Azt mondja Fekete-Győr András

2020. szeptember 30. 6:50

Hont András
Facebook
Konyhakés és királypiton is kapható boltban, az eljáró közeg mégis zokon venné, ha bármelyiket felé hajigálnánk.

„Azt mondja Fekete-Győr András, hogy a vele szemben tett vádemelés csak Fehéroroszországban vagy a putyini Oroszországban nem számítanak abszurdnak. Ezzel szemben az igazság az, hogy nincs a világnak olyan liberális jogállama, ahol azt követően, hogy valaki füstgyertyát/-bombát/karácsonyfaégőt dob egy rendőrsorfal felé/közé, az ne vonna maga után valamiféle eljárást (legenyhébb esetben szabálysértésit). Azonban én most nem elsősorban Fekete-Győr Andrásról akarok beszélni, vagy a konkrét szituációt elemezni (bár kitérek nagy vonalakban rá), hanem ismételten rámutatni egy évek óta létező jelenségre, amelyet az ellenzék és holdudvara képtelen megérteni és jó választ adni rá.Amennyiben Fekete-Győr magatartása belefér a jogrendbe, sőt a vele szembeni jogi föllépés az abszurd, akkor mindenkinek meg van engedve, hogy tetszőleges célokért és okokból dobálja a rendőrséget.

Van, aki azért mert az alkotmányba nem került bele a Szent Turul és a sumer rokonság (megtörtént), van, aki azért, mert nem tudta elfogadni, hogy a rendőrök védik a melegfelvonulást (megtörtént), és van, aki azért, mert kizárták az NB 1-ből a Fradit (megtörtént). Az lett volna a botrány – és némely esetben az is volt – ha nincsenek jogi következmények. Természetesen létezik olyan, hogy polgári engedetlenség, de annak az a lényege, hogy tisztában vagyok azzal, hogy jogsértést követek el, amely joghátrányokkal jár, és vállalom azokat. Ekkor viszont nem az van, hogy elszaladok a csínytevés helyszínéről, vagy azt mondom, hogy nem is történt csíny. Az az érvelés abszurd, hogy  »játékboltban is kapható lila füstszórót« ejtett a rendőrök közé. Konyhakés, kisszék, királypiton (Python regius) is kapható boltban, az eljáró közeg, azt hiszem, mégis zokon venné ha bármelyiket felé hajigálnánk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szellemes és igaz. Hont András lassan kinövi a HVG-t.

A momentum égetett már szánkót, épületeket rongált, rendőrt dobált, nem számolt el az 500 millióval, többször hazugságban maradt (csak a múlt héten háromszor).

Válaszok:
hátakkor | 2020. szeptember 30. 8:52

Hont ezt is írta:
.. Ám ebben az esetben nem fogadunk el pénzt a hatalomtól pártalapítványnak, frakciónak,fizetést politikai tisztségekért, nem hagyjuk, hogy belezsaroljanak egy olyan helyzetbe, amelyben eljátsszuk, hogy ez minden ellentmondásával együtt egy működő demokratikus jogállam. Vagy hihetünk meggyőződéssel ez utóbbiban, mondhatjuk, hogy a hatalom ugyan kissé érdes, meg mohó, de demokratikusan leváltható és jogállami módon elszámoltatható, akkor viszont nem dobálózunk. Ez ilyen egyszerű.

Nem lehet a szabályok között (és ezt most szűkítsük a közjogra és azon belül is a közügyek gyakorlására) kedvünk szerint válogatni, hogy mit fogadunk el, hogy vonatkozik ránk, és mit nem. Az a NER.

Most is olcsón megússza, különösen, ha érzékenyített bíróhoz kerül az ügye.

Egyetértünk. Pusztán a tisztesség kedvéért nem akartam lehagyni az idézetből az utolsó mondatot.

A Szargentini jelentés külön kitért rá, hogy ellenzéki párt elnöke beront magánszerkesztőségbe a szerkesztőt vegzálni mit írhat meg és mit nem.

Válaszok:
pollip | 2020. szeptember 30. 10:04

Hont megint nagyon találóan, jól érvel. Fegyőr azt hitte, hogy ismét alkalmat kapott az "Orbán-rezsim" jogtipró mivoltának bemutatására, de csak a maga jogkerülő magatartását mutatta be. Fegyőr "egyenlőbb" akar lenni, pedig állandóan a "jogállamiság" bajnokaként óhajt szerepelni.

"(Megjegyzem, anno Demszky tojással való megdobálásával sem értettem egyet)."

Én igen. Ott voltam ( nem dobáltam).

Azért az utolsó mondatot ("Az a NER.") kényszeresen oda kellett tennie Hontnak. :)

Amúgy azt leszámítva jó írás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés