Soltész: Nick Vujicic példája azt mutatja, hogy az élet minden nehézsége ellenére értékes

2019. október 25. 14:00
A beszédeivel tízezreknek reményt adó Nick Vujicic élete arra taníthat és biztathat mindenkit, hogy a sok küzdelem soha nincs hiába – mondta az államtitkár.

Nick Vujicic, a végtagok nélkül született világhírű keresztény motivációs tréner példája azt mutatja, hogy az emberi élet minden nehézség, bánat és betegség ellenére is értékes – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Papp László Budapest Sportarénában, az amerikai-ausztrál férfi előadása előtt.

Soltész Miklós szerint lehet sajnálkozni, szomorkodni egyes élethelyzeteken, vagy lehet azt mondani, hogy „nekem semmi sem sikerül”, de a nyolc éve házasságban élő, négy gyermeket nevelő, és beszédeivel tízezreknek reményt adó Nick Vujicic élete arra taníthat és biztathat mindenkit, hogy a sok küzdelem soha nincs hiába.

A Nem Adom Fel Alapítvány és az Ez az a nap! szervezőiroda szervezésében tartott rendezvényen az államtitkár arra biztatta a fiatalokat, hogy nehéz élethelyzeteikben, például amikor gyerekvállalásról kell dönteniük, vagy ha bánatukban az élettel szembe akarnak fordulni, mindig gondoljanak Nickre, aki szerint „az élet csodálatos, gyönyörű szép, érdemes küzdeni”.

Nick Vujicic a Kárpát-medencéből érkezett több ezer diák előtt tartott előadásában arról beszélt, ha az embernek van hite, család vagy barátok veszik körbe, akkor bármilyen körülmények között boldog életet tud élni. Ha magad nem élsz át csodát, csoda lehetsz mások számára – hangoztatta.

Tanításának fontos pontjai között említette, hogy az ember legyen hálás azért, amije van, legyen tisztában azzal, hogy mindaz a jó, amit maga körül tesz, visszahat majd rá, az embernek legyen életcélja, és ne feledkezzen meg azokról, akiknek támogatást vagy bátorítást adhat.

Nick Vujicic a diákok előtt az iskolai „szekálások”, csúfolódások, pletykálások ellen is felemelte a szavát. Fontosnak mondta, hogy akiket ilyen bántalmazás ér, azok ne forduljanak magukba, hanem merjenek beszélni ezekről, akár barátokkal, segítőkkel, akár tanáraikkal, továbbá azt is kérte tőlük, merjenek kiállni az ilyen heccelődések ellen.

(MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nick Vujicic=10/10 nagyszerű

Kedves Horst Tappert!

Miért állsz szóba ilyen primitív emberrel, mint annamanna? nem értelek....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés