AM: Hétfőn indul a 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási csomag második üteme

2020. július 11. 10:56
Anyajuh- és a szarvasmarhatartók, a méhészek, valamint a zöldségtermesztők is részesülhetnek a támogatásból.

Hétfőn indul a Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program (NÉV Program) második üteme, amelyben az anyajuh- és a szarvasmarhatartók, a méhészek, valamint a zöldségtermesztők nyújthatják be támogatási igényüket július 27-éig – közölte az Agrárminisztérium (AM) szombaton az MTI-vel.

Nagy István miniszter tájékoztatása szerint az anyajuhokat tartók támogatásának keretösszege 1 milliárd forint, a 2019. évi termeléshez kötött támogatás állatonként 1200 forint lehet. Az anyatehéntartók ugyancsak 1 milliárd forintos keretösszegű támogatása egyedenként 4000 forint. A tejhasznú szarvasmarhát tartók – szintén a 2019-es termeléshez kötött – 1,8 milliárd forint támogatási keretetéből egyedenként 8500 forintos támogatás igényelhető.

Nagy István felhívta a méhészek figyelmét arra, hogy ők 1 milliárd forint keretösszegű vissza nem térítendő átmeneti támogatásra nyújthatnak be kérelmet a 2020-as megállapított méhcsaládszám után, méhcsaládonként 1000 forint összegben. A zöldségtermesztőknek 1,2 milliárd keretösszegű támogatás áll rendelkezésre. A támogatás mértéke szántóföldön termesztett zöldségek esetén hektáronként 35 500 forint, fűtött növényházas kultúra esetén 500 000 forint, míg a gombaházak esetében 1 500 000 forint – tájékoztatott a miniszter.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látszólag nem ide tartozik, de szerintem nagyon is, a gazdaság működésének zavarait a legrövidebbre kell szabni!
A határokat, esetleg szelektíven lehetne lezárni, szükség szerint.
De: a tömeges fertőződés elkerülhetetlen, kivéve, akik már nincsenek köztünk, ők nem kapják el.
És De2: maszk, + biztonságos távolság + köhögés, tüsszögés a helyszínen keményen büntetendő + 70 éven felüliek számára minden hónapra ingyenes szükséges vitamin, nyomelemek a háziorvosok receptjére.
Ugyanezek gyári áron, nonprofitban mindenki más számára.
Mást nem kell már tenni, ez biztosítja a járvány mérsékelt, ellenőrizhető kordában tartását itt, Magyarországon.
Ugyanis minél hamarabb a végére érünk, megjárjuk a járvány útját: annál jobb, mert az újraindítások annál hamarabb megvalósíthatók.
Az iskolákat is engedni kell, a köhögés-tüsszögés az, amit az iskolán belüli elkülönítéssel, nyomon követéssel meg kell oldani, eü-szobákban és más, elkülönített kijáratokkal.

Asztakurva!
lölő méhész és juhász is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés