Gondolatmenet

2019. december 3. 9:55

Hargitai Miklós
Népszava
Ha jól értettem Kósa Úr prosztó rasszizmusba csomagolt gondolatmenetét, szerinte kiiratkozik az emberiségből, aki a politikai céljai érdekében a jobboldali szélsőséggel kokettál.

„A különbség annyi, és ezt én az elmúlt napok fejleményeinek tükrében jelentős differenciának gondolom, hogy az említett városban nincs nyilvános zsidózás: amennyire a gyerek-, ifjú- és felnőttkori emlékeimet vissza tudom pörgetni, nem találkoztam ilyesmivel. És nem azért, mert szentek élnek ott (én is láttam azt a kiadványt, amelyben összegyűjtötték a korabeli keresztények zsidó javakat – széket, szekrényt, zongorát, lakást, földet, miegyebet – igénylő, személyes érdemekre hivatkozó leveleit), hanem valószínűleg a miatt a morális vagy spirituális felelősség miatt, amelyet minden hasonló esetben, a vétkességre vagy vétlenségre való tekintet nélkül a túlélők viselnek. Az életben maradottak és utódaik, ha másnak nem is, a halottak emlékének mindenképpen tartoznak annyival, hogy nem rángatják bele őket a mindennapi konfliktusaik mocsarába. Ez a tartozás az, amelyről a legkereszténydemokratább európai kormány mögött álló kormánypárt egyik alapembere, Kósa Lajos elfeledkezett, holott (amint azt a fenti példa talán meggyőzően igazolja) nem a keresztény világnézet vette el a tisztánlátását.

Látszólag nem tartozik szorosan ide, de egy ismerősöm a minap a saját szórakozására összegyűjtötte, hogy hányszor és milyen módon foglalkozott az elmúlt hetekben a közvetlen (fideszes) pártirányítás alatt álló úgynevezett közmédia úgynevezett híradója a vállaltan széljobb Mi Hazánkkal, illetve a liberális, de minden demokratikus normát betartani igyekvő (és a Jobbikból kiszakadt formációnál legalább háromszor nagyobb) Momentummal. Aki követte az elmúlt kilenc évben a Fidesz hatalmi játszmáit, azt nem fogja meglepni az eredmény: a Mi Hazánk nyert utcahosszal. Azért ajánlanám ezt mégis Kósa úr figyelmébe, mert ha jól értettem a prosztó rasszizmusba csomagolt gondolatmenetét, szerinte kiiratkozik az emberiségből, aki a politikai céljai érdekében a jobboldali szélsőséggel kokettál.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rosszul értetted.
Minimum.

"Az életben maradottak és utódaik, ha másnak nem is, a halottak emlékének mindenképpen tartoznak annyival, hogy nem rángatják bele őket a mindennapi konfliktusaik mocsarába."

Miklós, legalább ezt az alapvetéseteket megpróbálhatnátok betartani. Ott a nagyondemokratikus oldalon. Például amikor diktatúráztok, rezsimeztek meg holokausztoztok napestig.

Amúgy meg az életben maradottak és utódaik számára nem a Fidesz a fő veszély. Hanem az "agysebészek". Akik elég gyakran - természetesen szigorúan elszigetelt esetekként - tettekkel jelzik, hogy nem kifejezett filoszemiták.

Akkor nem tette le az esküt. Eskü nélkül pedig nem működhet.

HARGITAI MIKLÓS, Népszava írja:

"Ha jól értettem Kósa Úr prosztó rasszizmusba csomagolt gondolatmenetét..."
Nem jól értette, hanem félremagyarázta, megrontva szavak becsületét.

A Jobbik Vona Gáborostul jó viszonyt ápolt Heller Ágnes filozófus asszonnyal. Heller Ágnes a nagy kapacitású filozófus még a Jobbikból is kezesbárányt tudott formálni és becsalogatta a Népfrontba, ahol még Gyurcsánnyal is egy tálból cseresznyézhettek.

A Jobbik ragaszkodik a holokauszttagadó Kulcsár Gergelyhez ...
https://24.hu › belfold › 2019/09/10 › kulcsar-gergely-jobbik-megyei-lista
2019. szept. 10.

https://hvg.hu › itthon › 20171130_Heller_Agnes_Ha_nincs_egyuttmukod...
2017. nov. 30. írta:
"A Jobbikról (Heller) azt mondja, ők is egy ellenzéki párt, nélkülük lehetetlen győzni.

Mindenki azzal jön, hogy az antiszemitáktól védi az országot meg az ellenzéket. Uramisten, én vagyok a holokauszttúlélő, és nem ők! Ezzel a tapasztalattal a hátam mögött mondom, hogy ha nincs együttműködés a Jobbikkal, akkor a Fidesz fog hatalmon maradni. Ha a Fidesz hatalmon marad, az tragédia Magyarországnak. Nem egy bonyolult ügy ez."

Kedves Miklós!

A Jobbik kapcsán csak annyit, hogy egy normális zsidó polgárnak nem megy le a torkán a balliberális zsidó értelmiség és a náci Jobbik összeborulása. Még a Fidesz leváltása érdekében sem, vagy vannak értékeink, vagy nincsenek. A balliberális zsidó értelmiség elvesztette morális hitelét.

Prosztó rasszizmusról írsz. Minden rasszizmus elítélendő, ez evidencia. Képzeld, ma délelőtt a Klubrádió, Reggeli gyors című adása vendége volt Kincses Gyula, az Orvosi Kamara új elnöke.

Több szakmai kérdésben csak egyet tudtam vele érteni, ígéretes amiről beszélt. Érdekes volt, ahogyan Karácsony, legyen minden kerületben CT felütésű kampány szlogenjét értelmezte. Kincses szerint ez egy politikai szlogen volt, s nem szakmai, ugyanis több CT található a fővárosban, mint ahány kerület, a kérdések kérdése nem az, hogy legyen minden kerületben hanem, hogy jól működő készülékekről legyen szó, s ki legyenek használva.

Kincses szeretné a hálapénzt kiiktatni a rendszerből. Javaslata, hogy egy szakorvos kezdő fizetése egy millió forint legyen. Ezzel is egyet tudok érteni.

A műsorvezető érdeklődött arról is, hogy miért adnak az emberek hálapénzt. S érdekelne, hogy mi a véleményed, s besorolod-e a rasszizmus fogalomkörébe azt, amit Kincses Gyula mondott. Kincses: ".......vagy a kipcsák, vagy a hungarista gének miatt" adakoznak a betegek.

Szerintem ez az újabb zsidó mucsa, ami miatt Kincsesnek le kellene mondania a kamara elnöki posztjáról. Lasz valaki, aki ezt kezdeményezni fogja? Esetleg Te magad Miklós, már csak azért is, hogy nem utálják az emberek a zsidókat, hogy egy kamarai elnök nem lehet ennyire bunkó, a Te szavaiddal élve prosztó rasszista.

Miért kell naponta feladni a labdát, sértegetni a többségieket?

Ugyanis Kincse szavait lefordítva, minden, nem zsidó ember, jobb, vagy baloldali a kipcsák, vagy hungarista génjei okán ad hálapénzt. Ugye tudjuk kik voltak a hungaristák, a nyilasok, szóval itt mindenki kipcsák, vagy nyilas, ha nem zsidó Kincses Gyula értelmezésében.

Amiért ezen felháborodtam az az, hogy az ilyen bunkó zsidók miatt, a normális zsidó kispolgárt gyűlölik meg.

Várom, hogy DK-s barátaink megerősítsék Kincses véleményét, itt mindenki kipcsák és nyilas..... Hogy lesz ebből normális együttélés? Egy falusi háziorvos szájából is furcsán hangzana egy ilyen kiszólás, de az Orvosi kamara elnökétől, aki háborúra készül a kormány ellen? Ilyen morális háttérrel? na, ne.

Miklós, várom az ezzel foglalkozó írásodat már csak a hitelesség, a kettős mérce kizárása érdekében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés