Sem az érzékenyítést, sem pedig a homoszexuális-lobbi térnyerését nem engedem meg Csepelen

2020. október 17. 14:02

Borbély Lénárd
Demokrata
A bajt érdemes megelőzni, mint később a problémákat kezelni.

– Szokott a gyerekeinek mesélni?

– Általában a feleségem olvas a gyerekeknek, de én is mesélek nekik könyvekből. Előfordul, hogy kitalálok történeteket. Nagy élményként élték meg, amikor mesés formában adtam elő nekik, hogy miként ismertem meg az édesanyjukat. Mint tudjuk, rendkívül fontosak a mesék, mi pedig azt az értékrendet adjuk át a segítségükkel, ami a miénkkel megegyezik. A lányainkat kislánynak neveljük, és sokszor beszélgetünk velük arról, hogy ha majd ők is anyukák lesznek, milyen boldogan élik le az életüket. Nekem a gyerekvállalás hozta el az igazi boldogságot, ez adja az életem értelmét.

– Ezek után egyértelműnek tűnik azon döntése, hogy betiltotta a csepeli bölcsődékben, óvodákban a Meseország mindenkié című kötetet. Nem bízik a csepeli pedagógusokban, hogy így döntött?

– Nem erről van szó. Teljes mértékben bízom pedagógusainkban és kollégáikban. Kiváló értékrendjük van, a bajt viszont érdemes megelőzni, mint később a problémákat kezelni. Ez a könyv akár egy szülő által is könnyen bekerülhet a csepeli bölcsődékbe, óvodákba, én viszont szerettem volna ennek elejét venni. Így született meg a döntés, hogy nem engedélyezem a feltűnését az intézményeinkben.

– Azokról az intézményekről van szó, ahová az ön gyerekei is járnak…

– Három kislányom van, közülük már csak az egyik jár óvodába. Értük vagyok elsősorban felelős, ugyanakkor felelősséggel tartozom a kerületben élő családokért, gyermekekért is. Szülőként tisztában vagyok vele, hogy a mesekönyv annak a korosztálynak szól, amelyik a legjobban formálható, nevelhető. Nem magamtól találom ki ezeket. Nemrég olvastam egy nagy tekintélyű szakpszichológus írását, ami arról szól, hogy nem feltétlenül genetikailag alakul ki a »másság«, hanem el is téríthető egy személyiség. Ez a könyv pedig, úgy gondolom, kiválóan alkalmas lehet erre az olyan mesékkel, amiben például homoszexuális királyfik szerepelnek, akik még házasságot is kötnek egymással. Éppen ezért sem az érzékenyítést, sem pedig a homoszexuális-lobbi térnyerését nem engedem meg Csepelen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A társadalom gondolkodó, egészséges része Önnek ért egyet. Csak szóljon már a miniszterelnöknek is, aki a rádió szerint a mai református iskolai ünnepségen e témában nagyon általánosságokban, semmitmondóan nyilatkozott meg. Hétfőn nyújtson be egy ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot, késztesse nyílt színvallásra a kormányt. Ezzel is úgy piszmognak, mint az SZFE üggyel. Egyiknek sincs gazdája.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés