Fotó bizonyítja, Tüttő Kata is ott volt az A-híd év végi rendezvényén

2020. augusztus 6. 14:06
A főváros többek között pont az A-Híd Zrt. érdekében akart tízéves referencia-időszakot a Lánchíd-tenderre.

Tüttő Kata (MSZP) a főpolgármester-helyettesi kinevezése után alig két héttel az A-híd nevű építőcég rendezvényén tűnt fel. Ezt a vállalat honlapján található fotógaléria képei is tanúsítják – szúrta ki a Magyar Nemzet.


Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettese az A-Híd Zrt. év végi exkluzív rendezvényén. Forrás: A-Híd Zrt. oldala (https://www.ahid.hu)

Ahogy azt szerdán megírtuk, a Közbeszerzési Hatóság megállapította a Lánchíd-tender jogellenességét, miután a főváros mint ajánlatkérő nem tartotta be a referencia-időszakra vonatkozó előírást. A főváros a jogszabályban előírt 8 év helyett 10 éves referencia-időszakot írt volna elő a pályázó cégeknek. Karácsony az ATV műsorában ezt azzal indokolta, hogy ebbe a 10 éves referencia-időszakba így beleesne a Margit híd felújítása is, amely 2012 elején fejeződött be, és amelyet a Közgép konzorciumi vezetése mellett az A-Híd Zrt. és a Strabag közös konzorciuma végzett el.

A budapesti városvezetés tehát a Közgép, az A-Híd Zrt. és a Strabag hármas valamelyikének szeretne lehetőséget teremteni a Lánchíd-projekt kapcsán. Az aligha elképzelhető, hogy a Mészáros Lőrinc üzlettársaként is ismert Szíjj László cégével, a Közgéppel szeretné megnyeretni a projektet a fővárosi önkormányzat. Maradt tehát a forrásaink szerint baloldali kapcsolatokkal rendelkező A-Híd Zrt. és a Demszky-éra alatt magát rommá nyerő Strabag (egy időben úgy is gúnyolták az SZDSZ-t, hogy Strabag Demokraták Szövetsége). A főpolgármester indoklását még azzal is megfejelte, hogy mészároslőrincezésbe kezdett („van a Mészáros Lőrinc, a Mészáros Lőrinc és Társa és a Mészáros Lőrinc és Fia” – így Karácsony), az volt kivehető a szavaiból, hogy olyan közbeszerzést próbáltak kiírni, amelyen Mészáros Lőrinc cégeinek kevesebb az esélye nyerni, de „ezzel együtt is a munkát el kell végezni, ha ezek a cégek vannak, akkor ezek tudnak pályázni, a Lánchidat meg kell újítanunk” – tette hozzá beletörődően.

Budapest főpolgármestere egyébként kedd este hosszú percekig magyarázta az ATV-ben, miért nem sikerült kilenc hónap után a hatályos jogszabályoknak megfelelő közbeszerzést kiírnia a BKK-nak. Részleteket itt olvashat.

Összesen 178 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bár baloldali elhajlást nyomokban sem tartalmazok, ugyanakkor nem igazán értem, mi a morális aggály a verseny szélesítése ellen. (A jogit ismerem.) Ha többen indulnak, akkor is nyerhet jobb- vagy baloldalhoz közelálló, csak éppen jobban le kell vinni az ajánlati árat. Dehát épp ez lenne a cél egy közbeszerzésen.

Az első soroddal egyet is értenék. Sajnos második sorod hitelteleníti. Megint a kettős mérce, mely oly' jellemzője kasztodnak!

Persze. Nem szállok vitába, hiszen igazad van. Egyszerűen nem értem a cikket, hiszen nem arról van szó, hogy úgy korlátozzák a versenyt, hogy a jobboldali cégek kiesnek. Szóval jelen helyzetben sem jogi, sem morális aggályt nem vet fel a kérdés. Az már más kérdés, hogy a műszaki tartalom, és a súlyozás mit is takarna egy ilyen kiírásban a ballibsik esetén. Na de akkor foglalkozzunk azzal, és a valódi disznóságaikkal!

A referencia a teljesítés biztonságát próbálja növelni. Ezért kell. De miért is probléma, hogy próbálták szélesíteni a versenyt?

Strabag Demokraták Szövetsége 2.0

Nem. Miért lenne az? A közbesz. hatóság elkaszált egy kiírást, mert a referencia nem felet meg a jogszabályban előírtnak. Évi szinten több ezer ilyen eset van, és a legtöbbet nem ballibek írják ki.

Irreleváns adat. Nyilván te sem gondolod, hogy 5 éve tudták, hogy Karácsony akarja majd 2020-ban felújíttatni a Lánchidat.

Akkor újra, neked is:
Egyszerűen nem értem a cikket, hiszen nem arról van szó, hogy úgy korlátozzák a versenyt, hogy a jobboldali cégek kiesnek. Szóval jelen helyzetben sem jogi, sem morális aggályt nem vet fel a kérdés. Az már más kérdés, hogy a műszaki tartalom, és a súlyozás mit is takarna egy ilyen kiírásban a ballibsik esetén. Na de akkor foglalkozzunk azzal, és a valódi disznóságaikkal!

Válaszok:
Teknős | 2020. augusztus 6. 15:19
Berecskereki | 2020. augusztus 6. 16:02

Tüttő Kata nem is ismeri az A-Hídat. Ha ismerné, nem ment volna el a rendezvényére 2 héttel a közbeszerzés meghirdetése előtt, ugyebár.
És ha Tüttő nem ismeri, nem tudja, egyáltalán hol is ült, honnan ismerné Karácsony, aki egyáltalán nem foglalkozik olyannal, hogy munka, ezt már Zuglóban fényesen bizonyította.
Azaz, a fotó nem bizonyít semmit, Tüttő is, Karácsony is ártatlan, a hibás, mint magától Gergelytől tudjuk, Mészároslőrinc.
Közben Karácsony Gaál J, Dorosz Dávid azt méri be: meddig folytatható a Végtelen Rágalmazás.0 projekt? Elvégre Gergely eddig volt már
angyalian ügyetlen,
közülünk való biciklis,
Facebook-bajnok,
kínos kérdések angolnája,
üldözött...
Mikor jönnek rá a polgárok, hogy Karácsony csupán egy kisstílű
Agybavizelős Gergely,
Ágybavizelős Ferenc után...

Ezek szerint nem érted. Ha 8 éven belül nem használ egy cég szakembert, akkor az a szakember odébb áll. A mérnökök ugyanis alkotni szeretnek. Ha 8 éve nem épitettek semmit, akkor nincs meg a tudásuk hozzá.

Valóban jól mutat a képernyőn, magyar Hugh Grant.
Mindkettő a valóságban, nyeszlettek.

Nem arról van szó amit te beleviszel a témában, hanem arról van szó, hogy a törvény rendelkezéseit be kell tartani. A kiírás pedig ennek nem tett eleget.
A te logikádat véve figyelembe, akkor akár 50 év is lehetne, vagy ezen belül bármilyen időintervallum.

Ezt a rendelkezést nem tartották be.

A 321/2015. Korm. rendelet
Építési beruházás esetén, ha az ajánlatkérő:
a) öt év teljesítéseinek igazolását írja elő, az ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb nyolc éven belül megkezdett,
b) nyolc év teljesítéseinek igazolását írja elő, az ajánlatkérő a vizsgált időszak alatt befejezett, de legfeljebb tizenegy éven belül megkezdett
építési beruházásokat veszi figyelembe.
https://net.jogtar.hu/jogszaba..

Ez a Tüttő majdnem olyan gusztustalan tolvaj lehet, mint a lölő meg a gazdája!
Na, jó nem annyira, de azért eléggé.

Az egyik még besúgó is volt.

A Margit híd lenne a referencia munka?

A Margit híd egy része foszlásnak indult
Kovács Gábor2016.01.15. 05:59
,,Felhólyagzott és foszlani kezdett a kerékpárút burkolata a Margit híd budai hídfőjénél. Négy év telt el a híd felújítása óta, a BKK szerint a silány kivitelezés miatt mehetett szét a burkolat. Már felszólították a kivitelezőt, hogy garanciálisan javítsa a hibát, de erre addig biztosan várni kell, amíg tartósan meleg és száraz lesz az időjárás.,,
https://www.origo.hu/gazdasag/..

Úgy tűnik, a látszat semmittevés mögött komoly lobbi és hattermunka volt.

Pl Gulyás és sorolhatnám nem volt a meghívottak kozott

Visszakapni:-)
Karigeri megmondta a tender kiírása előtt, hogy kiket akartak helyzetbe hozni. Ez szerintem törvénytelen.

Nem vették figyelembe a nyolc hónapot. Ha csipkedik magukat, novemberben meg belefertek volna a kedvenceik. Elbaltaztak.
Ugyanakkor én Mészáros helyében nem indulnak a tenderen. Boritekolva van a szívatás, a kesedelmes kifizetés.

Nem kellene sértegetned, csak mert ellenzéki.
Az összes közül a legnormálisabb nő, na meg szép is.

Gergő ennyire buta és elvtelen.
Most már jól látszik, hogy a látszólagos semmittevés mögött erős tárgyalások folytak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés