Rendkívüli közgyűlést hív össze a főpolgármester

2020. szeptember 10. 18:34
A napirendi javaslatban szerepel majd a maszkviselési szabályok szigorítása, illetve a maszkviselési kötelezettség megsértőinek szigorúbb szankcionálása – olvasható a közleményben.

Karácsony Gergely főpolgármester a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítése érdekében jövő hétfőre összehívja a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön. A napirendi javaslatban szerepel majd a maszkviselési szabályok szigorítása, illetve a maszkviselési kötelezettség megsértőinek szigorúbb szankcionálása – olvasható a közleményben.

Mint írták, a főpolgármester javasolja, hogy a mozikban és a színházakban, valamint a hasonló közművelődési intézmények zárt tereiben, továbbá a társasházi közgyűléseken legyen kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata. A javaslatban az is szerepel, hogy a maszk szabályos viselésére vonatkozó kötelezettség megsértőit – eredménytelen figyelmeztetés után – a közterület-felügyelők 50 ezer forintig terjedő bírsággal sújthassák.

Ugyancsak kezdeményezi a főpolgármester, hogy a közgyűlés – Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora javaslatára is figyelemmel – döntsön a fővárosi fenntartású idősotthonokban dolgozók rendszeres ingyenes koronavírus-szűréséről, továbbá forduljon a kormányhoz annak érdekében, hogy az hasonló intézkedést vezessen be a közoktatásban és az egészségügyben dolgozók számára.

Karácsony Gergely azt is kezdeményezi, hogy más európai államok mintájára a lakosságnak is biztosítson lehetőséget a kormányzat az ingyenes koronavírus-szűrésen való részvételre – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

(MTI)

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy élmény maszkban színházi előadást nézni. Inkább lemondok róla. Mármint az előadásokról.
Az Átriumban már kötelező.

Tudom. Nekem is megvannak a tavaszi jegyeim, tehát nyomon követem a színházak műsorait.

Nem az utcán, hanem a közlekedési eszközökön.

A moziba be sem mehetsz maszk nélkül, ahogyan színházba sem. Ugyanúgy, ahogy az üzletekben.

Ezt írta Karácsony: a főpolgármester javasolja, hogy a mozikban és a színházakban, valamint a hasonló közművelődési intézmények zárt tereiben, továbbá a társasházi közgyűléseken legyen kötelező az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

Nem tudom, hogy fogja ellenőrizni a közterületesek.

Az eddigi intézkedéseiből úgy tűnik, hogy nem szokott gondolkodni.

Miért kérsz lehetetlent tőle? Amikor azt mondta tavasszal, hogy mindenki hordjon maszkot az utcán, maszk nélkül "pattant" fel a biciklijére.

Karácsony nem egy szent tehén.

Azért írtam, mert te ezt írtad, amikor Orbánt támadták, hogy Orbán nem szent tehén.

Karácsonyt nem ok nélkül támadják.
Karácsony olyan, mint az elefánt a porcelánboltban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés