DK, MSZP, Párbeszéd: „Az a feladatunk, hogy 2022-re a horthyzmus írmagját is kiirtsuk”

2019. november 16. 13:22
Az újhorthyzmus írmagját is ki kell irtani, és tiltakozni kell az ellen, hogy a Mi Hazánk Mozgalom Horthy Miklós budapesti bevonulásának századik évfordulóján „masírozik” Újbudán – jelentették ki az MSZP, a Párbeszéd és a DK politikusai szombaton a fővárosi Szent Gellért téren.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke kiemelte: ha 2022-ben a köztársaságpártiak bizalmat kapnak Magyarországon, akkor a vörösterror áldozatainak emlékműve mellé azonnali hatállyal felállítják a fehérterror áldozatainak emlékművét is.

"Horthy elutasította a köztársaságot, a demokráciát, és regnálása alatt végig Budapest-ellenes politikát folytatott. Olyan rendszert hozott létre, amelyet Orbán Viktor és a Fidesz ma vállaltan példának és mintának tekint, és amely egyre inkább hasonlít a mai Magyarország világára" - közölte. Úgy fogalmazott, a Horthy-rendszer az antiszemitizmust a hivatalos állami politika szintjére emelte, és kizárta a politikai váltógazdaságot, az Orbán-rendszerben pedig "sorosoznak" és törvényt alkotnak annak érdekében, hogy az ellenzéki képviselők ne emelhessék fel érdemben a szavukat a parlamentben.

Kunhalmi Ágnes arra is kitért, hogy Horthy háborúba vezette az országot, Orbán néhány napja pedig azt mondta, 2026-ra a magyar honvédség képes lesz egy helyi háború megvívására. "Akik ma azt állítják, hogy az önkormányzati választások eredményeképpen Budapest ismét vörös rongyokba öltözött, azok semmibe veszik a választók akaratát, és szembeszállnak a demokrácia minden elemével" - mondta az MSZP politikusa.

Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke hangsúlyozta: amíg "a Fidesz és szövetségese, a Mi Hazánk Mozgalom újhorthysta társadalmat épít", az MSZP és ellenzéki partnerei 2022-ben vissza akarják vezetni az országot európai, demokratikus, szociáldemokrata hagyományaihoz.

Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője Horthy Miklós bűnösségét hangsúlyozta, hozzátéve: rendszere meggyilkolt nagy művészeket, elüldözött tudósokat, megalkotta a világ első zsidótörvényét, kétszázezer magyart küldött a halálba a Don-kanyarban. "Az a feladatunk, hogy 2022-re a horthyzmus írmagját is kiirtsuk" - közölte.

Barabás Richárd, Újbuda alpolgármestere, a Párbeszéd szóvivője úgy fogalmazott: a "nácik" szombaton Újbuda kulturális főutcáján kívánnak egy ordas eszme mellett kiállva vonulni.

Összesen 213 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke kiemelte: ha 2022-ben a köztársaságpártiak bizalmat kapnak Magyarországon, akkor a vörösterror áldozatainak emlékműve mellé azonnali hatállyal felállítják a fehérterror áldozatainak emlékművét is."

Ebben az esetben nem nyerhetnek 2022-ben.

Egyébként Horthy rendszere jóval tovább tartott, hatványozottan stabilabb volt, mint a vörös söpredéké, amely ezeknek a tetves bolsevikoknak a példaképe. És a Horthy féle rendszert is gyakorlatilag egy újabb világháború tudta csak elsöpörni.

Hát, ha nincs jobb dolgotok,...

Tehát egymás irmagját fogják kiírtani.

Példának nem példa a Horthy rendszer politikája, de nem árt elgondolkodni azon, hogy az ország lakossága az 1920-as ~8 millióról az utolsó békeévekre ~9 millióra emelkedett, az a bizonyos GDP pedig az ausztriainak 60%-a volt.

Nemcsak neki van. A balliberálisok kétfélék. Vannak azok, akik kőkeményen pénzért árulják el a hazájukat. Vannak akik ostobaságból. Az első csoporton kőkeményen bosszút kellene állni, mert láthatóan elszemtelenedtek, hiszen azt közvetítjük, hogy semmilyen következménye nincs a hazaárulásnak és a szabad rablásnak. Lásd pl. Dobrev Klára. Még van képük kioktatni is bennünket.

Mit nem hallok? Itt horthyzmus van? 1944 óta nem voltatok Magyarországon? De jó nektek, mert akkor azt az "áldott jó" Rákosi, és Kádár rendszert sem kellett átélnetek.
Amúgy, ott a "túloldalon" teljesen elmentek otthonról?

Itt az 1919-es sorozatszámú patkányhorda legújabb tagozata:

Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke
Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke
Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselőjee.
Barabás Richárd, Újbuda alpolgármestere, a Párbeszéd szóvivője

"Ez a város kiüldözte a hazából annak legjobbjait és egy év alatt elprédálta összes javainkat." - mondta Horthy Miklós.
És ezt Budapest megismételte még négy alkalommal.

- 1947-1963 ÁVH,
- 1978 eladósítás,
- 1998-99 spontán privatizáció, majd bokrosi privatizáció,
- 2002-2010 Magyarország teljes kifosztása, új eladósítás

MOST KÉSZÜL AZ ÖTÖDIK, VÉGLEGES, VISSZAFORDÍTHATATLAN KIRABLÁSA MAGYARORSZÁGNAK.
A RABLÓK UGYANAZOK, EZÚTTAL NYÍLT KÜLFÖLDI ÖSSZEJÁTSZÁSSAL,
A TERV FINANSZÍROZÓJA A GEORGE SOROS NEVŰ, ugyancsak 1919 sorozatszámú PATKÁNY.
És akik a listáról lemaradtak:
Cseh Botmixer K., Momentum,
Karácsony Biciklis Gergely Budapest Mindenkié
és sokan mások..., a patkányok szaporák és mindig képesek az újraszaporodásra

A nem-liberális történészek szerint Horthy kiemelkedő és pozitív szerepet játszott a magyar történelemben.

Hadd szoljak en is Kunhalmihoz "erdemben", amugy Hadhazysan: a lonak a fa.zat!

A mandi remek képeket használ. Mindig dicsérem:-)

Ez az egész egy DK-MSZP-(Párbeszéd, az meg hány ember?) hazugság. de Kunhalmitól Gréczytől stb. mit lehet várni. A szociáldemokrácia náluk a globális nagytőke és finánc burzsoázia korlátlan hatalma.
Ismereteim szerint ez sztálini 1936-os olvasatban maga a fasizmus.
Horthy alatt Budapest fejlődött, Magyarország szintén.
A 200 ezer Don-kanyarban elveszett ember sem igaz, sajnos sokan meghaltak, fogságba estek, megsebesültek.
A háborúból nehéz lett volna kimaradni, ugrásra készen álltak a románok, horvátok,szlovákok.
Ez sajnos bizonyos fokg ma is fennáll, csak nézzük meg a szomszédos tolvajok egyes politikusainak nyilatkozatait.
Ezértr kell a magyar hadsereget fejleszteni.
Amin Horthy változtathatott volna az érdemi földosztás elmaradása volt.

Zajlik a vita. Az biztos, hogy a balosok által festett Horthy-kép egyoldalú, és ezért hazug.

Azért ez a "világ első zsidótörvénye" nagyon gyenge, h. ne mondjam, műveletlen ember találmánya, h. lehetőleg nagyobbat szóljon. Tényleg nagyot szól, de nem Horthyról.

Jurák Kata, olvasod? Juj, kiirtás, hogy mik vannak, milyen csúnya szavakat használnak, bezzeg mi jól neveltek vagyunk....


Egyébként meg elgondolkodtató a balliberális oldal ilyen fordulatszámú támadása. Lásd Index, s most ez. De különösen a szókincsük ami a vörösterrorra emlékeztet.

Soha többé fasizmust, ez nem lehet vita tárgya, de az sem jó, ha a magyarországi zsidóságban, egyetlen kohéziós pontként ez szerepel. Ki kell jönni ebből a traumából, ezt vallja sok zsidó értelmiségi.

Számomra intellektuálisabb az, ahogyan Eörsi István közelítette meg ezt a kérdést. Eörsi azt vallotta, hogy a szellemi -és közéletben kell olyan légkört biztosítani, hogy az ordas eszmék nem jöjjenek vissza.

A balliberális oldalon az értelmiség szerepét most átvette a harsány utcai, piaci kikiáltók, felelősség nélküli politikai kufárok, haszonlesők, hatalomvágytól fűtött serege.

Amit most az ellenzék csinál, az a ketté osztottság tovább mélyítése, ütik a meleg vasat, fokozhatják a saját tábor elszántságát, harciasságát, de félelmet keltenek a minden oldali szélsőséget elutasító polgárokban.

Melyik marha tette oda bele?

"DK, MSZP, Párbeszéd: „Az a feladatunk, hogy 2022-re a horthyzmus írmagját is kiirtsuk”
Szóval megint jön a vörös terror és a proletár diktatúra. És megint a zsidók fogják vezetni?

"Polnay Jenő, a Magyar Zsidók Országos Szövetsége elnöke bejelentette, szervezete Horthy kormányzóságát támogatja, és hozzáfűzte, hogy a hazájukat szerető zsidók mindig is távol tartották magukat a radikális baloldali vagy más, opportunista politikai kisérletektől."
(Thomas Sakmyster, Admirális fehér lovon című könyvéből, Helikon kiadó, 2001, 58.old.)

Tehát csak a hazájukat nem szerető zsidók....

A hazai egy főre jutó GDP az osztrák százalékában:
1870-ben 58,6%
1910-ben 60,8%
1938-ban 74,6% (Horthy rendszer utolsó békeéve)
1990-ben 38,2%
2010-ben 34,7%
(Hazafi Zsolt, Hetek, 2013. július 20.)
A kapitalista, horthysta idők határozott felzárkózási trendje után a kommunisták alatt határozott leszakadás.

NATO kötelezettség. Tudod, a NATO az, akit most szólított fel Cseh Kata, hogy csináljon nekik helyet idehaza, szerezze meg nekik a hatalmat. Cseh Katáék viszont nem fogják a kellő, elvárt szintre emelni a haderőt.

„A német megszállás első két hónapjában még az európai sorstársaik tragédiájáról Horthynál jobban informált magyar zsidó vezetők is engedelmeskedtek Adolf Eichmann és magyar cinkosai parancsainak. Egyes vagyonos zsidók, mint Chorin Ferenc is, a felkínált lehetőséget megragadva megegyeztek a németekkel, és családjaikkal Portugáliába emigráltak.”
(Forrás: Thomas Sakmyster: Admirális fehér lovon, Horthy Miklós 1918-1944, Helikon kiadó, 2001, 316.old.)

„Sohasem informálták őt Auschwitz és a többi koncentrációs tábor halálgyárairól és gázkamráiról.” (U. o.)

COMPLETE LIST OF JEWISH EXPULSIONS (1,030)
Posted on May 2, 2018, September 15, 2018 by lordmolyneaux
(with explanations and sources):
~1,200 B.C. – Egypt – Jews Expelled for having leprosy and causing various
seditions/rebellions throughout Egypt, including helping the Hyksos gain and maintain
power; Jews venomously deny this basically because it refutes the mythology in their Old
Testament; Egyptian historian Apion (1st Century B.C.), who the Jewish Josephus wrote an entire book (‘Against Apion’) attempting to debunk because he said bad things about Jews and their perfectness (Tacitus via Apion via Manetho, ‘Judaism In Action’)
(this first entry may in fact need to be omitted due to the fact that it is largely mythistorical
and also that it is referring to the Hebrew people who are not exactly the same people as
the Jewish people)
733 B.C. – Samaria – Jews Expelled by King Tiglath-Pileser III (Samuele Artom, ‘The Books of Kings and Chronicles’, 1981)
722 B.C. ñ Samaria ñ Jews Expelled by Sargon II (Samuele Artom, 1981)
586 OR 597 B.C. – Babylon/Judah ñ Jews Expelled by Nebuchadnezzar II of Babylon for
refusing to pay tribute (Michael Coogan, ‘A Brief Introduction to the Old Testament’, 2009)
356 B.C. – Persia – Jews Expulsion/Killing plot by Haman (apocryphal ‘Book of Esther’;
mythistorical)
139 B.C. – Rome – Jews Expelled by Gnaeus Cornelius Hispanus for attempting to corrupt
Romans into religious cults, cheating people out of money. (E. Mary Smallwood, ‘The Jews
Under Roman Rule: From Pompey To Diocletian’, p. 128;
http://semiticcontroversies.bl..)
115 B.C. – Cyrenaica, Cyprus – Jews Expelled/Killed
(http://www.jewishencyclopedia...)
87-86 B.C. – Cyrene, Greece – Jews Expelled/Killed after Jewish uprising (E. Mary Smallwood,
‘The Jews Under Roman Rule: From Pompey To Diocletian’, p. 141)
66-63 B.c – Jerusalem – Jews Expelled after Pompey The Great annexes Judea/takes Jews as
slaves to Rome (E. Mary Smallwood, ‘The Jews Under Roman Rule: From Pompey To
Diocletian’, p. 21)
63 B.C. – Samaritan toparchies (E. Mary Smallwood, ‘The Jews Under Roman Rule: From
Pompey To Diocletian’, p. 40)
61 B.C. – Ramathaim, Syria – Jews Expelled (E. Mary Smallwood, ‘The Jews Under Roman
Rule: From Pompey To Diocletian’, p. 28)
61 B.C. – Ephraim, Syria – Jews Expelled (E. Mary Smallwood, ‘The Jews Under Roman Rule:
From Pompey To Diocletian’, p. 28)
61 B.C. – Lydda, Syria – Jews Expelled (E. Mary Smallwood, ‘The Jews Under Roman Rule:
From Pompey To Diocletian’, p. 28)
53 B.C. – Palestine – Jews Expelled/sold into slavery by C. Cassius Longinus (E. Mary
Smallwood, ‘The Jews Under Roman Rule: From Pompey to Diocletian’, p. 36)
37 B.C. – Palestine – Jews massacred after Romans capture Jerusalem (E. Mary Smallwood,
‘The Jews Under Roman Rule: From Pompey to Diocletian’, p. 113)
30 B.C. – Alexandria, Egypt – Jews massacred (50,000+) in a riot started by Physcon
specifically against Jews (E. Mary Smallwood, ‘The Jews Under Roman Rule: From Pompey to
Diocletian’, p. 224-225)
12 B.C. – Gaul – Jews massacred after revolt/resistance against introduction of Roman
census/taxes (E. Mary Smallwood, ‘The Jews Under Roman Rule: From Pompey To
Diocletian’, p. 152)

Így megy 42 oldalon keresztül a zsidók kiutasítása a történelem során, míg Magyarországra csak jöttek zavartalanul.-

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés