Orbán Viktor: Háromezer milliárd forintot kapott Budapest 2020-ban. Ez a kivéreztetés?

2021. február 15. 21:51

„2020. december 31-én a Főváros számláján összesen 122 milliárd forint volt” – szögezte le a miniszterelnök.

2021. február 15. 21:51
null

A tavaszi parlamenti ülésszak felszólalói között Orbán Viktor miniszterelnök is helyet kapott. A kormányfő a baloldal képviselőinek felvetéseire, így többek között a „Budapest kivéreztetésével” kapcsolatos vádakra is reagált, amelyet nem csupán a parlamenti, de más baloldali képviselők, így például Karácsony Gergely is sérelmezett már a korábbiakban.

A minszterelnök Budapest „kivéreztetéséről” a következőket mondta felszólalásában:

74, 9 milliárd állampapírban, 36,7 készpénzben, és 10,4 milliárd pedig a Kincstárban. Kevés olyan önkormányzat van, aki nem cserélne ezzel az önkormányzattal.”

Orbán Viktor hozzátette: „ha megnézzük, hogy 2020-ban az összes állami támogatást, ami Európai Unióból jött, vagy a magyar költségvetésből ment, tehát ami politikai döntés alapján került valahova, arról azt tudjuk mondani, hogy

– zárta szavait a miniszterelnök.

Orbán Viktor felszólalásának idézett részletét az alábbiakban tekintheti meg:

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2021. február 16. 12:16
Cipolla bedob pár számot bármiféle összefüggés nélkül, aztán elégedetten hátradől, mint aki megmondta a tutit. Az elbódult hívei el is hiszik neki. 2020-ban Budapest x milliárdot kapott y forrásokból. Hűha, ez egy nagyon nagy szám! - mondják nagy szemekkel a hívek. Igen, nagy szám. Kár, hogy nem lehet értelmezni. Ahhoz, hogy értelmezni lehessen, azt is tudni kellene, hogy: - mennyit kapott a főváros korábban ugyanezekből a forrásokból? - mennyi az éves bevétele minden forrásból összesen? - mennyi volt az éves bevétele korábban? - mennyi az éves kiadása? - mennyi volt az éves kiadása korábban?
balbako_
2021. február 16. 08:51
A baj ott van, ha nem befejezett beruházás formájában segíti a fővárost a kormány hanem pénzt ad neki, az a pénz üstöllést eltűnik a csókosok feneketlen zsebében, ami mégis marad abból készülnek a plakátok - az elvtársi nyomdákban nagyon vastagon számolva - amiben leírják, hogy mit nem tudnak - akarnak lenne a helyes kifejezés - megcsinálni mert a kormány elvont tőlük a pandémia kezelésére. (De ez a pénz nem a kormány kasszáját dagasztja, hanem az állampolgároknál marad!)
Krupp Skya
2021. február 16. 08:34
Ismerjük már az ilyen Karácsonyféle bolsevik buzi tetűket, olyan mint Lenin. Csak: Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog! Karácsony hazudott, Karácsony hazudik, Karácsony hazudni fog! Karácsonynak fa lesz a végzete, de nem karácsonyfa.
tevevanegypupu
2021. február 16. 08:25
Érdekes..eddig még Karácsony cáfolata nem érkezett meg.. nem ért rá megírni..? Orbán tudja bizonyítani amit mondott..a számok ott vannak fekete-fehéren. De akik itt azt mondják, hogy hazudik, talán tételesen is cáfolhatnák, bizonyítékokkal..számokkal...mert az, ha hazudik, épp ebben az esetben bizonyítható lenne..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik