Forró ősz

Orbán: Kisnyilasok ne oktassanak minket erkölcsből

2019. október 21. 13:37
A magyar kormányfő parlamenti felszólalását táblákkal és bekiabálásokkal zavarták meg az ellenzéki padsorokból.

A kormányfő napirend előtti felszólalásában az önkormányzati választást értékelve kiemelte: pártállásra tekintet nélkül mindenkinek Magyarországért és a magyar emberekét kell dolgoznia, mert „a haza nem lehet ellenzékben”. Hangsúlyozta: a kormánynak külön elismerés, hogy az országban a kormányzó pártok megkapták a szavazatok több mint 50 százalékát. A kormány folytathatja a munkáját, a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott – jelentette ki. Hozzátette: folytatják a munkaalapú gazdaság, a családbarát Magyarország, a növekvő bérek, a tisztességes időskor, az otthonteremtés és a nemzetegyesítés politikáját.

Kifejtette: az önkormányzati választást minden településen sikeresen és eredményesen megrendezték, és köszönet illeti azt a 20 ezer embert, aki közreműködött a választás lebonyolításában. A kormány a választás megszervezéséhez és lebonyolításához kapcsolódó feladatait „közmegelégedésre megoldotta” – értékelt. A miniszterelnök köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik részt vettek a választáson és „ezzel hozzájárultak a magyar demokrácia működéséhez”. A részvételi arányok azt mutatják, hogy „a magyarok továbbra is elkötelezettek a demokrácia mellett és hisznek Magyarország jövőjében” –fogalmazott. Kijelentette: „a magyar demokrácia erős, működik és képes továbbra is hatékonyan szolgálni az emberek érdekét”.

Megvédtük a magyar állampolgárokat

A közjátékot követően Orbán Viktor folytatta beszédét: ebben arról beszélt, hogy sikerült jó uniós bizottsági elnököt választani, valamint arról is szót ejtett, hogy tisztességes és korrekt megállapodást kötöttek a britek a távozásról. Hangsúlyozta: olyan megállapodáshoz járult hozzá, amely védi a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok érdekeit és jó a magyar gazdaságnak is.

A jó hírek után a rossz hírek közé sorolta, hogy a miniszterelnökök tanácsa nemet mondott Észak-Macedónia és Albánia európai uniós tagságáról szóló tárgyalások megkezdésére. „Ez rossz döntés, de remélem, nem tragikus” – fogalmazott, hozzátéve: tragikus az lenne, ha Szerbia felvétele megakadna. Majd arról beszélt folyamatos bekiabálások között, hogy messze van a megállapodás az uniós költségvetésről. A klímacélok tekintetében elmondta: a 2050-es klímacélok csak a magyar gazdaság radikális átalakításával teljesíthetők, ennek költségigényét benyújtották az EU-nak, ez 150 milliárd euró.

Október 24-én, a kormányülésen véglegesítik az őszi ülésszakon megszavazandó törvénytervezeteket – zárta beszédét a magyar kormányfő.

Orbán: Kisnyilasok ne oktassanak minket erkölcsből

Később, az ellenzéki frakcióvezetők felszólalása utáni viszontválaszában kijelentette: megköszöni az ellenzéki szavazóknak, hogy részt vettek a választáson, és városvezetőket választottak. Jakab Péterre reagálva elmondta: visszautasítja a kijelentését, miszerint jobbágyok vannak Magyarországon, az országnak állampolgárai vannak. Hozzátette: masírozó kisnyilasoktól nem fogadnak el erkölcsi kioktatást. Szabó Tímea szavaira úgy reagált: a közösségi médiumok korában nem lehet a sajtószabadság korlátozásáról beszélni, amit „határtalannak” jellemzett.

A Törökországgal kapcsolatos bírálatokra reagálva aláhúzta: egy NATO-tag kivonult, majd egy másik NATO-tag bevonult Északkelet-Szíriába, szerinte az erkölcsi felelősség az Egyesült Államokat terheli. Gyurcsány Ferenc által elmondottakra úgy reagált: nem lázadás történt október 13-án. Majd felidézve Gyurcsány őszödi szavait, úgy vélte, ilyet hivatalban lévő kormányfő nem mondhat el. Szerinte az a Demszky-korszak jött vissza, amelyik szétlopta a várost.

Az MSZP-s frakcióvezető által elmondottakra elmondta: ki fogjuk fizetni a nyugdíjakat, nem fogunk róluk elfeledkezni, mert ők „a mi szüleink, nagyszüleink”, de furcsának találja, hogy pont az az MSZP beszélt erről, amelyik nem tartotta a nyugdíjak értékét. A sajtószabadságot újra érintve elmondta: meg kell nézni, hány plakátja volt Karácsony Gergelynek.

Ennél a pontnál Kövér László félbeszakította a folyamatos bekiabálások miatt a kormányfő felszólalását. „Szégyelljék magukat!” „Primitív, ostoba fajankó!” – üzente egy képviselőnek. Arról is beszélt, a házbizottsági ülésen ennek folytatása lesz.

Orbán Viktor végezetül arról beszélt: arra kéri a polgármestereket, hogy ne üljenek fel az ellenzéki felszólításnak, és ne legyenek a városházák a kormány elleni harc színterei.

(Mandiner, MTI)

Összesen 382 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ellenzéknek már nagyon hiányzik az OPNI. Sürgősen meg kellene építeni, és oda beköltözhetnének.

Válaszok:
vizesnyolcas | 2019. október 21. 19:24

És ugye az LMP listájáról (!!) jutott be, hiszen a "tuti befutó" szekszárdi kerületében tönkre lett verve.

Azóta aztán egyrészt kilépett az LMP-ből, másrészt gyakorlatilag nincs már LMP sem.

Szóval nagyon is jogos a kérdésed.

Ezeket és a szövegeiket ennyire kell komolyan venni.

Valóban, alig pár hónapja azt mondta, hogy nem vesz részt a parlament munkájában...

Láttam, ott volt.
Csak ugye most átadta a lehetőséget a hasonlóan "tehetséges" párttársának, Szabó Tímeának.

Hadházy Ákost pedig eltávolították a pulpitus alól. (A független képviselő ezután arról írt Facebookon, hogy a következő országgyűlési választásig nem fog részt venni a parlamenti munkában.)

Először is hurrá!
Másodszor, azt nevezi parlamenti munkának, hogy táblákat emelget, a miniszterelnök napirend előtti felszólalásakor és bármikor?

Válaszok:
ThunderDan | 2019. október 21. 15:08

Szerintem ebben dőreség bízni.

Inkább azon kell dolgozni (a kormányzasban és a politikai kommunikációban is), hogy az emberek többsége NE szavazzon erre az MSZP-SZDSZ 2.0-ra.

Úgy rémlett, hogy ezt már egyszer bejelentette...

Válaszok:
Sulammit | 2019. október 21. 15:32

Abban igazad van, hogy visszatértek a komcsik, a primitív bunkó modorukkal, Jakabbal az élen. Viszont, ha megnézed a felvételeket, Orbán mosolygott, amikor Hadházy elkezdett bohóckodni a tábláival. Nem tépte ki, hanem megpróbálta felhúzni a kezéből. A mosolygást miért is nevezed őrjöngésnek? Orbán Viktornak van humora. Megmosolyogta a Hadházy produkciót.
Fejbe is vághatta volna ezt a idétlen barmot nem gondolod?

Azért, mert pár nap volt hátra a választásig, és már nem lehetett új jelöltet állítani.

Apropó: Lackner és Gajda lemondtak már?

Ja, hogy a narancsbolsiktól loptad a mondataidat, forrásmegjelölés nélkül.

Hírhamisító szélsőséges uszítók vagytok.. (de hát, ez nem nagyon újság az MSZP és csatolmányai 30 éves történetét ismerve)

Konkrétan élőben néztem a közvetítést, és NEM ez történt.

Pont ezt akartam írni én is, ezt a hat év után szünet után ismét elővett propaganda-accountot olvasni csak időpocsékolás.

Lehet, hogy havonta bejelenti? Tényleg bejelentette már, vagyis Hadházy hazudik, és aki hazudik az lop is, tehát Hadházy lop...is.

Rongyos volt Hadházy büdös zoknija, szétfoszlott az egész talpán.

Kész gyötrelem volt végighallgatni ezt a nőféleséget.
Ordibál, vádaskodik, fenyegetőzik. Ha a te feleséged így "beszélne" veled, a stílusról beszélek, mi lenne a reakciód?

Szerintem most a globalista-patrióta szembenállást jelent a baloldali-jobboldali, azaz ha bukott volna az ellenzék, akkor vagy ugyanott folytatták volna, ahol abbahagyták, vagy a Párbeszéd, Milla, LMP, Momentum mintájára felbukkant pár új párt, akik valahogy mégis az Mszp-DK mellett kötöttek volna ki.

"Volna néhány, akiket orvoshoz lehetne küldeni." - Például Grazba.

Majd olvaslak, ha vakhangya10 leszel, mert ennek a nevednek is kitelt a becsülete.

"Majd felidézve Gyurcsány őszödi szavait, úgy vélte, ilyet hivatalban lévő kormányfő nem mondhat el."
Gyurcsány akkor igazat mondott. Ilyet valóban nem szabad hivatalban politikusnak mondani.

A kormány ezt az idióta, erkölcstelen, hazug, provokatív stílust fogja nyomni 2022-ig, mert úgy látják, hogy erre van fogadókészség -- egyrészt a büdös, senkiházi prolik, másrészt a felnövekvő kütyü- és drog-nemzedék részéről. És, sajnos, ebben igazuk is van. Megint a legalja emberek legalantasabb ösztöneire építenek, és lám, bejönni látszik.

Lássuk be, téged tényleg fölösleges. De még azért élnek néhányan az országban.

Azt mondta, hogy semmi olyant nem csináltak, ami az országnak hasznos lett volna, csak hazudoztak. Erről szólt a beszéd.

Akkor esetleg próbáld meg azt is elolvasni, amire reagáltam.
Hátha megvilágosodsz, kicsi narancsom!!!

Az ellenzék a mostani veresége ellenére illúziókba ringatja magát, s 2002-re teljesen szét fog esni.

Válaszok:
Sulammit | 2019. október 21. 17:54

Ezt Vadainak mondta, mert folyamatosan belekiabált, beleripacskodott Orbán beszédébe?

bekiabálások miatt a kormányfő felszólalását. „Szégyelljék magukat!” „Primitív, ostoba fajankó!”

Csak az ellenzék oldaláról, ahogy már pár éve is láthatjuk.
A fideszesek sípoltak Orbán arcába, vagy az a szerencsétlen idegbeteg Szabó Tímea és társai.
A fideszesek mutogattak fel táblákat, amikor Németh Szilárd beszélt, vagy az a szerencsétlen idegbeteg Szél Bernadett, Hadházyval? ...

Csakhogy pontosítsunk. Az ellenzék parlamenti viselkedéséről ejtettem pár szót, hoztam fel pár példát.

A "kisnyilasokkal" az a baj, hogy megtagadták amit eddig mondtak.

Ennyire brutális a diktatúra.

Most legalább mindenki láthatta, mennyire brutális a diktatúra.

Azt meg inkább ne is feszegessük, hogy te mi a lószar vagy.

Ez a "kisnyilasok" nagyon betalált Jakabra.
Telibe találta az izgága, primitív, zsidó, kisnyilas Jakabot.
Azt hiszi ez a töklámpás, hogy elég, ha ordítozik, szemétkedik a parlamentben a miniszterelnökkel?
A mi bölcs és higgadt miniszterelnökünk, megadta a méltó választ ennek a kisnyilasnak.
Orbán Viktor szereti a rendet és a tisztaságot, úgyhogy egyenként felmossa az üléstermet az ellenzék frakcióvezetőivel.

János bácsi, elég ostoba a druszád, mert Orbán nem az inváziót támogatja. Mondd meg neki.

Ez nem logikus válasz János bácsi.

De ugye azt is elolvastad, amire reagáltam???????????????
Vagy odáig már nem jutottál el??
Csak ha már a nagycsoportot emlegeted. Merthogy nem én kezdtem el ezen a szinten érvelni.

Nem találtad elég kreatívnak a Fidesz válaszát? Te mit mondtál volna?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés