Ötmilliárddal drágábban újítja fel a Lánchidat Karácsony, mint Tarlósék tették volna

2021. január 19. 12:01
Tarlós vezetése alatt a Lánchíd felújítása kijött volna bruttó 21,8 milliárdból, Karácsonynál az összeg bruttó 26,75 milliárdra nőtt.

5 milliárd forinttal drágábban újíthatja fel a Lánchidat a Karácsony Gergely vezette Budapesti Önkormányzat közelmúltban lezárult új közbeszerzési eljárásának nyertese, az A-Híd Zrt., mint amennyiért Tarlós István korábbi főpolgármester idején tette volna.

A BKK hétfőn jelentette be, hogy eredményesen lezárult a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárás. A nyertes A-Híd Zrt. nettó 18,8 milliárd, bruttó 26,75 milliárd forintért végezheti a munkát. Emlékeztetésképpen: a Tarlós István főpolgármestersége idején kiírt közbeszerzési eljárásban szintén az A-Híd adta a legjobb ajánlatot, de abban még csak 21,8 milliárd forintos ár szerepelt. 

A fővárosi önkormányzat által az első pályázatról készített összefoglaló (forrás: telex.hu)Karácsony Gergely ezzel kapcsolatban a közelmúltban közzétett egy facebook-bejegyzést, amelyben többszörös csúsztatásokkal úgy állítja a be, mintha az általuk kiírt közbeszerzés nyertese tette volna a jobb ajánlatot. Karácsony ugyanis a Tarlósék pályázatában szereplő 35,2 milliárdos árral számol, holott ennek része a Széchényi téren található aluljáró felújításának 13,5 milliárd forintos költsége. 

A valóság ezzel szemben az, hogy Karácsonyék 26,7 milliárdos költségű terveiben nem szerepel a villamos-aluljáró felújítása, tehát ha csak a híd felújításának árait hasonlítjuk össze,

Tarlósék alatt a pluszköltségekkel együtt 5 milliárd forinttal olcsóbban megvalósulhatott volna a Lánchíd renoválása. 

Karácsony azonban nem csak a költségeket illetően nem mond igazat, ugyanis azt írja, Tarlósék „dobták vissza” az előző közbeszerzést. Ez azonban nem így van, 2020. januá 21-én pont

Karácsony döntésére nyilvánították eredménytelennek a korábbi tendert.

Tarlós István a 2019. szeptember 23-án beérkezett ajánlatok alapján árfelülvizsgálatot kezdeményezett, amelynek értékelése már Karácsony polgármestersége alatt zárult le. A Karácsony vezette önkormányzat úgy nyilváníttatta eredménytelennek a közbeszerzési eljárást, hogy a BKK ennek ellenkezőjét javasolta. 

Összesen 180 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezért felesleges volt újraregisztrálni.

Karácsony nem bontja ki az igazság minden szeletét.
Karácsonyék 26,7 milliárdos költségű terveiben nem szerepel a villamos-aluljáró felújítása, tehát ha csak a híd felújításának árait hasonlítjuk össze,
Tarlósék alatt a pluszköltségekkel együtt 5 milliárd forinttal olcsóbban megvalósulhatott volna a Lánchíd renoválása.

,,A fidesz hazavágta a forintot .,,

Nem látom z érveket, a magyarázatot.
Javaslom tájékozódj, olvasgass és gondolkozzál logikusan. Természetesen ha van mivel.

Például itt is találsz információt.
https://www.mnb.hu/letoltes/ki..

Igen. Az állam így arányaiban sokkal nagyobb mértékben száll be( ugyan ez csak a híd).

Ennél pofatlanabb hazudozást, mint ami Karácsony művel......és a szavazói megeszik.

Abból is bünti lesz.

,,Még gondolkodnom sem kell...
Mit ér egy órai kereset ?
Ott a válasz....,,

Az, hogy nem gondolkodsz meglátszik a hozzászólásaidon, ahogy az is: nem értesz ahhoz amiről írni akarsz.
Az órabérnek semmi köze az árfolyamhoz.
2010 után a bérek az infláció felett növekedtek. Így ha órára vetíted a bért, akkor most többet tudsz érte vásárolni, mint 2010 előtt. 2007-2009 időszakában pedig a reálbérek, nyugdíjak csökkentek.

Engem már nem érdekel, csak ne szakadjon bele a Dunába, csinálják meg az egyik Nemzeti Jelképünket! Tarlóst is át akarták verni, túlárazott ajánlatokat kapott, amiket ezért visszadobott. Ha akkor reális ajánlatok jönnek, már nagyban építkeznének.

Egy, a témához értő mérnök ismerősöm mesélte annak idején, hogy nem azzal volt a baj, hogy drága, hanem arányaiban pofátlanul sokat loptak el belőle Demszkyék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés