Hitler munkásságát dicsérte a DK-s polgármester

2020. június 26. 12:40
László Imre szerint Adolf Hitler megérdemelte, hogy a Time magazin az év emberének választotta.

Hitler munkásságát dicsérte László Imre – tudta meg a Hír TV. A Gyurcsány-párt XI. kerületi polgármestere egy önkormányzati ülésen azt mondta: „'36-ban vagy '37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az nem igazán fér ebbe a képbe bele.

A DK-s polgármester egyébként rosszul mondta az évszámot, ugyanis a Time magazin 1938-ban választotta az év emberévé Adolf Hitlert. Ebben az időpontban Hitler már meghozta a zsidóellenes törvényeket, üldözte a kommunistákat, és már rég megírta a náci eszmékről szóló hírhedt művét, a Mein Kampfot is.

László Imre eszmefuttatását ide kattintva nézheti meg.

Később a Gyurcsány-párt polgármestere egy közleményt is kiadott az ügyben, melyben úgy fogalmaz, hogy „senki nem gondolhatja komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegettem”. A teljes közlemény így szól: „Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem.

Éppen arra hoztam őt példaként egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni. Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként – többek között családom egy részének gyilkosaként is – vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!

Természetesen polgármesterként, újbudaiként, baloldaliként és demokrataként hiszek az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemességében, és elutasítok mindent, ami ezzel ellentétes.

Összesen 285 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hülye.

"Ebben az időpontban Hitler már meghozta a zsidó ellenes törvényeket és üldözte a kommunistákat és megírta a náci eszmékről szóló hírhedt művét a Mein Kampfot."

Eben az időpontban Hitler már Németország teljhatalmú diktátora volt, leradírozva politikai ellenfeleit a térképről. Szóval, még egyszer, ez hülye.

...Sötét van,
nem látok,
gyere babám gyújtsál világot!...

László Imre náci.
Tehát ezért a DK náci.
Ezért minden dk-s szavazó náci.


Ez szokott lenni a ballib technológia, csak az a különbség, hogy hazugságra építették, míg László bevállalta.

Hitler, szerencsére, kezd már csak történelem lenni.

A nemzetközi média is hallgat!

DK at akar menni a Jobbik helyere naculni, ha mar az utobbi atlavirozott a DKhoz?

Én téged most körbekerítettelek, mint Paulust stalingradnál.
X
Amúgy ez újabb bizonyíték, hogy a Jobbikot mindig is a DK pénzelte.

Nem erről van szó.
Arról van szó, hogy Gyurcsányék ezerrel nácizták és nácizzák és közben cigányozzák Orbánt, miközben saját maguk a nácik. Finoman fogalmazva is gusztustalan, hogy miközben ők a polkorrekt rendőrség, magasról leszarják a másokon számon kért polkorrektséget.

Hülyeségeket beszélsz, mint mindig. Unalmadban összekötsz dolgokat, amiknek semmi közük egymáshoz.

Namost képzeljük el ezt a sztorit mondjuk Kósa Lajossal. Mi lenne itt?

Nem ilyen egyszerű a dolog.
1938.-ban volt az első bécsi döntés, 90%-ban magyarlakta felvidéki területek kerültek visza Magyarországhoz.
Egyébként ez német-olasz döntés volt, de angpl-francia felhatalmazással.
Igazságos volt? Mi az hogy, nagyon is!
De 1938-ban volt a kristály éjszaka is, nem tudom a Time mikor választotta pontosan 1938-ar az év emberét.
De az is tény, hogy László Imre nyilatkozatának töredéke is elképzelhetetlen reakciót váltana ki a ballib sajtóból. Nem beszélve a Brüsszel irányú futóversenyről, ki ér először oda összehívni az összes léetző bizottságot.

A mai világot nézve, időszerűbb, mint valaha:
Ezt nem Hitler mondta, de hasonlót ő is mondott, írt:
“Szabadságunk és biztonságunk ettől függ (…)minden dolgot, ami hasznos lehet a köznek, felvásárolt ezen gonosz emberek csoportja, akik hatásosabban dolgoznak ellenünk, mint az ellenség hadserege; és százszor veszélyesebbek szabadságunkra és a nagy ügyre, amin dolgozunk.” (George Washington a spekulánsokról)

“Sokat sopánkodhatunk azon, hogy miért nem pusztította ki őket minden állam már régen, mint a társadalom pestisét és Amerika boldogságának legnagyobb ellenségeit.
Bár adná az Isten, hogy minden államban az egyik legkegyetlenebb fel legyen húzva egy ötször magasabb akasztófára, mint amit Haman készített.
Megítélésem szerint nincs túl nagy büntetés az ember számára, aki nagyságát hazája romjain építi fel.” (George Washington a spekulánsokról)

Ez viszont Hitler, falra hányt borsó, minden jel szerint, a Sámson terv (Samson Plan) miatt.
Biztosak benne, csak ők győzhetnek:
“Ma megint egyszer próféta leszek: ha a nemzetközi zsidó finánctőkének Európában és Európán kívül ismét sikerül világháborúba taszítania a nemzeteket, az eredmény nem a Föld bolsevizálása, tehát a zsidóság győzelme lesz, hanem a zsidó faj megsemmisítése Európában.” (Adolf Hitler)
Hitlerben nem vetődött fel, hogy az USA lehet eme "Európa"...

“A zsidóságnak éppen úgy építő tevékenységet kell folytatnia, mint más népeknek, vagy előbb-utóbb szörnyű válságban semmisül meg.” (Adolf Hitler)

“Ha hatalomra jutok, legelső dolgom a zsidók megsemmisítése lesz. Amint meglesz hozzá a hatalmam, akasztófasorokat fogok állítani – például a müncheni Marienplatzon –, amennyit csak a forgalom enged. Oda lesznek a zsidók felakasztva, kivétel nélkül; és addig lógnak ott, amíg bűzleni nem kezdenek; addig lógnak, amíg a higiénia szabályai engedik. Amint levágják őket, jön a következő adag, és így tovább, amíg csak marad zsidó Münchenben. Más városok követni fogják a példát, amíg Németország teljesen meg nem tisztul a zsidóktól.” (Adolf Hitler)
Hitler hasadt elméjű volt.
Zseniális meglátások mellett végiggondolatlan, zsigeri gyűlölettel, akár bűnös, akár ártatlanok iránt.
Ami hatalmas bűn volt részéről.

Egyik az MSZMP-t sírja vissza, a másik kevesli a halottakat, a harmadik Führert élteti.

Fletó elvtársai már csak ilyenek. Az Apró klán meg hallgat és lapít mint szar a fűben.

A szocialistát úgy határozom meg, ahogy az a szociálisból jön, a társadalmi méltányosságot jelenti.
Egy szocialista az, aki a közösség érdekét szolgálja anélkül, hogy feladná egyéniségét, személyiségét vagy az eredményét a személyes hatékonyságának.
A mi szocialistánknak semmi köze a marxi szocializmushoz. A marxizmus a magántulajdon ellen van, a valódi szocializmus nem. A marxizmus nem értékeli az egyént, a személyes teljesítményt vagy hatékonyságot. Az igazi szocializmus értékeli az egyént és bátorítja a személyes hatékonyságot, ugyanakkor azt tartja, hogy az egyén érdeke harmonizáljon a közösségével.
(Adolf Hitler, Sunday Express, 1938. december 28.)
Idézi Michael Walsh, The Triumph of Reason, The Thinking Mans Hitler, 2002.

A végén arra lyukadunk ki, hogy L.I. Orbán nácizmusát bizonyítgatta azzal, hogy gazdaságunk javítására tett többé-kevésbé eredményes kormányzati lépések csak Hitler tevékenységének ismétlései.

Henry Robinson Luce Kínában, Santung tartomány Tengchow városában (mai neve Penglai) 1898. április 3-án, Elizabeth Root Luce és Henry Winters Luce gyermekeként született. Apja, az idősebb Henry presbiteriánus misszionárius volt.
Henry Robinson Luce (Tengchow, Kína, 1898. április 3. – Phoenix, 1967. február 28.) amerikai sajtómágnás, akit korában a „legbefolyásosabb amerikai magánszemély”-nek neveztek az Egyesült Államokban. Szoros ellenőrzése alatt, több magazint adott ki, melyek alakították az újságírást és amerikaiak millióinak az olvasási szokásait. A Time a heti híreket összegezte és értelmezte.
Tehát a Time Magazin NEM zsidó lap volt, így leírható, az újságírás optimumát képviselte, amikor Hitlert IS Év emberének választotta.

A nemzeti szocialistákat is a Krupp pénzelte. Tudjuk.
Aztán az öreg Rockefeller bácsi kihozatta a börtönből Nürnberg után.

László kimagaslik a DK-ból.
Nem ott lenne a helye, és nem ezért a Hitler-Time-os megjegyzéséért.

Válaszok:
pollip | 2020. június 26. 17:22

Azt nem tételezem fel Lászlóról, hogy ez a hoaxa: szavazatbiznisz: a Jobbikosok megnyerésére, bár...

Hoax – Wikipédiahu.wikipedia.org › wiki › Hoax
A hoax (angol eredetű vándorszó, jelentése: „beugratás”, „megtévesztés”, „átverés”, „álhír” vagy „kacsa”))

Olvasgass a Krupp családról.

Nem érdemes ezzel foglalkozni, külön közlemény nélkül is nyilvánvaló volt, hogy valami ilyesmiről lehetett szó, nem Hitler dicséretéről. Inkább az a kérdés, folyik-e vizsgálat a korábbi munkatársnőjével szembeni erőszakoskodás ügyében. A hölgy ugyanis olyan konkrétumokat mondott, amelyek alapján ki lehet deríteni, hogy megtörtént-e az eset. Egyébként is, a doktor úr maga mondta, hogy feljelentést tesz. Tett-e, ha nem, miért nem, ha igen, hol tart az ügy?

Állítólag csúnya beceneve volt a kórházában.
Nem akar szuperkorhazat.
Logikailag nem tudom összerakni, miért kellett egyáltalán szóba hozni Hitlert? Biztosan azért, mert igazából foglalkoztatja.......

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. június 26. 18:39

A mai világban hogy jut eszébe bárkinek is valami teljesítményről Hitler???????

Szia! A fonokuktol ragadhatott rájuk ilyen tömegesen.

Mondani mindent lehet:-)

,,1933-1938: öt rövid év alatt csodát tett Németországgal.,,

Nem ő tett csodát, hanem a háborúra való felkészülés, a német és USA nagytőkései.
A német gazdaságot a háborúra való felkészülésre állítottá át. Én ezt nem nevezném csodálatos, nagyszerű gazdaságpolitikának.
Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni Drábik János írását.
http://mek.niif.hu/06800/06897..

László Imre annyit ért a gazdasághoz, pénzügyekhez, a kormányzáshoz, mint vezére Gyurcsány Ferenc. A kerületnek is az lesz a sorsa, amit Gyurcsány okozott az országnak.

Valamilyen párhuzamot akart vonni a teljesítménnyel, újjáépítéssel kapcsolatban.
Láthatóan különleges übernek képzeli egyébként magát, tévedhetetlennek.
Ez az ő szocializációjában nem egyedi.

Válaszok:
pollip | 2020. június 26. 20:40

Később, amikor Hitler betonbiztos diktátor lett, odaküldték mellé Theo Morellt, háziorvosnak.
Nem sokkal, csak 28 féle droggal segítgette a Führert, mikor mit kell éppen lépnie. Kombinációs mix-szel, hipnózis rásegítéssel, Hitler 1941-től mindig - és következetesen - éppen azokat lépte meg, amelyekkel Németország a lehető legnagyobb veszteségeket szenvedte el.
Így aztán a háború végére Németország elvesztette teljes infrastruktúráját, termelő ágazatát, lakosságának jelentős részét, a férfilakosság szinte teljességgel megszűnt.
Szóval, a Time Magazin Hitler esetében - lehet, hasznos idiótaként - a mély állam egyik alegységeként működött...

Most az egyszer nem hazudtál.
Látod, lehet így is.
Mint az öreg zsidó a fiának a halálos ágyon:
Fiam, elárulok egy titkot: Bort lehet szőlőből is csinálni...

A kis történelem tudós.
Az a baj a ballibbel, hogy felkészületlenek, sokszor félműveltek de ásznak hiszik magukat.

Nem nyelvbotlás volt, hanem freudi elszólás.
Miért nem egy japán császár, egy amerikai elnök....stb jutott eszébe?

Hazudtok, nappal , éjjel, meg este meg nulla - huszonnégyben. Arra blazirozol, hogy a hülye fideszes nyugger nem beszél angolul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés