Nem kap frekvenciát a Klubrádió

2021. március 11. 13:30
A Médiatanács eredménytelennek találta a 92.9 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatát a Klubrádiónak.

Az esemény előzményeiről itt írtunk.

A közlemény szerint a médiatanács megvizsgálta a Klubrádió pályázati ajánlatát, és megállapította, hogy az több szempontból sem felel meg a pályázati előírásoknak.

Jelezték, hogy a pályázati kiírás alapján vizsgálni kellett a pályázó gazdasági megfelelőségét. A nyilvános cégadatok vizsgálata alapján megállapítható, hogy a Klubrádió több éven át tartó törvénysértő gazdálkodása miatt a hatályos cégjogi szabályok értelmében bármikor kényszertörlési eljárás indítható ellene – írták.    

A hazai és európai médiaszolgáltatási pályáztatási gyakorlat alapvető és általános elvei szerint a korlátosan rendelkezésre álló rádiós frekvencia működtetésére egy bizonytalan és törvénysértő gazdasági helyzetben lévő vállalkozás nem megfelelő – tették hozzá. A médiatanács megállapította azt is, hogy a pályázat lényegi műsortervi hibákat tartalmaz.    

„A benyújtott műsorterv nem felelt meg a rádiózás alapvető követelményeinek, ellentmondásokat tartalmazott, melyek az eddigi bírósági döntések alapján nem mérlegelhető, objektív hibák, így egyetlen pályázat esetében sem fogadhatók el” – írták, megjegyezve, hogy a hazai következetes bírósági joggyakorlat, a médiatörvényben megfogalmazottak és az egyenlő elbánás kötelező elvei alapján a médiatanács nem tekinthetett el a pályázati anyagban ejtett hibák megállapításától.    

„A fentiek alapján a médiatanács nem látta biztosítottnak a közösségi célra kiadott frekvencia jogszerű és hatékony hasznosulását, ezért megállapította a pályázati ajánlat érvénytelenségét és a pályázati eljárás eredménytelenségét” – közölte az NMHH. 

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dehogy fogjuk elfelejteni, most jön majd a pereskedés, az előző "hosszabbításnál" is ez történt. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a bírói döntés. Az biztos, hogy az Unióban ezzel melegen tartják az ügyet, lesz mire hivatkoznia az ellenzéknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés