Orbán: Kisnyilasok ne oktassanak minket erkölcsből

2019. október 21. 13:37

A magyar kormányfő parlamenti felszólalását táblákkal és bekiabálásokkal zavarták meg az ellenzéki padsorokból.

2019. október 21. 13:37

A kormányfő napirend előtti felszólalásában az önkormányzati választást értékelve kiemelte: pártállásra tekintet nélkül mindenkinek Magyarországért és a magyar emberekét kell dolgoznia, mert „a haza nem lehet ellenzékben”. Hangsúlyozta: a kormánynak külön elismerés, hogy az országban a kormányzó pártok megkapták a szavazatok több mint 50 százalékát. A kormány folytathatja a munkáját, a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott – jelentette ki. Hozzátette: folytatják a munkaalapú gazdaság, a családbarát Magyarország, a növekvő bérek, a tisztességes időskor, az otthonteremtés és a nemzetegyesítés politikáját.

Kifejtette: az önkormányzati választást minden településen sikeresen és eredményesen megrendezték, és köszönet illeti azt a 20 ezer embert, aki közreműködött a választás lebonyolításában. A kormány a választás megszervezéséhez és lebonyolításához kapcsolódó feladatait „közmegelégedésre megoldotta” – értékelt. A miniszterelnök köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik részt vettek a választáson és „ezzel hozzájárultak a magyar demokrácia működéséhez”. A részvételi arányok azt mutatják, hogy „a magyarok továbbra is elkötelezettek a demokrácia mellett és hisznek Magyarország jövőjében” –fogalmazott. Kijelentette: „a magyar demokrácia erős, működik és képes továbbra is hatékonyan szolgálni az emberek érdekét”.

Megvédtük a magyar állampolgárokat

A közjátékot követően Orbán Viktor folytatta beszédét: ebben arról beszélt, hogy sikerült jó uniós bizottsági elnököt választani, valamint arról is szót ejtett, hogy tisztességes és korrekt megállapodást kötöttek a britek a távozásról. Hangsúlyozta: olyan megállapodáshoz járult hozzá, amely védi a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok érdekeit és jó a magyar gazdaságnak is.

A jó hírek után a rossz hírek közé sorolta, hogy a miniszterelnökök tanácsa nemet mondott Észak-Macedónia és Albánia európai uniós tagságáról szóló tárgyalások megkezdésére. „Ez rossz döntés, de remélem, nem tragikus” – fogalmazott, hozzátéve: tragikus az lenne, ha Szerbia felvétele megakadna. Majd arról beszélt folyamatos bekiabálások között, hogy messze van a megállapodás az uniós költségvetésről. A klímacélok tekintetében elmondta: a 2050-es klímacélok csak a magyar gazdaság radikális átalakításával teljesíthetők, ennek költségigényét benyújtották az EU-nak, ez 150 milliárd euró.

Október 24-én, a kormányülésen véglegesítik az őszi ülésszakon megszavazandó törvénytervezeteket – zárta beszédét a magyar kormányfő.

Orbán: Kisnyilasok ne oktassanak minket erkölcsből

Később, az ellenzéki frakcióvezetők felszólalása utáni viszontválaszában kijelentette: megköszöni az ellenzéki szavazóknak, hogy részt vettek a választáson, és városvezetőket választottak. Jakab Péterre reagálva elmondta: visszautasítja a kijelentését, miszerint jobbágyok vannak Magyarországon, az országnak állampolgárai vannak. Hozzátette: masírozó kisnyilasoktól nem fogadnak el erkölcsi kioktatást. Szabó Tímea szavaira úgy reagált: a közösségi médiumok korában nem lehet a sajtószabadság korlátozásáról beszélni, amit „határtalannak” jellemzett.

A Törökországgal kapcsolatos bírálatokra reagálva aláhúzta: egy NATO-tag kivonult, majd egy másik NATO-tag bevonult Északkelet-Szíriába, szerinte az erkölcsi felelősség az Egyesült Államokat terheli. Gyurcsány Ferenc által elmondottakra úgy reagált: nem lázadás történt október 13-án. Majd felidézve Gyurcsány őszödi szavait, úgy vélte, ilyet hivatalban lévő kormányfő nem mondhat el. Szerinte az a Demszky-korszak jött vissza, amelyik szétlopta a várost.

Az MSZP-s frakcióvezető által elmondottakra elmondta: ki fogjuk fizetni a nyugdíjakat, nem fogunk róluk elfeledkezni, mert ők „a mi szüleink, nagyszüleink”, de furcsának találja, hogy pont az az MSZP beszélt erről, amelyik nem tartotta a nyugdíjak értékét. A sajtószabadságot újra érintve elmondta: meg kell nézni, hány plakátja volt Karácsony Gergelynek.

Ennél a pontnál Kövér László félbeszakította a folyamatos bekiabálások miatt a kormányfő felszólalását. „Szégyelljék magukat!” „Primitív, ostoba fajankó!” – üzente egy képviselőnek. Arról is beszélt, a házbizottsági ülésen ennek folytatása lesz.

Orbán Viktor végezetül arról beszélt: arra kéri a polgármestereket, hogy ne üljenek fel az ellenzéki felszólításnak, és ne legyenek a városházák a kormány elleni harc színterei.

(Mandiner, MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 407 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. október 24. 09:11
A komcsik és libsik, ha kifogynak az ÉRVEKBŐL, és horribikle dictu: MÉG ŐK MAGUK IS LÁTJÁK MÁR HOGY NINCSEN IGAZUK, MERT OLYANNYIRA NEM KORLÁTOLT MINDŐJÜK, HOGY NÉHA NEM LÁTNÁK MÉGIS, AKKOR A KÖVETKEZŐK JÖNNEK: 1.) MILYEN KÖVÉR AZ A FIDESZES--UGY--"MAJOM". 2.) MILYEN RANDA AZ A FIDESZES CSAJ; 3.) MILYEN ÖREG MÁR, MILYEN TEJFELESSZÁJÚ TÚLFUATAL MÉG.... 4.) MENNYIRE IZLÉSTELENŰL VAN ÖLTÖZVE AZ A FIDESZES.... 5.) MILYÍEN ESETLENÜL, ÜGYETLENÜL, HÜLYÉÜL ÁLL A MIKROFON ELŐTT... 6. )MILYEN ÜGYETLEN, NMILYEN TECHNIKAI ANALFABÉTA.... 7.) MENNYIRE NYELVTANI HIBÁS EZ VAGY AZ A MEGFOGALMAZÁSA--A MAGYAR NYELV SZABÁLYAI SZERINT.. 8.) MILYEN SOK IDEGEN SZÓT HASZNÁL FÖLÖSLEGESEN, AMIRŐL AZT SE' TUGGYA MIT JELENT.... ÉSATÖBBI, ÉSATÖBBI...KÜLSŐSÉG, FELSZINES DOLGOK SZÓVÁTÉTELE...JOBBHIJÁN! EZ JÖN A HÜLYE BALLIBNÉL AKKOR, HA MAGUK IS BELÁTJÁK NAGYNÉHA: VÉGKÉPP NINCS IGAZUK!!!
syphax
2019. október 23. 14:42
A MAI PARLAMENTI ELLENZÉK NEM TUDJA MIT CSINÁL--EZ VALAMELYES MENTSÉGE. MERT ELJÖHET MÉG AZ AZ IDŐ, AMIKOR "ELSZAKAD A HÚR"! ÉS AKKOR AZ ISTEN LEGYEN IRGALMAS HOZZÁJUK--MINT AZ ÁVÓSKOMMUNISTA GAZEMBEREKHEZ ANNO '56-BAN! A MAI ELLENZÉK PONT OLYAN MINT A KOMMUNISTA ÁVÓSOK '56 ELŐTT!!! CSAK EZEK MÉG BUTÁBBAK...MEGKAPHATJÁK A MAGUKÉT...HOGY 'ARRÓL "KÓDULNAK""....
tailor
2019. október 22. 12:25
lesz ebből még verekedés is. nem bírnak magukkal. azt hiszik a provokatörnek csak igaza lehet. hát nem. csak ezt nem lehet megbeszélni.
makapaka2
2019. október 22. 11:28
ILYEN BUGRIS, UNDORÍTÓ ELLENZÉKE MÉG NEM VOLT MAGYARORSZÁGNAK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik