„Addig csináljuk, amíg győzünk, vagy bele nem halunk”  – kétszázan tüntettek Hadházyékkal a köztévénél

2020. október 23. 17:29

2020. október 23. 17:29
null

Nagyjából 150-200 ember vett részt a Szél Bernadett és a Hadházy Ákos által az MTVA Kunigunda utcai székháza elé szervezett tüntetésen. Az ellenzéki pártok már korábban jelezték, hogy nem csatlakoznak a megmozduláshoz, valószínűleg ennek is köszönhető a visszafogott érdeklődés.

Név szerint köszöntsük a résztvevőket!

– szólt oda gúnyolódva Hadházyéknak  a helyszínről élőben jelentkező Bede Zsolt, a Vadhajtások nevű oldal szerkesztője. 

Elsőként Szél Bernadett mondott beszédet, aki úgy fogalmazott, az MTVA épülete ma a szabadság hiányát szimbolizálja. Úgy vélte, a közmédia ma politikai küldetést hajt végre Magyarországon. Szél szerint az MTVA tevékenysége „végtelenül káros az egész magyar közösség számára”, és „gyűlöletet keltenek több mint 100 milliárd forintból nap mint nap”.

Beszélt arról is, hogy a rendőrök alig akarták beengedni a tüntetésre. „A szabad és tisztességes választások elemi feltétele, hogy legyenek viták anélkül, hogy elvitatnák tőlünk a nemzethez való tartozás jogát és a hazaszeretetünket csak azért, mert mást gondolunk a világról, mint ők” – mondta.

A másik szervező, Hadházy Ákos kijelentette, a kormány nem kormányoz, hanem kampányol, hozzátéve, hogy ellenzéki politikusokat  évek óta nem engednek be ebbe az épületbe. Az ellenzéki képviselő szerint „a hatalom piszkos csizmája berúgta a közmédia, az SZFE és a Kúria ajtaját is, és megszüntették a sajtószabadságot”.

Konstatálta, hogy nem jöttek el túl sokan az eseményre, de úgy vélte, akik igen, azok  megüzenték,

A tüntetés végén volt még némi szóváltás Bede Zsolt és Hadházy Ákos között. Ezután elindult a legfeljebb száz autóból álló menet, amelynek tagjai dudálással fejezték ki tiltakozásukat.

Fotók: Ficsor Márton

Kapcsolódó cikkek

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bpe
2020. október 25. 22:43
"Addig csináljuk, amíg győzünk, vagy bele nem halunk" ..egen, vagy amíg még megjön a havi utalás mind a 3626db eurója. (lejár ez lassan, de legalább biztosan..) mert ti itt max. a szégyenbe tudnátok belehalni, ám abba, hát, nem lehet.. :3 győzni meg? nemtom, egymást, meg, arról, h ez még faja így? végülis a parlamenti gázsiért vmit hadoválni csak köll. bár e parla nem menti.. #ihrschafftdas!!
Salamander
2020. október 25. 20:48
"Addig csináljuk, amíg győzünk, vagy bele nem halunk" AZ UTÓBBIT HA SZABADNA KÉRNEM, de minél gyorsabban!
Krupp Skya
2020. október 24. 19:05
Női Hitler. Hadházi beadja neki stuccolt bajusza is lesz.
antioxi
2020. október 24. 16:18
Hadházy Bernadett nem kell senkinek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik