Orbán Viktor: Európa álljon ki a zsidó-keresztény örökségéért!

2021. január 5. 15:25
A magyar kormányfő elítélte az Európai Bíróságnak a kóser vágás megtiltásáról szóló decemberi döntését.

A vallásszabadság, a zsidó-keresztény örökség valamint az Európában élő zsidó közösségek elleni támadásnak minősítette Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bíróságnak a kóser vágás megtiltásáról szóló decemberi döntését abban a levélben, amelyet Jichák Herzognak, a Zsidó Ügynökség elnökének küldött Jeruzsálembe – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

Ennek előzménye, hogy az Ügynökség vezetője december 31-én levélben fordult Orbán Viktorhoz, melyben felhívta a figyelmét erre az európai zsidó közösségek számára kiemelten fontos témára. Válaszában Orbán Viktor úgy fogalmazott: az elmúlt évtizedben kormánya arra törekedett, hogy biztosítsa a magyar zsidó közösség biztonságát és jólétét.

Erőfeszítéseinknek köszönhetően megtapasztaltuk a zsidó élet és a zsidó kultúra reneszánszát Magyarországon, amelyet olyan figyelemreméltó események jellemeztek, mint a Maccabi Játékok és az évente megrendezett Zsidó Kulturális Fesztivál”

– írta.

Orbán Viktor szerint ennek szellemében mélységes csalódás volt az Európai Bíróság nemrégiben hozott ítélete, amely lehetővé tette a tagállamok számára, hogy fenntartsák a kóser vágások tilalmát. „Úgy gondolom, hogy ez a döntés nemcsak a vallásszabadság elleni támadás, hanem zsidó-keresztény örökségünk és az Európában élő zsidó közösségek elleni támadás. Következésképpen kormányom gyorsan elítélte ezt a káros döntést, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy az összes lehetséges nemzetközi fórumon felemeljük a szavunkat ellene” – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: hisz egy olyan Európában, amely nemcsak biztosítja a vallásszabadságot, hanem büszkén kiáll a zsidó-keresztény örökség, hagyományok és értékek mellett, amelyeken országaink és társadalmaink alapulnak.

Az Európai Bíróság tavaly december 17-én hozta meg döntését, amely fenntartotta a kóser rituális vágás betiltását Belgiumban.

(MTI)

Összesen 233 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kell ebből ügyet csinálni. Ahogy olvastam nem betiltásról, hanem tagállami hatáskörbe helyezésről van szó. Egy rakás tagállam engedélyezi, ezek ki tudják segíteni azokat, ahol a tíltás érvényes. Ahogy hallottam aránylag kevés az igazi ortodox hivő, azaz nem lehet túl nagy mennyiségről szó. A ME szavaiból az következik, hogy nálunk engedélyezett, nő az exportunk.

Aki mindezt elhiszi, bolondabb egy lónál. Ez egy hangzatos frázis-gyűjtemény, amit a kormányon töltött éveik cáfolnak meg, mint komolyan gondoltat.

Nem jó ez a korlátlan szabadság.

A mandiner kimutatása szerint fele annyi nő van itt, mint férfi.

Nekem sem válaszoltál, amikor boldog karácsonyt kívántam neked.

Annamanna nem sétáló könyvtár, hanem internet használó, másoló.
Az írta egyszer nekem, hogy nem is adok pénzt könyvekre, vagyis nem vásárolom a könyveket.
Talán ingyen kapom, vagy mit képzelt?
Ami a nőkről való commentjeit illeti, tele van képzelgésekkel, nem reális, hiszen ő egy férj, gyerek, barát és barátnő nélküli egyedülálló magányos nő, aki vagy nyugdíjas, vagy az idegeivel leszázalékolt, mint a commentjeiből is kiderül. Alig alszik, csak monomániásan közli a gondolatait.

Már hogyne lenne nálunk kóservágás! Mindig is volt.

Ez a szemely múltkor jól leteremtett és kioktatott, hogy katolikus létemre, miért választottam zsidó nevet, mert választhattam volna az Újszövetségből is és beidézett részeket belőle.

A magyarországi zsidók is magyarok. Ahogy te is annak tartod magad, bár a fene tudja, hogy jól élsz.

Akkor az az atya nem tudom, hogy hova járt szemmináriumba Egerbe?
Arra azért kíváncsi lennék, milyen prédikációval áll elő húsvétkor, vagy karácsonykor.

Ezt a hülyeséget mikor találtad ki?
Vagy, csak úgy jön belöled spontán?

A családomban nem volt szó a zsidókról.
Azért azt nyilván észrevetted, hogy a médiában, színház világában vagyis a felszínen vannak és sokszor ők a megmondó emberek.
A mandi is szemlézi a kormányellenes megszólalásaikat. A többségük baloldali ember és nem tudja megbocsátani a magyaroknak na nem azt, hogy befogadtuk őket, hanem azt, hogy nem mindenkit mentettünk meg a háború idején. A szüleiket, nagyszüleiket.
Felróják a munkatáborokat. Az eszükbe sem jut, hogy a magyar katonák pedig a fronton harcoltak és ők is fáztak éheztek. Háború volt a fenébe!
Ezt gyerekkorom óta sérelmezem tőlük. Csak a maguk fájdalmával törődnek, azt, hogy volt közben Szibériai Gulág, meg a magyar tábor, kilakoltatás Hortobágyra egy libaólba, stb, szóval, hogy mások is szenvedtek ez őket hidegen hagyja.

Nem szereti a befogadó ország, ha a fejükre nő a befogadott nép.
Nagy tudósokat adtak a hazának nem erről van szó.
Mondhatnám, hogy semmi bajom velük, de nem mondom, mert eszembe jut Prohászka Ottokár, aki nagyon kíméletlenül megfogalmazta és le is írta, hogy mi a probléma velük.

Hol hivatkozik erre. Dobj már egy linket!

Erről a témáról volt már szó. Akkor belinkeltem egy térképet, hogy hol nem engedélyezik a kóservágást. 3-4 talán ahol nem.
Magyarországon mindig is volt kóservágás. Ezután is így lesz.

Te egy emberhez, aki nem hiszi azt, amit te, nem közelíthetsz "hideg, racionalis logikaval, hogy ramutassunk eltevelygeseire."

"Ezert a zsidohoz sem kozelitunk erzelemmel,"
Hogy iktatod ki az érzelmed?

Na jó nincs nekem időm, az ilyen sületlenségek megcáfolására.

Nem értelmezést kértem, hanem linket.

Nem és nem is fogom elsajátítani ezt a sok marhaságot, amit itt összebeszélsz.

Ószövetségnek mondjuk. És nem azért kérem tőle, mintha nem ismerném, hanem pont azért, mert jobban ismerem, és tudom, és értelmezem.

Nekem is, azért választottam. :))

Ha Szentírásról beszélünk, akkor linkeket, ill. Idézeteket adunk meg forrásként, ahogyan annamanna mindig megteszi.
A Szentírásnál nincs mellébeszélés, ott bizonyítanod forrásmegjelöléssel kell.

Nem tőled, hanem székelytől.

Csak Belgiumban tiltották be, egész Európában.

Egyszer azt írtam, hogy Duzur nagybetűs Ember.
Na mit kaptam ezért annamannától. Nem egyszer, hanem nagyon sokszor hisztizett, azon, hogy merészeltem ezt írni duzurról, akit egyébként üt, vág, megaláz, amikor csak lehetősége van rá.

Ezért írtam neked. Bírom duzurt, nem azért, mert mindenben egyetértenénk.
Sokszor provokál békés párbeszédek közben.

Azt hittem, hogy vizet ittál. :) Nem hallottam még az EgriVízről, bár voltam párszor Egerben.
Azért csodálkozom a "papodon", mert a Pázmányon, héberül is tanulnak a kispapok, hogy eredetiben olvashassák az Ószövetséget. Na meg ógörögül és latinul is. Az Ószövetséget pedig köpni-vágni kell.
Izajástól, Jeremiástól, Ezekieltől elzárni a híveket és nem arra ösztönözni, hogy olvassák, pláne az Ebed Jáhve dalokat, amelyek Jézusról, Jézus szenvedéséről szólnak elég furcsa nekem.
Persze az is lehet, hogy nem akarta, hogy belebonyolódjál a történetekbe.

A bakonybélit szeretem Günter könnye.

Azért nem találkoztam a vízzel, mert az egri borokat kerestem.

Ezt honnan veszed?

2. a lengyel pápa maga is galíciai zsidó származású volt. A katolikus egyházban van egy ún. "üres trón" mozgalom, ami azt állítja, hogy a 2. vatikáni zsinat óta nincs érvényes pápa az egyházban, tehát II. János Pált sem ismerik el, sem az utána következőket.
Egyébként ezek a pápák már nem is lettek megkoronázva tiarával, tehát maguk is elismerik, hogy "sede vacante", vagyis üres a trón.

Írtad, duzurnak, hogy 10 éve ismered.
Mi beszélgettünk már, tudnom kellene, hogy kivagy?

Akkor bocsánat. Úgy látszik, hogy én nem mentem vissza, hogy megnézzem, hogy válaszóltál-e rá.

Máskor, ha nem látod, hogy válaszolok, írj nekem, ahol látsz, hogy: Jóska, levelet hozott a posta!

Itt is bocsánat, kedves duzur! :)

Ó, hát szia! :))) Köszi, hogy megmondtad, mert sosem találtam volna ki.
Még régebben gondoltam rád, hogy hol lehetsz.
Tök jó nevet találtál ki magadnak. Egyedül, vagy segítettek?
Kár, hogy nem tudtam, hogy te vagy. Érdekelt volna a véleményed az amerikai eseményekről.
És palika1955-nek sem árultad el, hogy ki vagy, pedig az amerikai kötődésedre, nyelvismeretedre többször rákérdezett.

Méghozzá a fegyvergyárosoknak, Sorosnak a mostani, médiának és a zsidó izének.

"Az soha nem szép, ha valaki csak a saját sérelmeivel foglalkozik"
Azt talán tudod, hogy amikor a holokausztról esik szó,
Akkor a zsidók mindig elmondják, elmondták, hogy a Gulág és Recsk semmi ahhoz képest. Erről még a bencés Placid atya is beszélt valamelyik előadásában.

A munkaszolgálatról szintén az a véleményük, hogy az volt a csúcsok csúcsa. Igaz, hogy fegyvertelenek voltak, de mindenkinek kötelező volt a katonai szolgálat valamilyen formában.

Én is akartam írni a zsidó művészeket, időnként írtam is a Kabos nevét, mindkettőét, de elfelejtettem a nevüket, régi filmekben szerepeltek Salamon Bélát is akartam írni neked.
neki a XIII. kerületben, ahol lakott van a márványtáblája.
A XIII. kerületben nagyon sok híres ember lakott, pl. Gábor Miklós, Márkus László....akiknek simán elsétáltam a táblájuk alatt észre sem vettem, csak időnként észreveszem, hogy jé, ez itt lakott?

Az MTK Budapest sportegyesület és az MTK Baráti Kör jóvoltából halálának 50. évfordulója alkalmából emléktáblát kap Salamon Béla komikus, színész, minden idők egyik legnagyobb MTK szurkolója.

Az emléktábla – Salamon Béla korábbi lakóhelyén –, a Budapest XIII., Hegedűs Gyula utca 29/b számú ház falára kerül.

https://www.youtube.com/watch?..

Családod történetéhez annyit, hogy sokszor elgondolkodtam azon, - most is mindjárt sírok - hogy mit csináltam volna, ha a gyerekemet el akarta volna venni egy náci, - érdekes mindig kisfiúra gondolok - vagy együtt kellett volna vele vonulnunk feltartott kézzel az utcán sokáig.
Vagy bevagoníroztak volna, hogy védtem volna meg?
Olvastam, hogy sok kisgyerek is meghalt a vonaton és úgy dobálták ki őket, amikor megérkeztek. Mindig találtak egy csecsemőt.
Na, ha engem elragad a képzeletem amikor a Hegedűs Gyula utcában járok, vagy a Dob utcában, vagy a Szent István parkban, mit érezhetsz te, akinek személyes élményeid vannak ebből a korból.
Ezek szőrnyű dolgok.
Annamanna belinkelt egy dokumentum filmet arról, hogyan ölték meg a zsidó orvosokat a betegeikkel együtt. Ez a Csaba utca környékén, a Városmajorban volt, ahova sokat jártam.
Amikor megvédték a Turult a jobbikosok és mások is, egyszerre, csak azt kántálták, hogy: Mocskos zsidók. Nyilván nem tudhatták, hogy azon a környéken végezték ki 2 kórház orvosait, nővéreit és a szeretetkórház lakóit is a nyilasok. Borzalmas volt hallani amit kiabáltak.

Arra gondolj, hogy Prohászka Ottokár, milyen keményen elítélte a gazdag, liberális erkölcstelen zsidóságot. Nem részletezem.
Ugyanakkor együtt sétált a székesfehérvári rabbival az utcán. A zsidók adtak a püspökúrnak kabátot, mert olyan szegényes, viseltes volt. Ők adtak neki karácsonykor egy nagy libát, hogy legyen mit ennie.
Így értem a zsidóságot.
Vagy úgy, hogy a kedvenc filmem a Hegedűs a háztetőn. Amikor éneklik az Anatefkát amikor ki kell költözniük a falujukból, mert progrom van, együtt sírok velük.
Az első link zene, szöveggel, a második link csak a szöveg

https://www.youtube.com/watch?..

https://zeneszoveg.hu/dalszove..

Te egy Don Quijote vagy itt. Bár ő mindenkit jónak látott.
Nem kell haragudni a bírálóitokra. Az a helyzet, hogy az ilyen Gábor Györgyök sokat ártanak a zsidóknak bár nem tudom, hogy egyáltalán tartja-e a vallását, vagy csak sértegeti, provokálja folyamatosan a keresztényeket. Szerintem, bár vallásfilozófus köze sincs a valláshoz, mert akkor úgy tudnánk vele beszélgetni, mint Schweitzer József főrabbival.

Ez nem volt "lapos okoskodás". Jó volt, amit írtál.
Na mi van, tudsz már válaszolni, megtaláltad, amit már háromszor kérdeztem tőled?
Írd le a te aranyszabályodat pontosan. (Bele akarok kötni) Ha tudok. :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés