Szégyen: a magyar kormány háborús bűnök elkövetésében támogatja Törökországot!

2019. október 19. 15:07

Donáth Anna
Facebook
Régóta világos, hogy a magyar külpolitikát semmilyen érték, semmilyen morális megfontolás nem befolyásolja.

„A török hadsereg az elmúlt hetekben háborús bűncselekményeket követett el Északkelet-Szíriában a kurd kisebbséggel szemben, a magyar kormánytól mégsem hallottunk egyetlen elítélő nyilatkozatot sem. Sőt, Szijjártó Péter külügyminiszter szerint a török offenzíva »magyar nemzeti érdek«.

Ez a nemzeti érdek? Hogy a közel-keleti keresztény kisebbségek védelmét olyan sokszor hangoztató magyar kormány félrenéz, amikor egy iszlám állam hajt végre gyalázatos támadást keresztények és keresztényekkel toleráns népekkel szemben?

Régóta világos, hogy a magyar külpolitikát semmilyen érték, semmilyen morális megfontolás nem befolyásolja: ha Orbán Viktornak és fideszes oligarchakörének anyagi érdeke fűződik hozzá, a magyar kormány kiadja az azeri baltás gyilkost, örül a brazil erdőirtásnak, csodálja Duterte homofób őrjöngését, beengedi az orosz kémbankot – és csendben nézi, ahogy a török hadsereg háborús bűncselekményeket hajt végre a kurd kisebbséggel, a civil lakossággal szemben. Magyarországnak már szinte nincsenek is barátai a világban, csak üzletfelei – az Orbán-rendszer alapvetése ugyanis, hogy a NER-ben a politika elsősorban üzlet, elsősorban pénzszerzés. Elsősorban lopás.

A kurd tragédia is azt erősíti meg, hogy nem lehet az EU bővítési portfólióját odaadni a fideszes jelöltnek, hiszen kormánya a teljes EU-val szemben az agresszor Törökország pártjára állt, ezzel egy küszöbön álló népirtást támogat. A kurdok elleni gyalázatos támadás és ebben a magyar kormány árulása újra megerősítette: legfontosabb feladatunk ezt a szélsőséges, szó szerint gyilkos politikát fékezni, leváltani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Faszt ugatsz folyton, rohadék libsi ribanc.

Miért? Amerikát kéne hasonlókban támogatni? Megvan az támogatás nélkül is.

« Orosz kembank » - a Hocipobe tetszik palyazni? Ilyen alapon az Erste bank mar reg elfoglalt bennunket :)

Nem ért mindenhez. A kampány pénzzel nem tud elszámolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés