Operatív törzs: kórházparancsnokok kezdik meg a munkát

2020. március 29. 11:38
Orvosszakmai kérdésekben nem hozhatnak döntéseket, elsődleges feladatuk a készletgazdálkodás koordinálása, valamint a tájékoztatás.

Megtartotta napi sajtótájékoztatóját az Operatív törzs.

Lakatos Tibor elmondta, hogy a kormány rendelete értelmében kórházparancsnokok kezdik meg a munkájukat. Orvosszakmai kérdésekben nem hozhatnak döntéseket,

elődleges feladatuk a készletgazdálkodás koordinálása, valamint a tájékoztatás.

Ma adják át a megbízóleveleket, melyeket a miniszterelnök állított ki.

Bízunk benne, hogy ezzel is tehermentesíteni tudjuk a kórházi dolgozókat az informálás-, és a statisztikai adatok közlésének terhétől” – közölte az ezredes.

Kijárási korlátozás

Lakatos Tibor elmondta: a korlátozás szigorú feltételeket teremt, de azt a célt szolgálja, hogy megfelelően tudjuk kezelni a járvány okozta nehézségeket.

Határok

Az ezredes kiemelte: a határokon zavartalanul folyik a tranzitforgalom, és a személyforgalom is biztosítva van az arra kijelölt határátkelőkön.

***

Müller Cecília bejelentette, hogy immáron 408 fő az igazolt fertőzöttek száma, és további két idős ember halt meg.

Számítanunk kell arra, hogy a közeljövőben egyre többen fertőződnek majd meg. Ezért egyre több a laboratóriumi vizsgálatok száma is, hiszen folyamatosan folyik a kontakt kutatás” – tájékoztatott a tisztifőorvos, majd hozzátette:

az országban minden laboratórium működik éjjel-nappal.

A fertőzöttek nagy része (80%-a) enyhe tüneteket produkál. De közismert, hogy az idős korosztály, valamint a krónikus betegségben szenvedők körében nagyobb a kockázat. A tisztifőorvos elmondta: egy Csongrád megyei idősotthonban is felütötte a fejét a vírus, több lakónak is pozitív lett a tesztje. Az otthon dolgozóit is tesztelték, de közülük senki sem lett beteg.

A tünetek nagyon hasonlóak az influenzáéhoz. Ha valaki tüneteket tapasztal magán, ne hezitáljon szólni a háziorvosának. Amennyiben felmerül a gyanú, minden esetben elvégezzük a laboratóriumi vizsgálatot” – emelte ki a Müller Cecília.

Ha súlyos az eset, az arra kijelölt kórházba szállítják a beteget.

A kórházak a fővárosban és vidéken is fogadják a pácienseket.

A legfontosabb, hogy kerüljük az érintkezést, amely miatt a vírus gyorsan továbbterjedhetne, ezért nagyon fontos, hogy tartsuk be az erre vonatkozó szabályokat!

Müller Cecília felhívta a figyelmet: az idősekre vonatkozó 9-12 óráig történő bevásárlás egy végszükséglet, ha valóban nem tudja megoldani ezt más úton-módon, nem pedig enyhítés. Végül elmondta: a betegségek kezelése az arra kijelölt intézményekben zajlik, melyekben minden eszköz rendelkezésre áll a betegek ellátására: orvosok, ágyak, gyógyszerek, maszkok, lélegeztetőgépek és védőruha.

Összesen 195 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel a mondattal a hazaáruló ellenzéket támogatod.

Az ellenzék kapott egy lehetőség a nemzeti minimum és a nemzeti
egység fogalmának definiálására. Eegyüttműködés helyett tökönlőtték
magukat.

Ajánlom figyelmedbe a NOmentum 6 %-os támogatottságvesztését (10% -> 4%).

Ma, melyik ország áll az első helyen az áldozatok/fertőzöttek számát illetően?
És melyik ország az, amelyik a végén kullog? (Hálistennek.)

Diktatúra! Tiszta rákosi rendszer! Népbiztosok a kórházak élén!
:-)

A Házparancsnokok rendszerét is be kellene vezetni. Az ellenzék biztos megszavazná.

Keresem a segítőszándékú kommentelőket, a bezártságban önmagukat emberként felismerőket. Még várnunk kell erre.....

Minden elismerésem a küzdelem bármely frontján helytállóknak, laborostól a miniszterelnökig, a járvány leküzdését támogatóknak. Köszönet illeti azokat is, akik erkölcsi mércéjükkel egyezően most eltekintenek a politikai fegyverektől, s hangnemük mértéktartóbb, avagy éppen a feszültség oldása érdekében hallgatnak. Erre is csak a nagyok képesek.

Az egészségügyhöz semmit sem értőként, de mezei polgárként a velem kapcsolatos ellátásokkal eddig elégedett és megértő kisemberként megnyugtatónak tartom a kormányzati erőfeszítéseket.

Az egészségügy vonalán rendben lévőnek látszanak a dolgok, köszönet Kínának és a Türk Tanács országainak is a segítségért. A bajban ismerszik meg a barát. No meg a kisstílű ellensége az országnak. De most rájuk kár pazarolni a szót.

A magam részéről célszerűnek tartanám, ha a kormány felállítana egy olyan operatív törzset, amely az élelmezéssel kapcsolatos napi ügyeket koordinálná, lehetőséget adna az állampolgári javaslatoknak, ötleteknek, foglalkoznának a táplálkozással kapcsolatos kérdésekkel, az étel intoleránsok helyzetével.

Palermóban az önkormányzat interneten elérhetővé tette a glutén intoleránsok számára elérhető, ajánlott élelmiszerek forgalmazását biztosító üzletek, boltok, éttermek listáját.

Táplálkozásügyi szakemberek jelentetnek meg ajánlásokat arra nézve, mit és hogyan együnk a karanténban. Az ötletek: figyelj oda, hogy most többet eszel, mint normál körülmények között, ugyan az egészségednek jót teszel, hogy otthon főzöl, túl sok só és adalék nélkül, de felfedezheted az igazi ízeket, persze ne egyél úgy, mintha minden nap vasárnap lenne, fontos a királyi reggeli, uzsonna-tízórai, csak a gyermekeknek, a felnőttek felejtsék el, végre egyél lassan, de felejtsd el az esti bőséges vacsorát, az ebéded legyen egy tál étel, levesek, és gyümölcs, ha agyerek paradicsomos tésztát kér, akkor adjál neki, de keveset, az étellel nem büntesd őket, a vacsora legyen könnyű, sajt, hal, sovány hús, zöldség, nincs koronavírus elleni élelmiszer, de a kevés hússal, sok zöldséggel, hallal erősítheted az immunrendszeredet, s persze kevés alkohol.

Előkerült Attilio Barbieri 2015.április 14-én megjelent írása is arról, hogy miért vásárolj mindenben kizárólag száz százalékban olasz terméket:

- biztonság
- foglalkoztatás
- a saját nemzeti jövedelmedet emeled
- értékteremtő
- az olasz termelőé a profit
- biodiverzitás
- versenyképesség javítása
- gátolod a vidék elnéptelenedését
- segítesz fenntartani a kapcsolódó ágazatokat, szállítás, üzletek, kereskedelem
- adóbevételek

Az agrártárca ezen operatív törzs tagjaként fejtsen ki még intenzívebb tájékoztatást.

Egy leendő operatív törzs, vagy a mostani is holnap adjon egy elérhetőséget az étel intoleránsok számára a legfontosabb információk elérése érdekében, s garantálja a dokumentált betegek ellátását, beleértve az érintett családok ellátását gluténmentes élesztővel. Ennyi fő/csomag élesztő annak, aki otthon kényszerül az intoleranciája miatt kenyeret sütni.

Az egyik orvos ismerősöm családja teljesen érintett ebben, s Ő mesélni felháborodottan, hogy képtelenek gluténmentes élesztőhöz jutni, s a kormány nem szervezi meg az ellátásukat.

Ekkor jutott eszembe, hogy tényleg jó lenne egy másik operatív törzs felállítása is, amely befogadná, kezelné az állampolgársági panaszokat, igényeket. Figyelembe véve a fontossági sorrendeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés