbüntetést kaphat. Az első tárgyalást szeptember 15-re tűzték ki. Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt főtitkára szolidaritását fejezte ki az Open Armsnak.

(MTI)

Fotó: Földházi Árpád, Mandiner

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bocs de itt nem arról van szó, hogy egy bűnösséget megállapító bírósági ítélet után Salvini egy ideig nem indulhat a választásokon? Kb mint Berlusconi. Így már azért nem annyira mosolyogni való a hazaáruló balliberálisok igyekezete.

A túszok önként érkeztek egy hajóval a túszejtő országának határát sértve. Remek. Izrael felé kellett volna menniük, ott nincs fal se.

Válaszok:
pollip | 2021. április 17. 19:16

Német hajó. Miért nem No-ba vitte őket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés