Vége van-e a szabadságnak és a demokráciának? Mit tehetünk, hogy ne legyen?

2020. június 30. 15:30

Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok.hu
A globalista cunami két fronton támad. Az egyik ideológiai, a másik gazdasági.

„Nagy és súlyos szavak, még így, kérdő mondatban is. Főleg a konkrét kérdéssel a végén. Mert, hogy van-e nekünk magyaroknak, de általában a hétköznapi embereknek bármi esélye harcolni a világot uraló, egyre hataloméhesebb és gátlástalanabb, az »emberijogizmus« jelszavai alatt a tényleges emberi jogokat, a valódi demokratikus értékeket nagy ívben leszaró elitekkel szemben? Szeretném remélni, hogy igen. És mindenképp muszáj küzdeni.

Jó ideje közszájon forgó, gyakran használt kifejezés a »háttérhatalom«. Vagyis a világ számára láthatatlan, megismerhetetlen, titkos érdekszövetség, különböző gazdag és befolyásos emberek, akikről fogalmunk sincs kicsodák, nem egészen tudjuk, mit akarnak, mégis ők irányítják a »pódiumra kirakott« politikusokat. Nos, ez egy nagy baromság. Semmiféle háttérhatalom nincs. Abszolút »előtér-hatalom« van. Nagyon is egyértelmű célokkal, körülhatárolható, néven nevezhető cégekkel, szervezetekkel, és beazonosítható arcokkal is. Egyetlen szóval is illethetjük őket: globalisták.

Ma a világban egyértelműen két erő küzd egymással. Akár a hagyományos terminológiát is használhatjuk rá: a világ kétpólusú. Csak most nem két, fizikailag, földrajzilag jól elkülöníthető katonai hatalom, ideológiai alapokon (is) álló szembenállása testesíti meg a két pólust, hanem két, egymással gyökeresen ellentétes ideológia vívja a maga folyamatos csatáit az élet minden területén, nem csak fizikai és pláne nem földrajzi értelemben.

Az egyik »csapat« azt szeretné, hogy az egész Föld egy »nagy falu« legyen, egy kavalkád, amelyben nincsenek nemzetek, nincsenek erős, közösségformáló kötelékek (család, egyházközösségek, stb.), hanem csakis egyének léteznek, illetve különböző olyan mikro-identitások, amelyek nem adnak megváltoztathatalan összetartozás-érzetet, ezért bármikor eldobhatóak, felcserélhetőek. És ezáltal természetes védekezést, immunitást sem adnak a globalista cunamival szemben. A globalista cunami két fronton támad. Az egyik ideológiai, a másik gazdasági.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem olyan régen jöttek ki a napra.

Ne légy naiv:
„Háromszáz ember, akik mind ismerik egymást, irányítja Európa gazdasági életét és választja meg saját utódját a csoporton belülről.” – mondta 1909-ben Walter Rathenau, aki abban a helyzetben volt, hogy tudja. (Az édesapjától örökölte az ellenőrző tulajdonrészt a German General Electric Company-ban, azonkívül egy halom egyéb vállalat igazgatótanácsának is tagja volt.)

Idézi jóváhagyólag Carroll Quigley: Tragedy and Hope, a History of the World in our Time (Tragédia és remény, a világ története napjainkban), Macmillan, New York, 1966, 61.old. (Az egész könyv 1348 oldal.)
A szerző maga is kapcsolatban volt a Kerekasztal Társaságok nevű angolszász hatalmi szerveződéssel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés