Nagyot nőtt a beazonosított koronavírusos betegek száma Magyarországon

2020. március 25. 7:07
Elhunyt egy brit állampolgárságú beteg.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 226-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, továbbá elhunyt egy brit beteg – közölte szerda reggel a koroanvirus.gov.hu.

Mint írják, továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma: 226 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár.

(Mandiner)

Összesen 293 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez csak azt mutatja, hogy a magyar egészségügy/kormány a legőszintébb, máshol meg az áldozatoknak, akiknek van 6 másik súlyos betegsége egyszerre, ott nem a koronavírus lesz beírva a halál okának, hanem a 6 másik betegség közül az egyik.
Romániában is van vagy 1 hivatalos áldozat.
Azt komolyan beszopja valaki?

Neked van igazad, a hír hiányos, mert nincs benne összefüggés semmivel, lóg, mint a fáról leszedett gyümölcs, amikor az erkélyen felakasztják.

Te meg ne Orbánnal foglalkozz, hanem inkább a magad hülyeségével.

Azért lehetett volna rajta egy szimpla szájmaszk. Vagy gumikesztyű.

"Nézze meg, ott van: "
Hol?

Viszont azt nem tudod, hányan nyögnek otthon tünetekkel, amelyeket nem hajlandóak tesztelni, hogy ne rontsák a statisztikát. Mondjuk még Svájcban is ez van ismerős szerint...

Sajnos a "regisztrált betegek száma" majdnem értelmezhetetlen adat. Akár az is fölvethető, hogy az elhunytakhoz számolják: 5% fölé nem nagyon mehet a magyar halálozási ráta, mert akkor meg az egészségügyön csattan az ostor.

Ezért minden elhunytra kell 20 új regisztrált beteg. Kb. ennyi a dolog relevanciája.

De a fontos kérdés ténylegesen az lesz, hogy elárasztják-e a kórházakat a haldoklók. Mert ha igen, a bájos propagandajátszmának vége.

Konkrét beszámolókon alapult, amit írtam. Egy svájcin és egy magyaron. Ha simán influenzás tünetekkel megbetegszel, először is nem fogad a háziorvos. Másodszor telefonon kapsz mindenféle jótanácsokat, hogy kamillatea meg ilyenek, harmadszor, hogy viszont semmiképp ne menj emberek közé, negyedszer, ha tényleg baj van, akkor azért ellátnak.

Már olyan statisztika is készült, hogy melyik országban hány beteget regisztráltak 10 elhunytnál. Radikálisan különbözik.

Hidd el, ha 1000 alatt maradunk, Orbán táblával fogok fölvonulni 2021 május 1-én. Nem várok a Viktortól korrekt propagandát. Csak annyit, hogy valahogy maradjunk életben. De azért dolgozzon kőkeményen, és részemről deal.

Minden valószínűség szerint lesz olyan családtagod, aki át fogja élni. Érdekel, hogy bekerül-e a statisztikába.

Én abban tökéletesen biztos vagyok, hogy Orbán nem akarja magára haragítani a választókat, ezért mindent megtesz azért, hogy ne szabaduljon el a halálozás. Akár hiszed, akár nem: ezzel ki is vagyok békülve. Ennyit várok tőle.

De ha tegyük föl meg sem állapítják róla telefonon keresztül, hogy koronavírusos, 3 nap alatt kifekszi a 40 fokos lázat, és fölépül, miközben a közvetlen családtagok karanténban kuksolnak, mert ennyi esze mindenkinek van, akkor ugye sajthető, hogy itt alighanem kimaradt valaki egy olyan statisztikából, ahová akár be is kerülhetett volna nagy eséllyel.

Na, csak azért, mert pont ilyen sztorikat hallottam. Egészen pontosan Svájcból, Magyarországról, de van egy szlovákiai sztorim is...

Azért ugye láttad az ostoba liberálbolsevista pánikkeltést Bergamoból? Na, ha ezt elkerüljük - és én ebben Orbánt maximálisan érdekeltnek látom, ezért komolyan bízom benne - akkor Orbán számomra bizonyítani fog. Minden mostani olcsó propagandafogás meg lesz bocsátva, ha valóság nagybátyánk ránk mosolyog.

Mert vészhelyzetben a hatalom eszközeivel kell gyorsan cselekedni.

Hát, ezt el tudom fogadni. Mondani csak annyit akartam, hogy nem a "regisztrált betegek" varázsszámaira kell figyelni, hanem az elhunytakéra. Ha az nem szabadul el, akkor minden OK.

Én telefonon értesültem az említett sztorikról és fészbukkon...

Ugye arról csevegtünk, hogy az illető a 40 fokos lázzal nem kerül be a statisztikába, mert senki nem megy a közelébe, aki megállapíthatná róla, hogy koronás. Ebből következően nyilván a családtagok sincsenek hatósági karanténban, de az ember egy kicsit reménykedik a józan eszükben...

Végső soron tényleg ez lesz a legobjektívebb összevetés. Illetve az elárasztott kórházakról dőlnének a felvételek, ezért jó hír, hogy még nincsenek ilyenek.

Ez egy remek módszer volna, ha reggelente a szaráskor mindenki letesztelné magát. Minthogy azonban ennyire automatikusan, pl. a wc-papírba beépített módon nincsenek tesztek - szemben az aranyérrel, ugye ha véres a budipapír, akkor az van, vagy hasnyálmirigyrák - na, szóval visszatérve a mi kis problmánkra, a koronavírusteszt nem ennyire automatikus. Emiatt sajnos tág tere nyílik a statisztikázásnak, de ez nem a kormányunk gonoszsága miatt van így, hanem mert ilyen az élet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés