Bencsik János Fekete-Győrnek: Tréninget tartotok a DK-nak a politikusi tisztesség fontosságáról?

2021. március 3. 9:17
A független képviselő szerint a Momentum elnöke olyan vállalásokat jelentett be, amiket nem tud betartani.

Bencsik János közleményben üzent Fekete-Győr Andrásnak:  „Kedves András, a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltjeként "Új Magyarország" címmel több vállalást jelentettél be, amelyeket ellenzéki győzelem esetén meg kívánnátok valósítani. Ennek részeként büntethetővé tennétek, ha egy politikusnak nem valós a vagyonnyilatkozata. Bár a Momentum még nem parlamenti párt, érdekelne: hogyan tervezed mindezt megvalósítani, amikor saját szövetségeseitek most, egy évvel a választás előtt sem támogatják mindezt? Edukációs tréninget tartotok majd az MSZP-nek és a DK-nak a politikusi tisztesség fontosságáról? Vagy inkább kiveszitek ezt a programotokból, hogy ne veszélyeztessétek az ellenzéki győzelmet?”   

A kéviselő szerint „a Jobbiknak és a Momentumnak várhatóan akkor sem lesz többsége az Országgyűlésben, ha az Összeolvadt Ellenzék megnyeri a 2022-es választásokat, ezért világos, hogy ez olyan ígéret a részetekről, amelyet nem fogtok tudni tartani.”

Bencsik meg is indolkolja állítását: „az óbaloldali képviselőknek és pártjaiknak eszük ágában sincs átlátható, tisztességes politikát teremteni Magyarországon. Ezzel ti is tisztában vagytok, hiszen a Momentumot 2017-ben pontosan ezzel a szándékkal alapítottátok.   2020 decemberében a Polgári Válasz mozgalmat azért hívtuk életre, mert azt látjuk, hogy az egymást gyűlölő, mégis egymást életben tartó politikai szekértáborok uralmát senki sem akarja már igazán megtörni. Azt látjuk, hogy a szövetségeseitek a NER-t nem lebontani, hanem belakni akarják. Erről Zuglóban és az ország számos más pontján ti is meggyőződhettetek.”

(MTI-OS)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés